Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Carry-on met Balanzza Truco 3-in-1 koffer

Me and my new Balanzza Truco

Waarom ik de Balanzza Truco 3-in-1 koffer aanschafte? Dat heeft te maken met iets met jaren trouwe dienst en een afgebroken handvat.

Kapot

Jaren deed hij goede dienst, totdat hij mij abrupt in de steek liet. Of, achteraf gezien, was het misschien niet zo onverwacht als ik op dat moment dacht. Van een oud-werkgever ontving ik ooit eens, bij wijze van kerstpakket, een trolley. Helaas, zonder reischeque, wel gevuld met wijn en bonbons. Ik gebruikte mijn kleine reiskoffer voornamelijk voor korte trips met auto of bus. Nimmer ervoer hij hoe het was om te reizen waar hij voor gemaakt was, als handbagage tijdens een vlucht. En toen het zo ver was, kort voor mijn geplande trip, brak het handvat af. In een eerder stadium was ook de rits al enigszins van de stof gescheurd en ook de bekleding binnenin had toch echt wel zijn beste tijd gehad.

Balanzza Truco 3-in-1 koffer

Wat nu? Ondanks het feit dat ik veel reis, reis ik eigenlijk nooit met enkel handbagage terwijl dit voor mijn eerstvolgende trip naar Spanje toch echt een vereiste is. Er zit niets anders op dan dat onze wegen scheiden en ik op zoek ga naar een nieuw reismaatje. Ik besluit meteen dat ik mijn nieuwe trolley niet alleen voor vakantie maar ook voor zakentrips wil gebruiken, een koffertje waar ook mijn laptop in moet passen. Zo belandde ik bij de Balanzza Truco 3-in-1 koffer.

Balanzza Truco, drie in een dus, handig!?

De ene dag uitgezocht, de volgende dag staat de postbode al met een groot pakket op mijn raam te kloppen – de bel is kapot -. Enthousiast neem ik de grote doos van hem aan en zoek naar iets scherps om het karton open te snijden.

Zoals de naam doet vermoeden bestaat de Balanzza Trucco 3-in-1 uit drie delen die samen een stuk handbagage (kunnen) vormen. Middels een eenvoudig kliksysteem kun je verschillende delen simpel van elkaar af halen. De tas is uitgevoerd in de kleuren zwart met grijs en is voorzien van een uitschuifbare trekstang.

Zo berg je je laptop op

Aan de buitenzijde zit een laptoptas (afmetingen H 42 x B 35 x D 6,5 cm) waar mijn HP Elitebook prima in past. De tas kan ook los gedragen worden, want een aparte schouderband is meegeleverd. Verder is deze tas voorzien van een voorvak en kleine vakjes binnenin waar je je pennen en/of USB-sticks kwijt kunt.

Extra vak

Bovenop de daadwerkelijke trolley bevind zich nog een element (afmetingen H 9 x B 35 x D 27 cm). Ik kan me zo voorstellen dat je hier je tablet in doet of wellicht wat documentatie die je snel bij de hand wenst te hebben. Ik heb dit onderdeel (nog) niet gebruikt.

De trolley zelf

En dan natuurlijk de trolley zelf. Wat een verademing ten opzichte van mijn oude exemplaar. Aangezien dat ding al een flink aantal jaren mij op reis vergezelde, kom ik er nu achter dat ik op het gebied van handbagage een tikkie achter loop. Mijn oude koffer kende slechts een groot vak en dat was het dan. Hoe anders is dat met de Balanzza Trucco. Hier kan ik mijn schoenen scheiden van mijn kleding, aangezien de aanwezige twee vakken door middel van een tussenwand met een rits van elkaar gescheiden zijn.

Ideeal reismaatje

Voor een vierdaagse trip vliegtrip binnen Europa gebruikte ik voor het eerst mijn nieuwe Balanzza Truco 3-in-1. Vanwege de toegestane afmetingen van de luchtvaartmaatschappij waarmee ik vlieg, is de koffer 2 cm te breed om als handbagage in te mogen checken. Derhalve laat ik de laptoptas en het bovenstuk eraf en zonder problemen voldoet de tas nu wel aan de gestelde voorwaarden. Ik woon op een dikke tien minuten loopafstand van het station vandaan en wandel met mijn kleinood naar het station. Om in autotermen te zeggen: een stabiele wegligging. Zonder problemen, glijden de wielen over zowel asfalt, kinderkopjes als stoeptegels. Bij het instappen van de trein, laat ik de trekstang in de koffer verdwijnen, ik pak het handvat vast en stap aan boord. Eenmaal op de luchthaven verloopt de incheckprocedure vlekkeloos. Dat kan ook niet anders want de afmetingen zijn ok en ook het gewicht is in orde. Vanzelfsprekend past Balanzza Truco 3-in-1 met gemak in de bagagebakken aan boord.

Balanzza Truco een rijtje

De Balanzza Truco 3-in-1  bestelde ik bij reisartikelen.nl en is een fijn reismaatje, maar er zijn een paar kleine dingen minder praktisch:

  • Wanneer alle delen aan elkaar geklikt zijn, kun je de trolley en de laptoptas lastig openen. Hierdoor is het lastig (snel) zaken uit je koffer te halen. Je bent eigenlijk genoodzaakt de onderdelen eerst (weer) van elkaar te scheiden.
  • Wanneer je besluit de laptop tas niet mee te nemen (bijvoorbeeld om dezelfde reden als die ik aanvoerde –vereiste afmetingen van bepaalde maatschappijen-) dan kun je eigenlijk ook niet de bovenste tas meenemen. Deze steekt dan te ver over je trolley uit waardoor de gebruiksvriendelijkheid een stuk minder wordt.
  • Nadat mijn trolley in een zeer warm bagagehok in het hotel had vertoeft, weigerde de trekstang. In plaats van de drie klikken die de stang kan maken, werkten er nog maar twee (waarschijnlijk is het ijzer uitgezet door de hitte). Eenmaal terug in Nederland was het euvel weer voorbij en is er geen vuiltje meer aan de lucht.

Kortom, een fijne handzame, wendbare trolley waar ik ongetwijfeld nog heel veel reisplezier mee ga beleven.

Handbagage vertrek Balanzza Truco 3-in-1 koffer
Op weg naar een Europese bestemming – ik neem slechts 1 deel van de trolley mee
Handbagage Maleisie Balanzza Truco 3-in-1 koffer
Voor onze roadtrip naar Singapore & Maleisie gebruikt onze kleine meid de trolley – wederom zonder de 2 andere componenten – als haar koffer.

Meer handige bagage

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *