Marlou & Godfried van Reisreport nemen je in hun nieuwe boek mee naar de mooiste plekken in België en Duitsland. Veel fijne trips, net over de grens, dichtbij huis, geschikt voor ieder seizoen.

Net over de grens

Het reisboek Net over grens beschrijft de mooiste regio’s in België en Duitsland. Ideeën voor een weekendje weg. Of langer. Benieuwd wat onze Zuider- en Oosterburen te bieden hebben. Spoiler alert: Genoeg!

Hou bij het doorbladeren van het boek, zeker je mobiele telefoon bij de hand, want via de QR-code/app ontdek je nog veel meer (achtergrond)informatie

Belgische kust, Brugge en Gent

De eerste bestemming die je samen met Marlou & Godfried in het boek aandoet, is Oostende en de kust. Wat Omnitraveler een bestemming waar je nooit mee fout kunt gaan. Van streetart naar fort en van eindeloze fietspaden langs de kust naar haven vol indrukwekkende jachten.

Vanuit Oostende is Brugge en het Ommeland niet ver weg. Hoewel velen beweren Brugge te toeristisch te vinden, volgden diegene die dat zeggen, waarschijnlijk ook enkel de gebaande paden. Zoek de mooiste fotoplekjes op, die in het boek beschreven staan of duik een museum in. Sla het nabijgelegen Damme en/of de vele kastelen in de buurt zeker niet over. Er staan genoeg indrukwekkende uitstapjes beschreven.

Geen trip naar België, zonder een bezoek aan Gent. Stad van de stroppendragers, het Lam Gods en neuzen. Neem de tip om een CityCard aan te schaffen zeker ter harte. Je zult, net als OmniTraveler, veel plezier van hebben.

 

The Crystal Ship Case Maclaim Brugge Begijnhof Net over de grensGent

Vlaamse Ardennen, de Kempen en Antwerpen

Liefhebbers van de koers, kennen deze regio (natuurlijk) van de Ronde van Vlaanderen. Marlou & Godfried showen je ook de plekjes die tof zijn, als wielrennen niet echt je ding is.

’t Stad (Antwerpen) kan en mag vanzelfsprekend niet in het boekwerk over bestemmingen dichtbij huis ontbreken. Ontdek beeld en het verhaal van Nello en Patrasche, bezoek het eeuwenoude Steen en neem een duik in ondergronds Antwerpen. Het nabijgelegen Middelheimpark, ligt dan misschien een beetje buiten het centrum, maar is een bezoek meer dan waard

AntwerpenNet over de grens Antwerpen

Van Leuven naar Nationaal Park Hoge Kempen

‘I’m Leuven it’ zagen we ooit in Leuven op een raam geschilderd and what’s not to like? Wanneer je de schitterende foto’s in het boek bekijkt, ben je sowieso zo verkocht. Deze studentenstad schreeuwt om een bezoek. Doen hoor, er staan genoeg tips in het boek om een (lang) weekend in de stad – en omgeving – door te brengen. Oh en over die omgeving gesproken; twee woorden: druiven en hop. Do we need to say more?

Kan de stad je niet zo bekoren? Ben je meer een buitenmens? Trek er dan op uit naar Nationaal Park Hoge Kempen. Mijnverleden, blote voeten, fietsen door het water en een duik in de geschiedenis van Belgie, in domein Bokrijk. Scan zeker even de QR-code voor leuke slaapplekken in deze regio.

België-Leuven-StadhuisBelgisch Limburg Net over de grensBelgië-Nationaal-park-Hoge-Kempen-Lieteberg-Blotevoetenpad-vieze-voeten-grote-keien

Net over de grens: Haspengouw & de Voerstreek

Hoe meer je door het boek bladert, hoe meer het begint te kriebelen. Ook de regio Haspenouw heeft tal van fraais in petto. Marlou & Godfried nemen je onder andere mee naar een kerk waar je doorheen kunt kijken, naar jeneverstad Hasselt en de eeuwenoude stad Tongeren. Ook laten ze je fietsen langs tumuli en duiken ze grotten in.

De Voerstreek en land van Herve sluiten de hoofdstukken over België af. Het land van Herve is enkel en alleen vanwege haar beroemde kaas al een bezoekje waard. Vinden wij dan. De wijndomeinen die Marlou & Godfried zijn eveneens een goede reden, deze kant op te reizen, net als de abdij van Val-Dieu.

bloesembomen HaspengouwJenevermuseum HasseltTongeren

Wie gaat er mee naar Duitsland?

Omdat België nou eenmaal een specialer plekje in het hart van OmniTraveler, dan Duitsland, bespreken we even wat beknopter wat je van de hoofdstukken over onze Oosterburen kan verwachten.

Marlou & Godfried beginnen met het vullen van pagina’s over Duitsland met Monschau en National Park Eifel. Een romantische start vol vakwerkhuizen en niet te beschrijven mooie natuur. De reis wordt vervolgt naar Koblenz, de Moezel en de Rijn. Een omvangrijk gebied met tips voor wijn, burchten en een vulkaanpark.

Door naar stad en regio Keulen. Over het ‘vijfde seizoen’, de fijne Rijnboulevard en over een paternosterlift. Ah, en dan het Ruhrgebied, door de een vergruisd, maar wat Marlou & Godfried en OmniTraveler befreft een regio die je wilt zien in Duitsland. Indrukwekkende roest, natuur en kunst vatten het (inderdaad) mooi samen. Münster en Münsterland is meer dan (de) vrede alleen. Wandelen en fietsen langs talloze bezienswaardigheden – en (hoe kan het ook anders in Duitsland) genoeg sloten en kastelen om onderweg even aan te leggen.

Bad Bentheim en omgeving liggen ook net over de grens, net als Osnabrücker Land. Bremen en omgeving boeide ons als kind al, vanwege het beroemde sprookje van de stadsmuzikanten. Maar de ezel, de hond, de kat en de haan hoeven niet de enige reden te zijn om deze kant op te komen. Het boek sluit af met Waddeneiland Borkum, een – als je het ons vraagt – een heerlijk laatste hoofdstuk. We wanen ons direct tussen de zeehonden en gekleurde strandstoelen.

Duitsland Eifel straatjeKeulen Net over de grens DuitslandDuitsland Ruhrgebied Tetraeder Bottrop

Net over de grens praktisch:

Het hardcover boek is een plaatje om te zien. De foto’s zijn oogstrelend mooi en de tips overzichtelijk en praktisch te raadplegen. Kortom, ben je op zoek naar een korte break, dichtbij huis, dan mag dit boek boordevol inspiratie niet in je boekenkast, of op je koffietafel, ontbreken. Gooi wat spullen in een tas en gaan!

Titel: Net over de grens
Auteur: Marlou Jacobs & Godfried van Loo
Omvang: 268 pagina’s
Uitgever: Reisreport
ISBN: 9789083198705
Prijs: € 25,-
Verkrijgbaar: in je boekhandel, via Reisreport.nl of op Bol,com

Extra: Met fiets- & wandelroutes + gratis app.

België Landal Mooi Zutendaal

Win een gratis boek

In samenwerking met de Reisreport geeft OmniTraveler een gratis exemplaar van het boek weg. Hoe doe je mee? Zo!

  • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen.
  • Om kans te maken op dit toffe boek tip je in de comments jouw favoriete plekje net over de grens
  • Meedoen kan tot en met woensdag 16 december 2021. De winnaar ontvangt per e-mail bericht.

Boek net over de grens

Lees ook:

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather