Vers van de pers: de geheel vernieuwde Capitool Reisgids Cambodja en Laos en jij kunt zo’n spiksplinternieuwe ideale reisgids winnen.

Cambodja

Drie maal reisde ik naar Cambodja. Een intrigerende bestemming. Een land vol vriendelijke mensen met een – op z’n zachtst gezegd – minder vriendelijk recente geschiedenis. Wie Cambodja zegt, zegt Angkor Wat. Fantastisch! Toen ik dacht dat ik tempelmoe begon te worden, stapte ik in een helikopter en bekeek dit UNESCO werelderfgoed vanuit de lucht. Of dat gaaf was!

Terwijl ik de eerste twee maal als backpacker het land bezocht, koos ik tijdens mijn laatste bezoek voor iets meer luxe en comfort. Dat is het mooie, beiden zijn beschikbaar. Wil je in een gezellig hostel overnachten. Dat kan. Kies je liever voor een hotel met zwembad. Ook aanwezig.
Capitool Reisgids Cambodja en Laos Kep

Ja, ik bezocht de Tuol Sleng gevangenis, een stille getuige van het leed dat de Cambodjanen leden. Na het bezoek aan dit Genocide Museum in Phnom Penh kon ik het niet opbrengen de Killing Fields te bezoeken……
Capitool Reisgids Cambodja en Laos local market
De geuren, de kleuren en de bedrijvigheid op de lokale markten, ik hou er van.

Laos

Laos is een heel ander verhaal. Toen ik de eerste maal (2003) naar dit land reisde, wist ik totaal niet wat ik kon verwachten. Het land verraste me aangenaam. Ook al stond het toerisme destijds nog erg in de kinderschoenen, aan de vriendelijkheid van de locals ligt het niet.
Buddha Park

Via Thailand bereik ik het land over de machtige Mekong rivier. Na een verblijf van enkele nachten, zet ik mijn reis voort richting Vientiane, de hoofdstad. Van daaruit maak ik een uitstap naar de vreemdste attractie ever het Buddha Park. Via Savannaketh bereik ik Pakse waar ik het prachtige Bolaven plateau bezoek en ronddwaal bij Wat Phu Champasak een tempelcomplex genoteerde op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Wat Phu Champasak
Tijdens mijn tweede bezoek, voegde ik wat avontuur aan het geheel toe. De Gibbon Experience zorgde ervoor dat ik drie dagen als een aap door de jungle slingerde (al ziplinend). Tof!

Capitool Reisgids Cambodja en Laos

Welke bestemming zou jij kiezen? Cambodja of Laos? Waarom zou je kiezen, wanneer je eenvoudig beide landen met elkaar combineert? Capitool Reisgids Cambodja en Laos helpt je graag bij de voorbereidingen van zo’n mooie reis.
Capitool Reisgids Cambodja en Laos jungle temple

“Deze herziene reisgids biedt overzichtelijke informatie over meer dan 500 steden, bezienswaardigheden, winkels, hotels en restaurants. Omdat de bezienswaardigheden, musea, historische gebouwen, parken en tuinen en moderne architectuur van stad tot stad zijn beschreven, is de reisgids ideaal voor het plannen van een vakantie. Met behulp van de vele kaarten plan je moeiteloos je eigen route.”– Bron: uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Het is een heerlijk, lekker-maak, boek. Wanneer je er doorheen bladert, wil je direct het eerste het beste vliegtuig pakken richting Zuidoost Azië. De foto’s zijn prachtig (al vind ik de luchten soms net iets té blauw) en vrijwel iedere stad of dorp dat er toedoet in Cambodja en Laos vind je er in terug.

Capitool Reisgids Cambodja en Laos praktisch:

Capitool Reisgids Cambodja en Laos pagina's
Titel: Capitool Reisgids Cambodja en Laos
Omvang: 288 pagina’s
ISBN: 978 90 00 34156 6
Prijs: € 26,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

W I N Capitool Reisgids Cambodja en Laos

Heb je plannen om naar Cambodja en/of Laos gaan, of ben je gewoonweg zeer benieuwd naar het land, de inwoners en bijbehorende verhalen? Doe dan mee aan deze winactie en win dit fraaie boekwerk
• Laat hier onder waarom je graag dit handige boekwerk graag wil winnen
• Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Facebook en/of Instagram
• Meedoen kan tot en met 15 februari 2017
• Zodra de winnaar bekend gemaakt is, krijgt de gelukkige de reisgids van keuze zo spoedig mogelijk thuisgestuurd

Meer Cambodja:

Khmer Kookcursus in Phnom Penh
Een hotel met een bewogen geschiedenis

Meer Laos:

Buddha Park Laos
Betoverend Bolaven Plateau

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather