Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marcella & Pieter van Sable Tours kennen Afrika als hun broekzak

Sable Tours Zuid-Afrika nijlpaard

Sable Tours is ontstaan uit liefde. Liefde voor Afrika en liefde voor elkaar. Jaren geleden reisde Marcella naar Zuid-Afrika, een reis die ze haar leven lang niet zal vergeten. Ditmaal in de rubriek ‘De Expert’ verklappen Marcella en Pieter de meest fantastische plekken in Zuid-Afrika. Maak je klaar voor onvergetelijke reistips.

1+1 = Sable Tours

Hoe een vakantie uit kan monden in een relatie en een onderneming? Marcella reisde naar Zuid-Afrika. Tijdens dit avontuur werd ze tot in haar ziel geraakt door de schoonheid van de natuur. Ook vriendelijke locals en het zien van het wild tijdens een safari zorgde voor een ongeëvenaard gevoel. Toen ze ook nog eens als een blok viel voor gids Pieter, kon het niet anders dan dat ze samen verder door het leven zouden gaan. En Afrika speelt nog dagelijks een belangrijke rol in beide levens. Samen runnen ze de reisorganisatie Sable Tours in Dordrecht.

Parels van Zuid-Afrika

Het maakt niet uit of je kiest voor een luxe reis Zuid-Afrika of een groepsreis Zuid-Afrika, Marcella en Pieter laten je steeds kennis maken met de mooiste plekken van het land. Speciaal voor OmniTraveler, zetten zij een paar highlights op een rijtje:

Tsitsikamma National Park, magische plek

Tsitsikamma National Park
Een pracht van een plek. Globaal gelegen tussen Knysna en het bekendere Addo National Park. Deze plek is simpelweg gemaakt voor natuurliefhebbers. Ga er wandelen op een van de wandelroutes die in het park gelegen zijn. Geniet van het moment om simpelweg één te zijn met de natuur.

Big four in Pongola Game Reserve

Pongola Game Reserve is ideaal voor wie het beroemde Kruger National Park en KwaZulu Natal met elkaar wil combineren, het ligt namelijk precies tussen deze twee bestemmingen in. Mocht je in het Kruger Park de Big Five gemist hebben. In het Pongola Game Reserve kun je je geluk opnieuw beproeven. Leeuwen tref je hier niet, maar nijlpaarden, krokodillen en talloze vogelsoorten verschijnen vast en zeker voor je lens. In het reservaat zijn tal van activiteiten te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een safari cruise? Of maak je liever een kano tocht? Een game drive of walk in het park mag je vanzelfsprekend niet overslaan.

Bloemenpracht in Namaqualand regio

Sable Tours Zuid-Afrika Namaqualand
Wanneer je de Westkust – vanuit Kaapstad – volgt richting de Oranje Rivier, beland je vanzelf in de Namaqualand regio. De rivier vormt de natuurlijke grens met buurland Namibië. Dit is een ideale plek om in een kano te stappen. Stroomafwaarts geniet je van de schoonheid die langzaam aan je voorbij trekt.

Ais-Ais, baden in brandend water

Wie de Oranje Rivier verder afdaalt, komt bij Ais-Ais terecht. Deze plek staat bekend om haar warmwaterbronnen. Na het kanoën is een heerlijk warm bad (ongeveer 60°C) een weldaad voor je lijf.

Hermanus: adembenemend uitzicht op de Overberg bergketen

Sable Tours Zuid-Afrika wijn
Niet alleen de omgeving is prachtig, Hermanus is tevens een fijne uitvalsbasis voor diverse wijngebieden. Iets met het beste van twee werelden!

Onontdekt stukje wildernis, de Baviaanskloof

Sable Tours Zuid-Afrika kudu
Voor wie van onontdekte wildernis houdt, moet zeker naar de Baviaanskloof. Deze kloof is een nauwe vallei van ongeveer 200 km en ligt ingeklemd tussen de zogeheten Kouga bergen. Het bijbehorende natuurgebied meet niet minder van 270 000 ha. en vormt het leefgebied voor tal van dieren. Hou je ogen gesperd want bavianen, kudu’s, gemsbokken maar ook luipaarden worden hier veel gespot.

Meer informatie:

Bedankt Marcella en Pieter dat jullie deze fijne plekken in Zuid-Afrika met OmniTraveler wilden delen. Voor meer authentieke bestemmingen in Afrika, van Botswana tot Zuid-Afrika en van Mauritius tot Zanzibar, bezoek je de site van Sable Tours. Doen hoor!

Lees ook:

Reizen door Zuid-Afrika zonder je zetel te verlaten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Ik had nog nooit van Sable Tours gehoord. Wel heel mooi dat deze onderneming zo tot stand is gekomen. Pongola Game Reserve lijkt mij erg gaaf. Ik ben jaren geleden ook verliefd geworden op Afrika. Wat een prachtig continent! Zuid-Afrika heb ik inmiddels twee keer bezocht en ik ga er nog zeker een derde keer naar toe 🙂

    1. Omdat ik zelf voor verschillende niche reisorganisaties heb gewerkt toen ik nog in de reisbranche werkte, heb ik daar altijd een zwak voor. Een bedrijf met een verhaal. Een team met passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *