Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lopen langs linies en verdedigingswerken | Tochten van 8 tot 20 km

Ga je mee lopen langs linies?

Vrijdag 12 januari (2018) verscheen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de wandelgids ‘Lopen langs Linies’. Een boekwerkje dat je langs de verschillende waterlinies van ons land voert.

Waarom een gids met dit onderwerp?

Nederland is een waterland. Zo lang als men zich Nederland in kan herinneren wordt er gevochten tegen het water. Echter is het enkel kommer en kwel met het water. Zonder water geen waterlinies, die vijanden buiten hielden. Vandaag de dag hebben de verdedigingswerken hun nut verloren. Voor wandelaars echter zijn het stuk voor stuk prachtplekken om te bezoeken. Rondom te wandelen en van de omgeving te genieten.

Asperen

Asperen met haar gelijknamige fort ligt aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een wandeling van 8 kilometer, goed te doen op een middagje. Slechts een van de 13 tochten die in het boekwerkje beschreven staan.
Nederland boek Lopen langs de Linies Asperen

Een pracht van een wandeling langs de Linge aangevuld met forten, waaiers huizen en pittoreske dijkjes. Via rustige weggetjes wandel je  over zompige graspaden om vervolgens je pas over ruig terrein te vervolgen. Stevige wandelschoenen zijn geen overbodige luxe tijdens deze tocht.

Hou je ogen goed open, aangezien het gebied dat je doorkruist bijzondere vogels te gast heeft. Had jij wel eens van een waaiersluis gehoord? Ik ook niet, maar na deze wandeling weet je precies wat er aan dit type sluis anders is dan anderen.

Nederland boek Lopen langs de Linies Acquoy
Kom je met openbaar vervoer? Stap dan uit bij halte Acquoy. Wist je dat dit plaatsje een eigen scheve toren heeft?
➡️ Meer vreemde bouwwerken vind je terug in het boek: Onverwacht dichtbij

Lopen langs linies en verdedigingswerken praktisch

Nederland boek Lopen langs linies
De wandelgids bestaat uit 13 wandeltochten rondom 9 uiteenlopende waterlinies. De lengtes variëren van 8 tot 20 kilometer.
Titel: Lopen langs linies
Auteurs: Rutger Burgers & Rob Wolfs
Omvang: 128 pagina’s
ISBN: 978 90 78641 63 6
Uitgeverij: Gegarandeerd Onregelmatig
Prijs: € € 14,95

➡️ Ook leuk: Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Leuk! Wij hebben afgelopen jaar verschillende forten langs de Hollandse Waterlinie bezocht en ook een stukje langs de rivier gewandeld naar Woudrichem, ook een aanrader.

  2. Dit klinkt als een erg leuk boekje. Zelf nog geen van de 13 bezocht maar doel is om meer te wandelen in 2018 dus neem dit zeker mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *