Search
Close this search box.

Landal Les Etoiles, ideale uitvalsbasis in de Belgische Ardennen

De zomervakantie van 2016 staat in het teken van een roadtrip door België, Frankrijk en Noord-Spanje. De eerste stop is betrekkelijk dichtbij huis, bij Landal Les Etoiles in de Belgische Ardennen.

➡️ LET OP! Belangrijke mededeling: 24 april 2018 ⬅️

“Les Etoiles wordt per 1 mei 2018 niet meer verhuurd via Landal GreenParks. Het park blijft geopend en reeds gemaakte reserveringen blijven geldig. Gasten met een reservering voor Les Etoiles ontvangen meer informatie over hun reservering.” Bron: landal.vakantieparken-bungalowparken.nl

Belgische Ardennen

Het bosrijke heuvellandschap maakt de Belgische Ardennen tot een geweldige vakantiebestemming. Toch moet ik onderweg even denken aan Herman Finkers met zijn “We gaan naar de Ardennen, de frisse lucht is even wennen….” want ja, zo’n stadsmens ben ik soms eigenlijk ook wel. Met die frisse lucht komt het op het park van Landal Les Etoiles, zeker goed.

Throwback naar Landal Les Etoiles

Belgische Ardennen throwback Les_Etoiles
In 1999 verbleef ik ooit al eens op dit park in de Belgische Ardennen (dat lees je hier), het leek me na onze eerdere ervaringen met Landal een grappig idee, de vakantie op Les Etoiles in Blaimont te beginnen. Het kerkje van het plaatsje, waarachter de receptie verscholen ligt, herken ik nog. Het terras, compleet met luchtkussen en het restaurant zeggen me weinig tot niets….

Welkom bij Landal Les Etoiles

Belgische Ardennen Welkom
Rond de klok van vijven meld ik me bij de receptie. Net op tijd, want wanneer je later aankomt, verneemt men dat graag. Snel neem ik de sleutel van het huisje in ontvangst plus de plattegrond van dit uitgestrekte park. Eens even kijken of het verblijf nog herinneringen oproept.

De auto zakt de steile heuvel af, onze kleine meid tuurt intussen naar buiten. “Mam, is dat een steenbok!” klinkt het ineens vanaf de achterbank. “Inderdaad, dat is een steenbok”, bij dit bordje mag de auto geparkeerd worden en staat ons huisje op ons te wachten.

Thuis in de Belgische Ardennen

Belgische Ardennen huisje
“He, ze hebben die muur wit geschilderd,” concludeer ik wanneer ik het huisje betreed, wijzend op de zijde waar de zithoek zich bevind. Een ander schilderijtje, andere tafel en stoelen op het terras, maar eigenlijk is er niet gek veel verandert in al die jaren dat ik hier niet meer ben geweest. Ik herinnerde me niet meer dat de slaapkamer (die waar nu onze kleine meid slaapt) wat aan de kleine kant is. Wellicht omdat ik die toentertijd niet gebruikt heb.

Belgische Ardennen interieur Landal Les Etoiles
De bedden zijn opgemaakt, de handdoeken en de Rituals badproducten staan klaar in de badkamer (deze optie kun je bijboeken), het enige dat we hoeven te doen, is de bagage een plekje geven.

Restaurant La Bonne Heure

Waar ik in 1999 nog een blikje knakworstjes opwarmde op de eerste avond, kies ik anno 2016 voor de start van mijn vakantie in de Belgische Ardennen voor Restaurant La Bonne Heure. Met de auto het steile stuk weer op. Ho, wacht! “Papa en mama, mag ik eerst even op het springkussen?”.

Terwijl ons meisje zich een rood hoofd springt, genieten wij van het zonnetje op het terras van de loungebar. Wanneer er genoeg energie op de opblaas saloon achtergebleven is, heeft mevrouwtje trek. Door simpelweg de straat over te steken, staan we direct in het restaurant. Of we een plaatsje op het terras wensen? Dacht het wel. Terwijl we een pizza verorberen, genieten we van de zonsondergang over het heuvellandschap. Wat een heerlijke eerste vakantiedag!
Belgische Ardennen zwembad Landal Les Etoiles

Meer plezier

Nog voordat ze de laatste hap van haar broodje (die we aan ons huisje lieten bezorgen, door de traiteur) doorgeslikt heeft, hijst ons meisje zich al in haar zwemkleren. “Zwemmen!” klinkt het kordaat uit onze vijfjarige. Voor het buitenzwembad is het toch echt een beetje te fris. Gelukkig is er eveneens een overdekt zwembad. Spetteren maar. Even hebben we het zwembad voor ons zelf, maar al snel vullen meer enthousiaste kinderen het bad.

Brief voor Bollo

Belgische Ardennen Bollo Landal Les Etoiles
“Zal ik er ook een sticker bijplakken? Kun jij het adres er op schrijven. We hebben geen enveloppen, is dat erg?” Ik krijg een spervuur aan vragen op me af. “Waar gaat het over, lieverd?”, vraag ik mijn ijverige kleuter. “Toen ik met papa een rondje ging lopen, zagen we een brievenbus. Daar kun je een brief voor Bollo in doen!” Aha, duidelijk. En nu maar hopen dat Bollo ook iets terugstuurt….

Heerlijk verblijf op Landal Les Etoiles

Van vrijdagmiddag tot en met maandagochtend genieten we met volle teugen van de Belgische Ardennen en Landal Les Etoiles. Buiten eten – ook al is het ’s morgens nog best een beetje frisjes – buiten spelen, zwemmen en uitstapjes maken in de omgeving. In een woord: Heerlijk!

➡️ Lees ook het uitgebreide parkreview op de site van Parkvakanties
Belgische Ardennen Landal Les Etoiles

Tips voor uitjes vanuit Landal Les Etoiles:

7 x doen in Dinant
Een dagje op het Domein van de Grotten van Han
Op een railbike naar Maredsous

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *