Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kloosterwandeling Zundert | Nieuwe etappe Brabants Kloosterpad

Brabants Kloosterpad Kloosterwandeling Zundert Abdij Maria Toevlucht

Kloosterwandeling Zundert, nieuwe wandeling in Brabant

Kloosterwandeling Zundert is een van de drie nieuwe kloosterrondwandelingen in West-Brabant die op 18 oktober gepresenteerd werd. Deze wandelroutes zijn een uitbreiding van het reeds bestaande ‘Brabants Kloosterpad’ dat nu 15 etappewandelingen en 15 rondwandelingen in de provincie telt. De routes leiden langs Brabantse kloosters en abdijen met afwisselende natuur en bezienswaardigheden. Via de routes ervaren en leren wandelaars over de eeuwenoude kloosterwaarden die vandaag de dag actueler zijn dan ooit. Onderweg kan geproefd worden van lokale ambachtelijke producten die in kloosters worden bereid.

Wandelen in Brabant Zundert

Op pad in de natuur

Het is op de dag van lancering van deze route een warme herfstdag. Her en der zijn de paden wat modderig door de regen die eerder die week viel, maar dat maakt de natuur en de route er enkel fraaier op.

Deze 13,8 kilometer lange Kloosterwandeling Zundert gaat van start bij Abdij Maria Toevlucht. Een plek plek die bierliefhebbers kan bekoren. Ook al is noch de brouwerij, noch het trappistenklooster te bezoeken, het eindproduct vloeit in Zundert en omgeving rijkelijk. De Zundert trappistenbieren zijn, naast de bieren van het La Trappeklooster, de enige Nederlandse bieren die zich officieel trappist mogen noemen. Gelukkig is in de winkel het bier, net als in omringende horeca, volop verkrijgbaar.

De heide mag tijdens onze wandeling uitgebloeid zijn, dat maakt natuurgebied De Pannenhoef niet minder fraai. Feitelijk is deze wandeling een aaneenschakeling van oogstrelend fraaie natuur. De Lange Maten en De Moeren doen zeker niet onder voor het eerstgenoemde gebied.

Kortom, op deze rondwandeling Zundert ervaar je de stilte van het kloosterleven in een fantastische natuur.

Wandelen in BrabantWandelen in Brabant

Praktische informatie kloosterwandeling Zundert

De rondwandelingen volgen het wandelknooppuntennetwerk in het Brabantse landschap. Het volgen van de routeborden brengt wandelaars van het ene naar het andere genummerde knooppunt via de mooiste paden in Brabant. Sommige kloosters bieden onderweg overnachtingsmogelijkheden en er zijn kloosterwinkels waar ambachtelijke kloosterproducten verkocht worden. Meer informatie: www.brabantskloosterleven.nl.

De nieuwe wandelingen ‘Kloosterrondwandeling Oosterhout, Zundert en Huijbergen’ alsook de bestaande kloosterwandelingen zijn online te downloaden via www.brabantskloosterpad.nl. Binnenkort zijn deze ook in kaartvorm verkrijgbaar via de webshop van VisitBrabant Routebureau.

Brabants Kloosterpad Kloosterwandeling Zundert Abdij Maria Toevlucht

Meer wandelen in Brabant

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *