Zoek
Sluit dit zoekvak.

Costa Rica: 5 redenen om deze parel van Midden Amerika te bezoeken

Luiaard Costa Rica

De mogelijkheden voor een reis door Costa Rica zijn eindeloos. Variërend van avontuur, relaxen tot de mooiste natuur en ongerepte stranden. Costa Rica is La Pura Vida.

la pura vida costa rica smile

Costa Rica is Pura Vida! Het pure leven

“Pura Vida” je hoort het iedereen om je heen zeggen in Costa Rica. De een gebruikt het als een begroeting, de ander als uitdrukking van blijheid.Deze positieve vibe voel je overal in het land. Waar je ook gaat of staat je wordt altijd begroet met een glimlach door de vriendelijke locals.
➡️ Niet voor niets behoort Costa Rica tot de meest ‘gelukkigste landen’ ter wereld volgens de zogeheten Happy Planet Index.

De mooiste landschappen en stranden

Arenal Vulkaan Costa Rica

Iets meer dan een kwart (26 %) van het land is beschermd gebied. Een van die natuurtoppers is de bekende vulkaan Arenal,. Ook rivier, Rio Celeste, is met haar heldere blauwe water een lust voor het oog. Daarnaast telt het land zo’n 1.280 kilometer aan kustlijn. Kies je voor de ongerepte witte stranden van Playa Tortuguero en Playa Manuel Antonio of een van de vele andere strandbestemmingen die het land rijk is?

Spot luiaarden en andere bijzondere dieren

De trage luiaard spot je – als je goed oplet – overal in het land. Op talloze plekken in de jungle zie je deze dieren relaxen in de hoge boomtoppen.

➡️ Lees ook: Tips voor een bezoek aan Corcovado National Park

Toekan

De bekendste natuurparken van het land –  Manuel Antonio Park en Tortuguero National Park – zijn het domein van de zeeschildpadden. Hou je ogen en oren open en je camera gereed, want wellicht sta je plotseling oog in oog met een krokodil of ee aap. Of een van de 900 vogelsoorten. Waarvan de kleurrijke toekan moeilijk over het hoofd te zien is.

Costa Rica: voor elk wat wils

Surfers, duikers en vissers, iedereen voelt zich direct thuis. Ben je op zoek naar een adrenalinekick? Trek dan het binnenland in en tokkel tussen de bomen door.  De rivieren in het land zijn perfect voor een (mid)dagje wildwateravonturen. Mag het van jou ook wel wat rustiger aan? Tip: Deze bestemming telt meerdere kuuroorden voor een ultiem verwenmoment.

➡️ Lees ook: Local Life | La Pura Vida in Costa Rica

Duurzaam

Costa Rica staat sinds een aantal jaren bijna synoniem voor duurzaam toerisme. Zo wordt elektriciteit voor 99% uit hernieuwbare bronnen geproduceerd. Dieren worden beschermd, opgevangen en verzorgd. De hotels zijn kleinschalig en voornamelijk in de vorm van lodges die bijna allemaal voorzien zijn van een eco-label.

Enthousiast geworden? Check de site van Visit Costa Rica voor nog veel meer inspiratie voor je reis naar deze prachtige bestemming.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *