Zoek
Sluit dit zoekvak.

Architectuur Almere, laat je verrassen door talloze bijzondere bouwwerken

Architectuur Almere The Wave

Architectuur Almere, de stad staat bol van de (moderne) architectuur. De ene gruwelt er van, de ander loopt met open mond door straten. Wij ontdekten in 2019 deze stad en haar (bijzondere) bouwwerken en waren aangenaam verrast.

Architectuur Almere

Het centrum van de jonge stad kent indrukwekkende architectuur. Hou – al slenterend door het centrum – je ogen goed open, leg zo nu en dan je hoofd in je nek en aanschouw de architectonische hoogstandjes. Kenners herkennen tussen deze talloze bouwwerken direct de hand van Koolhaas of Hertzberger. Veel van de architecten die voor de architectuur in Almere zorgen, genieten internationale faam. Kijk je mee rond?

Carlton toren

Architectuur Almere Carlton toren

De Calrton toren is – met zijn 132 meter hoogte – lastig over het hoofd te zien. Deze eindbaas is met deze indrukwekkende lengte dan ook het hoogste gebouw van de stad. Het megalomane pand staat ook bekend onder naam WTC Carlton Almere. Mocht je de weg kwijt raken tijdens een citytrip Almere? Zoek naar het hoge gebouw met de rode elementen en je weet precies welke kant je op moet.

📍 World Trade Center Almere, P.J. Oudweg 4, 1314 CH Almere

Architectuur Almere: Side by Side

Architectuur Almere Side by Side

Telt de Calrton toren maar liefst 32 verdiepingen, deze tweeling is ‘slechts’ 22 verdiepingen hoog. De identieke woontorens meten 70 meter hoog. Kun je je voorstellen wat voor uitzicht je hebt als je in het bovenste appartement woont. Dat moet een spectaculair  zicht over het water (waaraan de toren gelegen is) geven.

➡️ Lees ook: Almere, waar natuur en moderne architectuur hand in hand gaan

The wave

the Wavee

Wat ons betreft het tofste gebouw in het rijtje van architectuur Almere. The Wave is misschien wel het meest unieke, aparte, meest opvallende gebouw van de stad. Vanuit elke hoek ziet dit ‘dansende’ gebouw er weer anders uit. Heel apart. We vragen ons af hoe het is om in een van de appartementen te wonen. Zouden de muren binnenshuis ook bol staan. Dat zal toch niet.

Architectuur Almere: Silverline

Silverline

Volgens de inwoners van Almere lijkt het over dit gebouw in brand staat op het moment dat de zon er op schijnt. Gelukkig staat het robuuste pand tijdens ons bezoek in de schaduw.

Zelf op pad

Architectuur Almere gidsje

Enthousiast geworden? En dit zijn slechts enkele voorbeelden. Haal bij je bezoek aan Almere bij de VVV de gids ‘Architectuur Tour’ en ga op pad. Of check alle panden eenvoudig online.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *