Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beste stranden van Azië, welke kies jij?

De beste stranden in Azië

Thailand, Vietnam, Filipijnen? Waar vind je nou de beste stranden van Azië? Smaken verschillen, maar ik denk dat de volgende bestemmingen eigenlijk iedereen wel kunnen bekoren.

Dit zijn de beste stranden van Azië

Het is lastig kiezen, maar komen ze dan in willekeurige volgorde – oh ik verklap ook hoe je het gemakkelijkst deze paradijsjes bezoekt:

Hidden Beach op El Nido in de Filipijnen

Voor velen behoort El Nido tot het absolute hoogtepunten van je reis aan de Filipijnen. Hoe je er komt? Zo: De snelste manier om dit aards paradijs te betreden is met charter airline Air Swift. Air Swift onderhoudt verbindingen vanaf onder andere Manila, Coron en Cebu op diverse dagen van de week.
➡️ Lees ook: De mooiste boutique hotels in Azië

Beste stranden van Azië: Koh Phi Phi in Thailand

De Phi Phi eilanden zijn fantastisch mooi. Helaas, vonden velen dat en konden de eilanden de drukte niet goed aan. Derhalve zijn sinds 2018 een aantal stranden gesloten, om de schoonheid terug te winnen. Zo kom je op deze populaire Thaise eilanden; Vlieg eerst naar Phuket International Airport en stap daar op de ferry. Na ongeveer twee uur berijk je Phi Phi. De meest populaire pier voor vertrek naar de eilanden is Rassada Pier vanuit Phuket Stad.

Railay Beach in Thailand

Railay Beach wordt vaak beschreven als het mooiste strand van Thailand. Velen kennen het van ‘The Beach’. Ook dit stuk Thailand is (tijdelijk) op slot omdat het de toestroom van bezoekers niet aan kan/kon.
➡️ Lees ook: Overtoerisme in Thailand, niet als je het zo aanpakt!

Bai Khem Beach op Phu Quoc in Vietnam

Bai Khem Beach wordt beschreven als een geheim dat alleen locals kennen. Het witte zandstrand is rustig en mischien zelfs wel poetisch te noemen. Toen ik zelf Phu Quoc bezocht nam ik vanaf Tân Sơn Nhất (HCMC) een vlucht naar het eiland. Daar aangekomen bracht een taxi me naar mijn plaats van bestemming.

Beste stranden van Azië: Ngapali Beach in Myanmar

Ngapali Beach ontwikkelt zich meer en meer tot een populaire strandbestemming. Gelukkig tref je er (nog) geen hordes toeristen. Reis vanuit Yangon of Bagan naar Ngapali Beach. Nyaung U Airport de belangrijkste hub vanuit Bagan naar Thandwe Airport, de luchthaven die het dichts bij Ngapali Beach gelegen is. Wij pakten tijdens onze rondreis door Myanmar een soort pick-up truck naar onze accommodatie.
➡️ Lees ook: Beachsafari in Maung Shwe Lay

Pink Beach op Komodo in Indonesië

Slechts een aantal stranden ter wereld kleuren roze, Pink Beach in Indonesië is er daar een van. Om Komodo te bereiken reis je het beste eerst naar Bali. Eenmaal daar aangekomen vervolg je je reis naar Labuan met een klein vliegtuigje of een zogeheten turboprop naar Labuan Bojo. Het laatste stukje leg je af per speedboat.

Beste stranden van Azië: Altinkum Beach in Çeşme in Turkije

Als het gaat over de beste stranden van Azië denk je wellicht niet direct aan Turkije. Geografisch gezien, behoort Çeşme wel degelijk tot dit werelddeel. Wil je Altinkum, gelegen aan de Egeïsche Kust, nog voor jezelf hebben? Wees dan snel, want bij toeristen begint dit strand steeds populairder te worden. Vanuit Bodrum rij je in ongeveer twee uur naar Çeşme.
➡️ Lees ook: De mooiste plekken in Turkije en wat er te doen

Kelingking Beach op Nusa Penida in Indonesië

Als je Nusa Penida gaat bezoeken mag je Kelingking Beach niet overslaan. Daal de steile trap af naar het strand en geniet! Vanuit Sanur (op Bali) is dit prachtige ongerepte eiland gemakkelijk te bereiken. Kelingking Beach ligt ten zuidwesten op het eiland. Enjoy!
➡️ Lees ook: Eilandhoppen op de Nusa Tenggara

Ben je het niet eens met dit lijstje? Check dan deze top 50 wellicht zit daar iets voor je bij.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *