Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bioscoop op de luchthaven, een filmpje pakken voor je vlucht

Bioscoop op de luchthaven

Een bioscoop op de luchthaven, hoe fijn is dat? Niet meer ellenlang op een ongemakkelijk plastic stoeltje wachten tot je vlucht vertrekt, maar relaxt onderuit zakken en nog een filmpje pakken voordat je in het toestel stapt. Op Schiphol heb je die mogelijkheid, helaas, niet, maar op diverse andere plekken in de wereld wel.

Bioscoop op de luchthaven: Changi Aiport in Singapore

Singapore is zo’n luchthaven die bijna een bestemming op zich is. Een bioscoop op de luchthaven kan dan natuurlijk niet ontbreken. Changi Airport beschikt over twee filmzalen. Check extra vroeg uit en geniet van bekende blockbusters alvorens je gaat vliegen.

➡️ Lees ook:Singapore gratis ontdekken? Dat doe je gemakkelijk je zo!

Bioscoop op de luchthaven: Hong Kong International Airport in Hong Kong

Als je een paar uur te doden hebt, pik dan een filmpje en geniet een van de vele kaskrakers in volle Imax-glorie. Het Imax theater tref je in terminal 2. Je hoeft niet bang te zijn, dat je geen plaats hebt, er zijn 350 zitplaatsen en daarmee is een van de grootste bioscopen van heel Hong Kong.

Incheon Airport in Seoul, Zuid-Korea

Op Incheon Airport, de internationale luchthaven van Zuid-Korea, in Seoul is niet een, maar zijn twee CGV Movie Theaters te vinden Spreek je geen Koreaans? Geen probleem, je hoeft geen zorgen te maken over de taalbarrière hier. Alle voorstellingen zijn beschikbaar in niet minder dan zeven talen.

popcorn

Indira Gandi International in Delhi, India

Deze Indiase luchthaven, vernoemd naar de voormalige eerste minister Indira Gandhi, is de drukste luchthaven van het land. De bioscoop op de luchthaven is een hele speciale. Het is namelijk een zogenaamde 6D bioscoop. De zaal opende in 2013 haar deuren en was een instant hit.

Tijdens je film krijg je er 21 speciale effecten bij. Watersproeiers, namaak sneeuw, regen, rook, mist en vuur, niets is te gek.

Portland International Airport in Oregon, Verenigde Staten

In februari 2017 opende het Hollywood Theater, een microcinema achter de douane op Portland International Airport. Deze kleine bioscoop telt slechts zeventien zitplaatsen. De films die worden vertoond, duren ongeveer een kwartier, zijn gratis en tonen het werk van in Portland gevestigde filmmakers.

Minneapolis-Saint Paul International Airport in Minnesota, Verenigde Staten

De See 18 Film Screening Room is de eerste ultramoderne bioscoop op een grote Amerikaanse luchthaven. In samenwerking met  The Film Society of Mpls – St. Paul, worden er de hele dag door korte films en bekroonde documentaires van filmmakers uit de Upper Midwest getoond. Ga even zitten, ontspan met een goede film en leer wat meer van de  cultuur, geschiedenis en mensen in dit deel van onze planeet.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *