Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezoek Antwerpen | Reisfanaten geven je 5 redenen

Bezoek Antwerpen Centraal Station Vlaanderen België

Een bezoek aan Antwerpen is altijd een goed idee

Bezoek Antwerpen is niet alleen het advies van OmniTraveler maar ook van de Belgische reisfanaten, een website door en voor reisfanaten,. Zij delen graag de liefde voor ’t Stad. Speciaal voor de lezers van OmniTraveler stellen zij een top 5 samen met goede redenen om de Sinjorenstad eens te bezoeken.

Bezoek Antwerpen: de stad is eenvoudig en snel te bereiken

Of je nu in België zelf woont of juist in Nederland: Antwerpen is altijd gemakkelijk en snel te bereiken. Vanuit Nederland kan je per auto reizen, maar ook kun je kiezen voor het gemak van de trein. Vanuit de grensplaats Roosendaal ben je razendsnel in Antwerpen en loop je vanuit het station direct de stad in. Nog een voordeel van het reizen per trein is dat je je niet druk hoeft te maken over een parkeerplaats en het bijbehorende parkeergeld.
➡ De Belgische reisroutes.be stelden twee wandelroutes samen die je zeker moet doen tijdens je citytrip Antwerpen

De heerlijkste culinaire hoogstandjes

België Antwerpen lekker eten
In Antwerpen kun je terecht voor de heerlijkste culinaire hoogstandjes. Heb geen vrees, want hiervoor hoef je lang niet altijd diep in de buidel te tasten. Dat kan natuurlijk wel als je dat wilt, want de Belgische havenstad telt talloze fantastische restaurants in het hogere segment. Als je het liever wat budgetvriendelijker wilt houden kun je terecht bij één van de vele aanbieders van verse wafels of smakelijke frieten. Neem voor thuis ook zeker een doosje delicieuze bonbons mee van een echte Belgische topchocolatier.

Bezoek Antwerpen en ervaar een andere cultuur met dezelfde taal

Wanneer je een bezoek brengt aan Antwerpen zal je direct merken dat je je in een heel andere cultuur bevindt. De mensen zijn een stuk vriendelijker en toegankelijker en zullen er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Hoewel je in een andere cultuur bent betekent dat niet dat je er een andere taal hoeft te spreken. Integendeel, want ze spreken er gewoon Nederlands. Weliswaar hebben de Antwerpenaren wel een heel ander accent dan jij, maar je zult zien dat het communiceren heel soepel verloopt. Voor je het weet ben je zelf ook helemaal om en spreek ook jij van ‘plezant’ of juist ‘ambetant’ in je conversaties.

Walhalla voor shopaholics

Antwerpen is de place to be als je van mode houdt. Door de aanwezigheid van de Modeacademie vind je er de meest vernieuwende en verrassende stijlen en outfits in allerlei leuke boetiekjes. Is je modesmaak wat minder uitgesproken? Ook dan heeft Antwerpen genoeg te bieden. Met prachtige winkelstraten vol met winkels van de bekende merken kun jij je dag hier helemaal vullen. Sla je slag en keer aan het einde van de dag met tassen vol mooie kledingstukken weer naar huis.

Bezoek Antwerpen: De stad heeft een rijk aanbod aan cultuur

Liefhebbers van kunst en cultuur komen in Antwerpen ook zeker aan hun trekken. Breng onder andere een bezoek aan het gerenommeerde Rubenshuis, waar je in zijn voormalige woonst de mooiste schilderijen van Peter Paul Rubens vindt. Meer prachtige kunst vind je in de magnifieke Onze- Lieve Vrouwe-kathedraal die centraal in het stadshart gelegen is. De eeuwenoude kerk is lang niet het enige prachtige gebouw van de stad. Ook als je per trein naar Antwerpen afreist zal je er namelijk al snel één waarnemen: het imposante Centraal Station dat een echt architectonisch hoogstandje is.

Rubenshuis Antwerpen

Meer Antwerpen:


Luchtbal een wijk in beweging
België Antwerpen universiteitsbuurt
Universiteitsbuurt, niet alleen voor studenten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

7 reacties

  1. Antwerpen is inderdaad zo’n stad die nooit verveelt. Ikzelf ga er ook graag naartoe. Er zijn inderdaad veel leuk eettentjes en kun je er lekker struinen. Ik had nog nooit gehoord van de wijk ‘luchtbal’, maar als ze er street art hebben is het er vast leuk 😉

  2. Wij waren in december na 8 jaar terug in Antwerpen. Intussen hebben we Brugge, Gent, Leuven en Mechelen bezocht, en ontdekt dat we die kleinere steden leuker vinden. Vooral Gent vind ik echt een heel fijne stad, dus hoog tijd om eens terug te gaan!

  3. Ik hoor zo veel leuke dingen over Antwerpen, misschien moeten we dit jaar toch een weekendje die kant op gaan. Het is inderdaad dichterbij dan je denkt en prima te bereiken vanuit Nederland.

  4. Haha, grappig, sommige van die dingen zijn exact dezelfde zaken die Belgen over Nederland zeggen! Antwerpen is trouwens inderdaad top. En ik kan het weten, ik woon er 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *