Online boeken doe je zo!
We kennen het allemaal. Online boeken en de nachtmerries die er mee samen (kunnen) gaan. Als je even niet goed oplet gaat je vakantie ineens naar een andere bestemming, heb je teveel betaald of heb je een (kostbare) typefout in je naam gemaakt. Samen met Holidayguru.nl heeft OmniTraveler een handig lijstje opgesteld. Zo voorkom je de valkuilen bij het online boeken van je reis.
Betaal je de laagste prijs bij online boeken?
Je gaat je reis online boeken en stuit op een fantastische aanbieding. Impulsief denk je direct; “boeken!”. Ho, stop, niet doen. Ik snap je euforie maar wellicht kan de prijs nog wel gunstiger. Vergelijk daarom altijd de prijzen op verschillende websites. Daarnaast zijn Reisblogs en zoekmachines zijn erg handig bij het zoeken naar de beste vakantiedeal.
Sterren zeggen niet alles
Of een accommodatie 3 of 5 sterren als beoordeling krijgt, zegt niet altijd wat. Wat doorgaans veel waardevoller is om te bekijken, zijn de beoordelingen van de bezoekers die er daadwerkelijk overnacht hebben. Soms heeft een accommodatie een lage rating maar een hoge waardering. Ook komt het voor dat na veel negatieve feedback positieve reacties volgen. Waarschijnlijk heeft de accommodatieverschaffer geluisterd naar de kritiek en opengestaan voor verbetering. Staar je niet blind op cijfertjes, probeer de gulden middenweg te vinden.
Check, check, double check
Wellicht denk je; ik weet heus wel hoe ik mijn eigen naam moet schrijven. En toch, kan dat soms vies tegenvallen. Een typefout is immers zo gemaakt. Check daarom grondig dat je geen fouten maakt bij het spellen van je naam, e-mailadres, woonadres en dergelijke. Want heb je eenmaal na reservering een fout ontdekt, dan gaat je soms aardig wat geld kosten. En dan heb ik het nog niet eens over de frustratie gehad. Oh, en controleer natuurlijk ook altijd of je je uitgaande en inkomende vluchten op de juiste hebt geselecteerd. Je zou de eerste niet zijn die een dag te vroeg (of te laat) op de luchthaven staat.
Online boeken; Waar is mijn bevestiging?
Online boeken betekent ook online je bevestiging van je vlucht/reis/accommodatie ontvangen. Blijft deze uit, boek dan niet opnieuw in, maar controleer goed alle mappen in je inbox. Wellicht is de bevestigingsmail in je ongewenste e-mail map terecht is gekomen. Extra tip: Schoon regelmatig je mailbox op, want in een overvolle mailbox kan geen nieuwe mail binnenkomen.
Kun je aan de betalingsverplichtingen voldoen?
Een vakantie boeken is leuk, op reis gaan is fantastisch, alleen jammer dat het geld kost. Een aspect dat niet geheel onbelangrijk is om rekening mee te houden ;). Controleer derhalve de verschillende betalingsmogelijkheden van verschillende vakanties. Wil en kun je in termijnen betalen, bijvoorbeeld. Zorg er daarnaast voor dat je over voldoende krediet beschikt om de online (aan)betaling te kunnen voltooien. Zonder betaling, geen reis.
Addertjes bij online boeken
Bij het online boeken van vluchten zitten wel eens wat addertjes onder het gras. Betalen voor je bagage, een toeslag hier of daar. Controleer daarom goed voordat je definitief boekt of alle extra’s gewenst zijn en of dat het nog altijd overeenstemt met het budget dat je bij aanvang van het boekingsproces in gedachten had. Indien dat het geval is, voer dan de betaling pas uit. Hou ook rekening met zaken als stads- of toeristenbelastingen die vaak ter plaatse betaald moeten worden.
Kilo’s
Niet alleen is het handig vooraf te bekijken of bij de prijs van de geboekte reis/vlucht reeds de bagage inbegrepen is en wat de eventuele toeslagen daarvoor zijn. Controleer ook zaken als bagagebeleid en eventuele extra kosten voor het overschrijden van het toegestane gewicht. Van dat geld kun je toch een hoop andere leuke dingen doen als je eenmaal op de plaats van bestemming bent gearriveerd.
Controleer je reisdocumenten
Wanneer je online boekt, staat het niet altijd even goed aangegeven welke reisdocumenten voor jouw vakantieland benodigd zijn. Reis je naar bijvoorbeeld Canada of de Verenigde Staten, zorg dat je je ESTA op tijd aanvraagt. Heb je een visum nodig, of is je paspoort na terugkeer nog lang genoeg geldig om uberhaupt het land binnen te mogen. Als passagier ben je zelf verantwoordelijk dat je bij vertrek over de juiste documenten beschikt.
Klaar voor vertrek?!
Wanneer je net even wat meer tijd uittrekt en goed oplet is online boeken eigenlijk een eitje. Happy Travels!
Meer inside Information:
Zo voorkom je malaria op reis
Vliegangst, je zal er maar last van hebben
8 reacties
Het is inderdaad heel belangrijk om goed te checken of je alle gegevens juist hebt ingevuld. Een lettertje verkeerd en je mag vaak niet meer mee. Het zal je maar overkomen, wat een toestand. 🙂 Ik check het altijd wel tien keer voordat ik uiteindelijk op enter druk. 🙂
Goede tips! Ik heb een keer per ongeluk mijn geboortedatum verkeerd ingevoerd en dat grapje kostte mij €70 Erg jammer maar sindsdien doe ik inderdaad check check dubbel check.
Neeeee, ah, dat is echt zo zonde van je geld 🙁
Handig artikel! Ik controleer ook altijd tien keer of mijn gegevens juist zijn. Gelukkig zelf nog nooit problemen gehad met verkeerde namen etc. maar wel van andere mensen gehoord. Dan geef ik het geld toch liever ergens anders aan uit ;).
Precies dat laatste. Zonde van je geld
Handige tips! Het lijkt zo simpel om je naam goed in te vullen. Toch stond ik ooit met een reisgenoot op Schiphol die meneer ipv mevrouw had aangekruist. na heel wat gedoe mochten we, net op tijd, toch vertrekken.
Heb ik ook eens gehad, enkel met dat verschil dat mijn collega de typefout had gemaakt….
Persoonlijk vind ik die addertjes echt erg vermoeiend. Steeds maar weer checken waar ze zitten en steeds op je hoede zijn bij het boeken. En als je eens een fout hebt gemaakt het vervolgens tig keer controleren bij elke boeking. Maar het mag de pret niet drukken.. ik boek errug graag. 😉