Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aziatische hoofdsteden waar ik van hou

“Hoi, mijn naam is Eva en ik ben een Asiaholic!” Kiezen welk land mijn favoriet is, is ondoenlijk. Ik hou van Aziatische hoofdsteden, de drukte, het eten en alles wat er tijdens zo’n bezoek om me heen gebeurd. In willekeurige volgorde deel ik 6 Aziatische hoofdsteden waar ik van hou met je.

♥ Aziatische hoofdsteden: Bangkok ♥

Bangkok
Het is geen geheim dat de liefde voor Bangkok niet eentje op het eerste gezicht was, maar man, wat ben ik na dat eerste tripje van de hoofdstad van Bangkok gaan houden. Of ik nu in een cheap ass guesthouse op Koahsan Road verblijf of geniet van het beste zwembad in een luchthavenhotel. Een cocktail nip of een heerlijke verse jus d’orange naar binnen slurp. Voor de zoveelste keer weer een rondje door de Grand Palace loop of nieuwe wijken ontdek. Te voet, per fiets over per bootje door de klongs. Ik hou van Bangkok in al haar facetten.

♥ Aziatische hoofdsteden: Hongkong ♥

Aziatische hoofdsteden
Ahhh, Hongkong, ja dat vond ik direct wel een toffe stad. De eerste keer bezocht ik de stad met mijn mams, wat een kilometers liepen we weg in deze wereldstad. Tijdens een half jaar backpacken ervoer ik het beruchte Chungking Mansions zelf. Vele jaren later, nam ik mijn liefde en onze kleine meid mee naar deze geweldige stad. Van Lantau tot New Territories, van Hongkong Island en Kowloon, de veelzijdigheid van Hongkong verveelt nimmer.

♥ Aziatische hoofdsteden: Kuala Lumpur ♥

Aziatische hoofdsteden
Kuala Lumpur is wat mij betreft altijd een beetje een vreemde eend in de bijt, tussen al deze Aziatische hoofdsteden. Op veel plekken mist het datgene wat ik zo fijn vind in bijvoorbeeld Bangkok, namelijk Aziatische chaos en met name streetfood. Natuurlijk, is dat verkrijgbaar, maar in KL moet je er wat meer naar op zoek gaan, terwijl in BKK je het haast niet kunt ontlopen. Little India of Chinatown zijn fijne plekken in de stad.

♥ Singapore ♥

Aziatische hoofdsteden
Singapore is zo’n stad waar ik best zou kunnen wonen, denk ik telkens wanneer ik de stad bezoek. In 2002 maakte ik voor de eerste keer kennis de kleine buur van Maleisië. In de loop der jaren zag ik the Theatre at the Bay ontstaan, Marina Bay Sands Hotel omhoog doemen aan de skyline en was ik getuige van de aanplanting van Gardens at the Bay. Binnenkort (mei 2016) keer ik terug, na afwezigheid van twee jaar, voor het eerst ga ik een Night safari maken en hoop vele leuke nieuwe plekken te gaan ontdekken.

♥ Aziatische hoofdsteden: Seoul ♥

Aziatische hoofdsteden
Omdat ik veel tijd voor werk in Seoul doorbracht, werd de Koreaanse hoofdstad een beetje mijn tweede thuis. ’s Avonds is een wandeling langs de chenggong stream prachtig, dat werd dan ook al snel een van mijn rituelen na een hectische dag. Korean BBQ, dat mis ik soms wel eens, heerlijk. De paleizen, de N-Seoul Tower. Seoul, is zo leuk mensen, écht! Het is hoog tijd dat ik ’the soul of Asia’ weer eens met een bezoekje vereer.

➡️ Lees ook:Seoul voor beginners

♥ Taipei ♥

Aziatische hoofdsteden
Bofkont die ik ben, ik mocht twee keer achter elkaar tof Taipei bezoeken (2014/2015). Na mijn eerste bezoek (2007) was ik bang dat een reünie tussen mij en de Taiwanese hoofdstad er niet meer van zou komen, maar niets bleek minder waar. Vanzelfsprekend hoort een bezoek aan de 101 Tower erbij, net als smullen van de beste dumplings ever en struinen over de vele avondmarkten. Taipei, is een hidden gem maar meer dan klaar om ontdekt te worden. Dus, waar wacht je nog op?

➡️ Lees ook: Door deze tips voor Taipei wil je direct naar Taiwan

Dit zijn de Aziatische hoofdsteden waar ik van hou, van welke hou jij?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

8 reacties

 1. Bangkok! Maar Singapore vond ik ook fijn. Naar Hong Kong wil ik nog graag, en ook al heb ik 2 weken in Maleisie gebachpackt, in Kuala Lumpur ben ik nog nooit geweest.
  Luang Prabang vond ik ook een fijne Aziatische stad, misschien vooral omdat het niet als stad aanvoelde.

  1. Hoi Denise, Thanks voor je reactie. Met Luangprabang heb ik zelf niet zo veel. Een paar keer geweest, maar het stal nimmer mijn hart. Laos als land daarentegen wel.

 2. Leuk lijstje! In Hong Kong kan ik me helemaal vinden, dat is zo’n veelzijdige stad.. En die heerlijke eilandjes waar je met de boot heen kunt! Zelf heb ik m’n hart verloren aan Beijing, daar is het elke dag een verrassing wat je tegenkomt 🙂

  1. Hi Janne, Beijing haalde het lijstje (net) niet, maar Beijing is zeker de moeite van een bezoek waard, zeker.

 3. Heb alleen in Bangkok (waar ik niet heel erg enthousiast over ben op de een of andere manier) en Singapore (geweldig!) geweest. De rest staat hoog, heel hoog op mijn verlanglijstje.

 4. Uit dit lijstje staat Hong Kong bij mij bovenaan, maar Bangkok vond ik ook heel fijn! Verder ben ik in Seoul geweest, wat geen favoriet was, maar dat komt misschien omdat we maar 24 uur hadden om de stad te verkennen ; -) Daarnaast ben ik weg van Tokyo, daar zou ik graag weer naar terug willen.

  1. Ik was nog nooit in Japan, maar als ik ooit ga, vermoed ik dat Tokyo ook een van mijn favorieten wordt

 5. We zijn nu in een aantal verschillende buurten van Kuala Lumpur geweest en het heeft echt wel een plekje veroverd in mijn hart. Waar we nu zitten is er elke zondag een avondmarkt waar we even inslaan qua streetfood. Verder zijn we in Bangkok, Hong Kong en Singapore geweest. Die laatste twee zijn indrukwekkend maar een aanslag op je budget 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *