Search
Close this search box.

Bang Krachao | Het verrassende groene geheim van Bangkok

Bang Kachao Bamboo bikes Bangkok Thailand Family Tour

Bang Krachao, al eens van gehoord? Niet? Het wordt niet voor niets het groene geheim van Bangkok genoemd.

IJsvogels in Thailand

Bang Kachao ijsvogel

Met de miljoenen toeristen die deze stad bezoeken, is het haast niet voor te stellen dat Bangkok nog geheimen heeft. Toch is er een plek – op een steenworp afstand van het centrum – waar nog maar weinig toeristen komen. Een plek die heerlijk rustig, veilig en groen(!) is. Een plek in de stad waar je ijsvogels kunt spotten en varanen ziet schuiven tussen het oneindige groen van palmen en bamboe.

Bang Kachao, Bangkok jungle

Ik heb het over Bang Kachao, de ‘Groene Long’ van Bangkok. Dit is een soort schiereiland in een lus van de machtige Chao Praya rivier. Het is er zo groen en dichtbegroeid, dat het ook wel de ‘Bangkok Jungle’ genoemd wordt.

Ideaal voor fietsers

De mooiste en beste manier om Bang Kachao te ontdekken is per fiets. Het is werkelijk fantastisch om hier te fietsen. Kriskras door het hele gebied zijn tientallen kilometers fietspad aangelegd. Fietspaden door de jungle, over water en door dorpjes, allemaal even comfortabel en veilig. Heerlijk: geen last van ander verkeer of herrie, Bang Kachao is er voor fietsers.

Op de fiets tussen het weelderige groen en boven de vele sloten en kanaaltjes, geloof je bijna niet dat je in Bangkok bent. Het is hier zo anders, zo rustig, zo landelijk. En wat ook leuk is: het groen wordt afgewisseld met dorpjes boven het water, prachtige tempels (er is zelfs een grote Hindoe tempel te vinden), een floating market en genoeg tentjes voor een lekker drankje of verrukkelijk Thais eten.

Bamboo Bicycle Tours dwars door Bang Krachao

Wanneer je een bezoek aan Bang Kachao echt bijzonder wilt maken, kies dan voor een fietstour op een bamboefiets. Bamboo Bicycle Tours Thailand heeft eigen handgemaakte prachtige bamboefietsen waar ze tours mee organiseren. Het zijn schitterende fietsen die ook nog eens zeer comfortabel zijn, perfect om een tour mee te doen. Het is een unieke ervaring om op zo’n fiets te toeren in een gebied waar bamboe zo overvloedig groeit. Het voordeel van zo’n tour is niet alleen het comfort van de fiets, jouw gids weet ook precies wat de allermooiste fietspaden zijn en waar zich de verstopte geheimen van het schiereiland bevinden.

Trek voor een bezoek aan Bang Krachao minimaal een halve dag uit. Maar als je echt een unieke ervaring wil, blijf er dan overnachten in plaats van terug te keren naar het drukke Bangkok. Kies bijvoorbeeld voor een overnachting in het Bangkok Tree House: slapen tussen de boomtoppen in een eco-hotel. Dan is je vakantie in Thailand pas echt af.

➡️ Bang Krachao ligt op een prettige afstand van het vliegveld. Daarmee is het de perfecte locatie om je reis door Thailand te beginnen of juist in alle rust te eindigen.

Win een Bang Krachao jungle tour fietstocht (t.w.v. € 42,50 p.p)

Bamboo bike Thailand stelt een Jungle Tour in Bangkok ter beschikking voor 2 personen. Het aanbod is geldig tot en met 31 december 2019. Alle info over de betreffende tour die je kunt winnen tref je hier.

Winnen? Hoe? Zo!

  • Geef als comment onder dit artikel aan wat je beste reismoment in Thailand (tot nu toe) is geweest. Of als je first-timer bent; wat staat er bovenaan je Thailand bucketlist? Behalve deze fietstocht natuurlijk 😉
  • Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Facebook en/of Instagram
  • Meedoen kan tot en met 31 mei 2019
  • Zodra de winnaars bekend gemaakt is, krijgt de gelukkige zo spoedig mogelijk op de hoogte

Meer Thailand

Overtoerisme in Thailand, niet als je het zo aanpakt!
Bangrak: Ontdek het onontdekte Bangkok
Bueng Kan, ongerepter wordt Thailand niet

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Wat mooi, ik had er ook nog nooit van gehoord inderdaad. Dat soort plekjes zijn altijd het leukste en daarvoor is het goed om zo nu en dan eens een gids te hebben, of met een local op stap te gaan.

  2. Wat gaaf! Ik had er ook nog nooit van gehoord. Slapen in zo’n eco-hotel lijkt mij ook wel wat. Heb altijd al in een Tree House willen slapen. Ik wil sowieso een keer terug naar Bangkok…vond het een hele toffe stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *