Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bretagne tips: leuke en originele dingen om te doen

Een van mijn eerste echte kennismakingen met Frankrijk, was – afgezien van een paar trips naar (Disneyland) Parijs – Bretagne. Per huurauto reed ik langs de ruige kust van dit prachtige stuk Frankrijk. Sliep in te gekke accommodaties en genoot met volle teugen van de lokale keuken en de natuur. Jammer genoeg had ik bij lange na niet de tijd om alle leuke dingen te doen. Voor de volgende zaken keer ik graag een keer terug naar Breizh en hou ik deze Bretagne tips zeker bij de hand.

Bretagne tips #1: In galop door Monts d’Arrée

Bretagne tips Monts d’Arrée
Midden in het gebied dat luistert naar de naam Finistère, tref je manège La Haie Dû. Vanuit dit stallencomplex heb je de mogelijkheid tot het maken van talrijke tochten te paard. Vanaf je nobele ros trekt het gevarieerde landschap aan je voorbij. Bijkomend voordeel – de tochten zijn te maken op ieder niveau. Heb je echt zadelvlees, schrijf je dan in voor een meerdaagse tocht dwars door de Monts d’Arrée. Of kies voor een rit langs het Kanaal van Nantes naar Brest of wellicht spreekt een tocht langs de Roze Granietkust je meer aan. Ik heb mijn keuze in gedachten al gemaakt. Ik vond Monts d’Arrée te voet al prachtig, daar wil ik best een keer langer van genieten. Voor een wat minder geoefende ruiter als ikzelf is het een geruststellende gedachte dat de tochten worden begeleid door een gids. Bovendien zijn de arrangementen inclusief maaltijden en overnachting.
Meer informatie lees je na op deze website

Bretagne tips #2: Reizen in een vintage VW van

Dit is toch de droom van iedere reiziger! Na mijn roadtrip tijdens de zomer van 2016 is de drang om een keer per VW van te reizen enkel groter geworden.  Een caravan of camper lijkt me ook een geweldige ervaring, maar *zucht* zo’n Volkswagenbusje uit de jaren ’60, dat is het toch echt helemaal. Ik ze mezelf al met vriendlief en ons meisje met dit busje in alle vrijheid op avontuur gaan. Ik heb vernomen dat ondanks de vintage uitstraling, de inrichting comfortabel en modern is.
Meer informatie lees je na op deze website

Bretagne tips #3: SUP-en met Sarah

Oké, mijn eerste SUP ervaring op Formentera was er niet een om over naar huis te schrijven. Laat ik het zo zeggen, als er een prijs uitgereikt werd voor het natste pak, dan won ik. Toch lijkt het me op – rustiger water – heerlijk om nog een keer dunnetjes over te doen. Over het Kanaal van Nantes naar Brest begeleidt Sarah Hébert – voormalig windsurfkampioen- lessen stand up paddle-boarding. Geen gemotoriseerde boten die vlak langs me afvaren en het wateroppervlak doen rimpelen. Nee, afgesloten van de rest van de wereld, laat Sarah je genieten van je tocht. Onderweg trekken groene landschappen met de fleurige sluiswachtershuisjes aan je voorbij.
Meer informatie lees je na op deze website

Tip #4: Ezeltje mee!

Bretagne tips Bretagne tips ezeltocht
Foto credits: SNP Natuurreizen van de ANWB

Een familielid van maakte in Nederland al eens een tocht met een ezel. Sindsdien roep ik “Dat wil ik ook een keer!” De Franse organisatie Océ’âne organiseert meerdaagse tochten met ezels (en paarden, trouwens ook) rondom het schiereiland Crozon. In dit westelijke deel van Bretagne ontdek je een stuk van deze provincie buiten de gebaande paden. Zo’n wandeling met een ezel is niet alleen leuk en bijzonder, het lastdier draagt je bagage, waardoor een tocht met onze 6-jarige een stuk aangenamer wordt.
Meer informatie lees je na op deze website

Meer Bretagne:

Wandelen op Île de Bréhat: langs de ruige kust van Bretagne
Finistere, het einde van de wereld
In het boek I Love the seaside staan ook fijne Bretonse pareltjes

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *