Zoek
Sluit dit zoekvak.

I love the seaside | Voor iedereen die (niet) van surfen houdt

We houden er allemaal van! I love the seaside, jij toch ook?

I love the seaside, the surf & travel guide to Southwest Europe, viel deze week bij me in de bus. Lang had ik er op gewacht. Vol spanning het Instagram account gevolgd en nu ineens staat de meneer van DHL aan mijn voordeur met een pakket.

Voor iedereen die (niet) van surfen houdt

I love the seaside is een flinke pil voor iedereen die zich ergens langs de Europese kust gaat begeven. Nee, ik ben zelf geen surfer, maar zag dat zeker niet als probleem om tot aanschaf van dit prachtige boek over te gaan. Misschien is het juist wel een pré. Wanneer je tijdens je vakantie de golven trotseert en op je plank door de branding snijdt, heb je wellicht helemaal geen tijd om al die leuke plekjes te bezoeken die in het boekwerk staan.
I love the seadside groepsfoto

Het begint in Bretagne

Het is oktober 2013. Voor een van mijn eerste opdrachten als freelance reisredacteur reis ik naar Bretagne. Samen met een vertegenwoordigster van Atout France en twee journalisten, verkennen we een paar dagen per auto deze Franse Streek.

Hier leer ik Alexandra kennen. De schrijfster, vormgever en bedenker van het boek. Terwijl we langs de kustlijn vol kliffen met beukende golven toeren, vertelt ze dat ze surft. Samen met yoga hetgeen dat ze het liefste doet.
I love the seaside Bretons lekkersI love the seaside Bretagne pagina boek

Een jaar later; I love the seaside krijgt vorm

Een jaar later kom ik haar tegen op de Vakantiebeurs in Utrecht en deelt ze met me dat er een boek aan komt. Stoer! Eind juni 2016 is het zo ver. I love the seaside is een feit. Het boek is er. Het harde werken is voltooid en het resultaat mag er wezen.

Wanneer ik het boek opensla, schittert na het voorwoord, de eerste bestemming; Bretagne.
I love the seaside Baskenland

Herkennen en verkennen

Het eerste hoofdstuk is voor mij een feest der herkenning (volgens mij herken ik zelfs de plek waar de foto van de Kouign-aman (soort boterkoek) genomen is. En crêpes, die aten we met z’n vieren, direct na landing in Brest. Wat leuk om dat terug te zien in het boek.) Vanzelfsprekend staan er meer bestemmingen in. Reken maar dat het boek meegaat op mijn zomervakantie. De leuke adresjes in/rond San Sebastian wil ik uiteraard niet mislopen. Plekken waar ik knappe surfers tegen het gebronsde lijf kan lopen, trouwens ook niet…

I love the seaside praktisch

  • Meer info (ook de crowdfunding die er aan vooraf ging) lees je terug op de website van I love the seaside
  • In de shop op de website bestel je de reisgids voor € 29,95
  • Het boek telt bijna 400 pagina’s en staat vol prachtige foto’s, lekkere recepten, hotspots en interviews en meer
  • Zorg dat je thuis bent, wanneer je bestelling arriveert. Het boek past namelijk niet door de brievenbus. Om je niet dagenlang aan huis gekluisterd te laten, ontvang je mail met een track & trace code en weet je wanneer je achter de voordeur kunt gaan liggen.

Dit boek hoort bij elke reiziger in de boekenkast thuis – of in het dashboardkastje van een retro VW van, of backpack of….

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *