Search
Close this search box.

Zuid-Korea | Seoul Lotus Lantern Festival

Seoul is een fantastische stad. Een keer per jaar is de stad nog leuker! Tijdens het Lotus Lantern Festival staat de stad bol van kleurrijke parades en vrolijke festiviteiten.
Lotus Lantern Festival Soeul © Eva Hopstaken Lotus Lantern Festival Soeul © Eva HopstakenLotus Lantern Festival Soeul © Eva Hopstaken    Lotus Lantern Festival Soeul © Eva HopstakenLotus Lantern Festival Soeul © Eva HopstakenLotus Lantern Festival Soeul © Eva HopstakenLotus Lantern Festival Soeul © Eva Hopstaken

Lotus Lantern Festival

Het lotus Lantern Festival wordt jaarlijks gehouden op de 8e april (volgens de maan kalender) ter ere van de verjaardag van Boeddha. Door heel Seoul worden lantaarns in de vorm van een lotus opgehangen en blijven weken hangen. De officiële start van het festival begint met het ontsteken van een reusachtige lantaarn, Jangeumdang, op Seoul Plaza. De viering bestaat uit een hele reeks Boeddhistische programma’s en activiteiten en eindigt met een indrukwekkende parade door het hart van de stad.

Lampionnen en meer

Nu vind ik Seoul sowieso al een geweldige stad, maar tijdens dit festival is het allemaal nog net iets leuker. Langs de Cheonggyecheon – een stroom van bijna 6 kilometer, dwars door de stad – staan fraai reusachtige papieren lantaarns op een drijvend voetstuk. In het stadion bij de Dongguk University, verzamelen zich honderden (voornamelijk) danseressen, die een geweldige show neerzetten. De Jogyesa tempel hangt vol met gekleurde lampionnen. ’s Avonds is er een uren durende parade van niet alleen tempels uit Zuid-Korea, maar uit zo’n beetje alle landen waar het boeddhisme een rol speelt. Delegaties uit Thailand, China of Mongolië, allen zwaaien ze enthousiast. Rijen dik opgesteld staan om de bonte stoet voorbij te zien komen.

In 2009 woonde ik het festival een paar dagen bij, helaas, zat het weer niet helemaal mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

Mocht je een reis naar Zuid-Korea overwegen, probeer je reis dan rond deze periode te plannen, je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Meer Zuid-Korea:

Busan, de tweede stad van Zuid-Korea. Bezoeken of niet?
Seoul voor beginners
DMZ: Gluren naar de buren
Van het heden naar het verleden in het Hahoe Folk Village

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *