Zoek
Sluit dit zoekvak.

Novotel Brussels Centre Tour Noire, niets mis mee

Novotel Brussels Centre Tour Noire was het laaste hotel waar ik in 2016 mijn hoofd te rusten legde. En dat bleek een goede keuze.

Novotel Brussels Centre Tour Noire

Na een fijn verblijf in Antwerpen, verlengen we (vriendlief, kind en ikzelf) onze decemberdagen in Brussel. Omdat we het leuk vinden bij elk bezoek in een ander deel van de stad door te brengen, viel voor deze trip de keuze op Hotel Novotel Brussels Centre Tour Noire.

Zwarte toren

Hotel Novotel Brussels Centre Tour Noire dankt haar naam aan een toren. Een zwarte toren. De zwarte toren is een vestingstoren die deel uitmaakte van de eerste, versterkte omwalling van de stad in de 12e eeuw. Het bouwwerk gelegen aan het St. Kathelijneplein, werd omstreeks 1200 in opdracht van Hendrik I gebouwd. Waarschijnlijk is de toren lange tij particulier bezit geweest. In de 16e eeuw werd het zelfs aangepast werd woning. In 1887 werd de toren ternauwernood door de toenmalige burgemeester van de slopershamer gered.
Bij de bouwplannen van het hotel, dat deels rondom de toren gebouwd is, gingen er geruchten dat de toren zou worden afgebroken. Gelukkig is dat niet gebeurd.

Upgrade

De geneugten van Le Club member (loyalty programma van Accor groep) is dat je zomaar ineens een upgrade kunt krijgen. Laat dat bij het inchecken in Brussel nou net het geval zijn. Hoe fijn!
Hotel Novotel Brussels Centre Tour Noire master bedroom

Gourmet Bar van Novotel Brussels Centre Tour Noire

Naast de upgrade worden we als lid gefêteerd op een welkomstdrankje in de bar. Een drankje dat je zelf van de de kaart mag kiezen. Vriendlief kiest een goed glas Belgisch bier, ons meisje een appelsap en ik laat me een fijn glas rode wijn voorzetten.

Hotel Novotel Brusseals Centre Tour Noire bar

Slaap lekker

Ons tijdelijk verblijf heeft semi-gescheiden slaapruimten. Kleine meid installeert zich op de slaapbank. Wij claimen zelf de master bedroom. Een heerlijk bed met aangrenzend een badkamer met brede wastafel en ruime douchecel. Ik zei het al eerder, de (nieuwe) badproducten lijn van Accor kan me persoonlijk niet zo bekoren.


Goedemorgen

Ondanks dat Winterpret – een grootschalige kerstmarkt – zich precies onder ons raam afspeelt, slapen we als roosjes. We horen niets en de gordijnen houden de flikkerende lichtjes van het grote reuzenrad prima tegen.
In de ontbijtzaal is het druk, maar het personeel weet het tempo van de gulzige toeristen prima bij te benen. Natuurlijk zijn er wafels! Mocht je daar niet van houden (kan ik met niet voorstellen) dan is er volop keus voor een ander type ontbijt.

Plons

“Mam, ga je mee…?” Oeps, geen badkleding meegenomen. Gelukkig heeft vriendlief wel zijn zwembroek bij zich en kan er toch gezwommen worden. “Kom je kijken?” Natuurlijk kom ik kijken en ik maar meteen een paar foto’s.
Hotel Novotel Brussels Centre Tour Noire sportschool
Hotel Novotel Brussels Centre Tour Noire zwembad
Hotel Novotel Brussels Centre Tour Noire zwmbad
Het zwembad is niet groot, maar dat mag de pret niet drukken. Man en kind spetteren er op los, ik bekijk de fitnessruimte. Is er iets niet, in dit hotel?

Novotel Brussels Centre Tour Noire Conclusie

+ Ruime kamer
+ Locatie. Prachtig uitzicht op het Sint-Katelijnekerk, een buurt die bekend staat om haar (vis)restaurants
+ Kinderen verblijven gratis
+ WiFi gratis (ook in de kamer)
– Her en der wat vlekken in de vloerbedekking en stukje van het meubilair

Kortom een fijne plek om een paar dagen te vertoeven. Wil je zelf hier overnachten? Meer informatie lees je na op de website van het hotel.

➡️ Lees ook: Brussel met kinderen, zo leuk is de Europese hoofdstad

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Ik ben een trip naar Brussel aan het plannen en zoek nog een hotel. Dit zou het zomaar kunnen worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *