Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen op Fuerteventura? Onze tips!

Playa de Sotivento de Jandia

Wat te doen op Fuerteventura? OmniTraveler zocht het voor je uit

Wat te doen op Fuerteventura? Ken je de Canarische eilanden? Dan denk je waarschijnlijk direct aan Tenerife, maar deze Spaanse archipel bestaat uit nog meer eilanden. Heb je weleens aan Fuerteventura gedacht? Niet? Of wel, maar geen idee of dat iets voor je is?

Wij vonden het een bezoek zeker waard.

Wat te doen op Fuerteventura: leef je sportief uit bij René Egli Windsurfing & Kitesurfing

Een ding kun je geweldig goed op dit eiland en dat is surfen. De wind is hier ideaal, net als de golven. René Egli is onder surfers een begrip en je kunt op Playa Barca les van hem of een van de vele bevlogen leraren les krijgen.

Trek je surfshort of wetsuit aan en trotseer de golven. Proost aan het einde van de dag, in de beach shack, met een drankje op een geweldige dag op het water.

📍René Egli Fuerteventura Windsurfing & Kitesurfing, Hotel Meliã Fuerteventura, Playa Barca, s/n, 35627 Pájara, Las Palmas, Spanje

René Egli Windsurfing & Kitesurfing René Egli Windsurfing & Kitesurfing René Egli Windsurfing & Kitesurfing

Geniet van Playa de Sotivento de Jandia

Playa de Sotivento de Jandia is misschien wel een van de mooiste stranden van het eiland. Omdat het zo weids is – eigenlijk zijn het vijf stranden aan elkaar gelinkt – lijkt het er nimmer druk. Wat kies jij? Zonnen of surfen?

Playa de Sotivento de Jandia Playa de Sotivento de Jandia

Drink een lokaal drankje: Arehucas Dorado

Do as the locals do! Deze Canarische rum is een pittig aperitief, maar wordt ook veelvuldig gebruikt in (lokale) cocktails. Hoe het smaakt? Een beetje zoet, je proeft een beetje vanille, maar ook een beetje toffee-achtige. Eigenlijk smaakt het gewoon naar meer. Salud!

WAT TE DOEN OP FUERTEVENTURA? DRINK EEN LOKAAL DRANKJE: AREHUCAS DORADO

Maak een boottocht

Worden de temperaturen op het land je iets te hoog? Want warm kan het zeker worden. Zoek dan verkoeling en ga het water op. Dat kan natuurlijk door te gaan surfen, maar voor wie minder sportief aangelegd is of het rustiger aan wil doen, is een boottocht een uitstekend idee. Haren in de wind, zonnebrand op je neus en genieten maar.

Wat te doen op Fuerteventura: Bezoek Betancuria

Betancuria is zo’n dorpje waar alle superlatieven op van toepassing zijn. Pittoresk in de overtreffende trap. Wie niet naar Betancuria is geweest, is niet op Fuerteventura geweest. Zo!

Een dorpje dat past in je hand en eigenlijk een soort openluchtmuseum is. Huur een auto en tuf naar het midden van het eiland voor een bezoek aan de historische hoofdstad van het eiland. Oh, over historie gesproken, duik ook even het Museo Arqueológico in. Niet zo groot, maar de moeite waard.

Dit is ook de ideale plek om souvenirs en lokale producten in te slaan. Rieten manden, aardewerk en aioli, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Spanje Canarische Eilanden Wat te doen op Fuerteventura Betancuria Spanje Canarische Eilanden Wat te doen op Fuerteventura Betancuria Spanje Canarische Eilanden Wat te doen op Fuerteventura Betancuria Spanje Canarische Eilanden Wat te doen op Fuerteventura Betancuria

Sla Corralejo niet over

Corralejo is zonder twijfel de populairste (bad)plaats op Fuerteventura. Je hebt dan ook volop mogelijkheden om naar het strand te gaan, het nachtleven in te duiken of een dag jezelf uit te leven in een waterpretpark. De nabijgelegen natuurparken zijn een welkome afwisseling.

Pak (zie de eerdere tip) hier de boot naar Isla de Lobos, maar slenter zeker ook even door de stad zelf. Er zijn schaduwrijke terrassen (al dan niet met uitzicht op zee), een oude molen, straatjes vol prullaria en fijne restaurants die ook fijne prijzen hanteren.

Spanje Canarische eilanden Corralejo Spanje Canarische eilanden Corralejo

Wat te doen op Fuerteventura: Ga beestjes kijken in Oasis Wildlife Fuerteventura

Ben je op gezinsvakantie op Fuerteventura? Dan ontkom je er niet aan om een dag(deel) naar Oasis Wildlife Fuerteventura te gaan. Een fraai aangelegde dierentuin waarin de ene diersoort aanzienlijk meer bewegingsruimte heeft dan de andere. Over het algemeen hebben de meeste dieren lekker veel ruimte en is een leuke afwisseling.

Er is een restaurant en op het terrein staan verschillende (ijs)stalletjes voor wie tussendoor zin heeft in een versnapering.

Een minpunt – wat ons betreft – Er worden ritten per kameel aangeboden. Daarvan zouden we anno nu toch beter moeten weten.

📍 Oasis Wildlife Fuerteventura, Museo del Campo Majorero, Carr. Gral. Jandía, s/n, 35627 La Lajita, Las Palmas, Spanje

Wat te doen op Fuerteventura Oasis Wildlife Fuerteventura Wat te doen op Fuerteventura Oasis Wildlife Fuerteventura Wat te doen op Fuerteventura Oasis Wildlife Fuerteventura Wat te doen op Fuerteventura Oasis Wildlife Fuerteventura

Wat te doen op Fuerteventura: Trek je wandelschoenen aan!

Geniet van de natuur op het eiland tijdens een – hier en daar – flinke wandeling. Gooi een paar stevige wandelschoenen in de bagage en ervaar Fuerteventura op een bijzondere manier.

➡️ Check hier de 30 mooiste wandelingen op het ‘eiland van de Zon’ van de Canarische archipel

Wandelen Spanje Canarische eilanden

Dolfijnen spotten, zandhappen en meer

Vanzelfsprekend is er nog veel meer te doen. Daar kwamen wij niet allemaal aan toe, maar jij ontdekt vast zelf ook een heleboel leuke activiteiten tijdens je verblijf op het eiland.

Overnachten op Fuerteventura: TUI Magic Life Fuerteventura

Je kunt op het eiland op tal van plekken overnachten. Onze uitvalsbasis was TUI Magic Life. Een all-inclusive resort met alles er op en eraan. Denk verschillende zwembaden, net als een verscheidene restaurants, entertainment, onbeperkt eten en drinken, inclusief cocktails en andere alcoholische versnaperingen.

Een resort bestaande uit enkel laagbouw, gelegen aan de kust (trap af naar beneden en je staat op het strand) en in een fraai aangelegde tuin. De kamers zijn eenvoudig maar ruim, net als het balkon. Kortom een prima plek.

📍 TUI MAGIC LIFE Fuerteventura, C. Pueblos, 1, 35626 Esquinzo, Las Palmas, Spanje

TUI Magic Life Fuerteventura TUI Magic Life Fuerteventura TUI Magic Life Fuerteventura TUI Magic Life Fuerteventura TUI Magic Life Fuerteventura TUI Magic Life Fuerteventura TUI Magic Life Fuerteventura

Meer Spanje



Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *