Zoek
Sluit dit zoekvak.

Speelgoedmuseum Brussel, (ver)dwalen op oma’s zolder

Het regent pijpenstelen in de Belgische hoofdstad. Op zoek naar een droog plekje in de stad, stappen mijn reismeisje en ik het Speelgoedmuseum Brussel binnen.
Speelgoedmuseum Brussel
Speelgoedmuseum Brussel

Speelgoedmuseum Brussel

Speelgoedmuseum Brussel
Speelgoed uit grootmoeders tijd

Speelgoedmuseum Brussel

In de “Top 10” van Brussel, van 2 tot 102 jaar. Veeeel te bewonderen, en veeeel om mee te spelen. Uiterst geschikt voor families, groepen of gewoon alleen. 1000 m² in een oud herenhuis. Doorlopende en tijdelijke tentoonstellingen (ook in het buitenland).

Dolle pret

Het Speelgoedmuseum Brussel staat synoniem voor dolle pret voor de kleine – en ook grote – kinderen. Bij het binnegaan van het pand beland je als het ware in tijdcapsule. Nostalgisch speelgoed in een nostalgische atmosfeer.

‘Bij oma op zolder’

Het museum bestaat al meer dan 30 jaar. Het is geen museum waar je alleen maar naar dingen mag kijken, nee er mag ook naar hartenlust mee gespeeld worden. Vrijwel alles mag aangeraakt worden. Onze kleine meid verruilt de (soort draaimolen kermisachtige) bus voor de schommelpaarden, terwijl ze even later ineens een stoere motorrijder is. Verdeeld over 20 kamers verdeeld, staan er duizenden stukken speelgoed tentoongesteld in 160 grote (hetzij soms wat stoffige) vitrines.

Rommel

Persoonlijk vond ik dit museum nog al een rommelige, muffe toestand. Echter onze kleine meid kon er geen genoeg van krijgen. Uren hebben we in het voormalige herenhuis doorgebracht.

Speelgoedmuseum Brussel praktisch

Meer info over het museum (openingstijden, entreekosten en dergelijke) lees je na op de website Le Musée du Jouet (zoals het museum in het Frans heet).

Tips voor andere attracties in Brussel

  • Breng een bezoek aan het Atomium, dé landmark van de stad
  • Veel zien in weinig tijd? Pak de hop-on-hop-off bus om een goed beeld van de stad te krijgen
  • Dol op chocolade? Dan mag een bezoek aan Choco-Story vanzelfsprekend niet ontbreken

➡️ Lees ook: Brussel met kinderen, zo leuk is de Europese hoofdstad

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *