Zoek
Sluit dit zoekvak.

Katja was hier | Inspiratie voor een reislustig leven

boek Katja was hier

Waar? Katja was hier!

Katja was hier. Waar was Katja eigenlijk niet? Ik heb het over Katja Schuurman en over haar nieuwe/eerste boek. Een boek over reizen, een inspiratiebron voor een reislustig leven. Voor wie de actrice slechts in televisierollen herkent, mist een stuk van het leven van la Schuurman. Reizen loopt als een rode draad door haar leven en daarover vertelt ze graag in haar boekwerk.

Katja was hier

Of is het Katja was daar. Wat nu is ze niet meer op de bestemmingen die ze in haar boek beschrijft. Mijn eerste herinneringen aan Katja op reis zijn de afleveringen die ze maakte voor FOX. Zo’n filmpje dat ze ergens ter wereld tegen zandduinen opliep. Wat ik me nog meer herinner is dat ze voor een ander programma naar Thailand afreisde en er in een klooster ging. Een algeheel schoonmaakritueel stond haar te wachten met heel veel overgeven. In haar boek neemt Katja de lezer mee naar al die plaatsen die ze afreisde. De ene keer voor werk, de andere keer met haar familie en/of geliefde.

Van Curacao tot Trans Siberië Express en meer

boek Katja was hier

Als ik door het boek blader, verbaas ik me dat deze celeb nog tijd heeft om te acteren. Zoveel reist ze. Al haar hele leven lang. Van tripjes naar het geboorteland van haar moeder (Curacao) en van haar opa (Suriname) tot bestemmingen die ze voor haar project Return to Sender bezoekt. Hoe Thijs (haar ex-man) haar tijdens een ijskoude tocht per Trans Siberië Express haar ten huwelijk vroeg en hoe ze met haar huidige liefde Freek in Berlijn op zoek gaat naar de beste kebap.

Vrienden van de hoofdpersoon komen eveneens aan het woord en delen tips. Wendy van Dijk deelt haar hidden gems op Ibiza. Golden Earring zanger Barry Hay vertelt over zijn favorieten op het eiland waar hij inmiddels al weer jaren woont, Curacao.

“Mooi! De liefde voor het grote avontuur en het kleine genieten spat ervan af.” – Floortje Dessing

Katja was hier praktisch

Het boek leest heerlijk gemakkelijk weg. Ik heb gelachen om haar prille reisavonturen in Spanje en Tunesië, met plezier op papier met haar meegereisd met haar Trans Sib avontuur en heel veel nieuwe ideeën opgedaan voor bestemmingen om zelf eens te gaan ontdekken.
Boek Katja was hier voorkant achterkant
Titel: Katja was hier – inspiratie voor een reislustig leven
Auteur: Katja Schuurman
Omvang: 176 pagina’s
ISBN: 978 90 5767 870 7
Prijs: € 19,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via de webshop van uitgeverij Mo Media

Ook onlangs verschenen

Staycation guide – 22 city trips in Nederland & België

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *