Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zuid Korea | Waarom ik af en toe heimwee heb

Zuid-Korea

Zuid Korea, voor een oud-werkgever bracht ik er veel tijd door. Een fijn land om te vertoeven. Af en toe heb Ik dan ook heimwee naar dit – voor velen – onbekende land in Azië.
zuid korea Bongeunsa Temple - 봉은사

Temple life experience

Een van de leukste dingen die ik deed tijdens mijn verblijf in Seoul,  Zuid Korea was de Temple life experience in de Bongeunsa Tempel. Voor Reisbijbel schreef ik een artikel over mijn dagje in de tempel.
zuid korea cheonggyecheon stream

Cheonggyecheon stream

Ooit liep er water door de stad, dat begon te stinken door de nodige vervuiling. Het stadsbestuur gooide het dicht en maakte er een weg van. Zoals zo vaak kreeg men een aantal decennia spijt en begon men aan de megaklus om het water terug te brengen in de stad. Maar het resultaat mag er wezen. Ik ben nooit in de gelegenheid geweest de hele route (iets meer dan 10 km) af te lopen. Het is echter wel een van mijn favoriete plekjes in Seoul. Menig uur heb ik hier, al dan niet met een boek in mijn hand, doorgebracht.
zuid korea Gyeongju

Mijn vrienden in Gyeongju

In Gyeongju nam ik, als reisbegeleider, mijn groepen altijd mee naar hetzelfde restaurantje, vlakbij het Bomun Lake. Het aardige oudere echtpaar keek mij de eerste keer hulpeloos aan. Ze wisten gewoonweg niet wat ze met me aan moesten. Zij spraken geen Engels en de paar woorden Koreaans die sprak, bracht ons niet echt ver. Maar met wat hints-achtige opvoeringen van mijn kant en pictionary inspanning van Koreaanse zijde kwamen we tot elkaar. Ik was vanaf dat moment niet alleen welkom met mijn groepen, ik was op die avonden meteen onderdeel van het personeel. Van de keuken naar de tafels sleepte ik met borden en kommetjes kimchi. En oh wee als ik een drankje uit wilde serveren zonder daarbij een dienblad te gebruiken, dan kreeg ik een reprimande.
zuid korea Dolharubang

Dol Harubang op Jeju

Overal op het eilend zie je de Dol Harubang beelden (voorvader beelden). In eerste instantie vond ik ze een beetje griezelig, maar deze fallus-achtige opa’s bieden juist bescherming (en vruchtbaarheid – hoe verrassend, gezien de vorm). Het grappige is, dat je deze lokale helden niet alleen als beelden ziet maar ook als bijvoorbeeld telefooncel of als souvenier om aan je telefoon te hangen.
zuid korea Korean BBQ

Koreaanse barbecue

Of het nu Bulgogi (vlees) of Dak galbi (kip) is, een Korean BBQ is altijd een goed idee. Je kunt gegarandeert je kleren na een avondje tafelen in de was gooien en de volgende ochtend een liter mondwater drinken om de knoflookgeur te bestrijden, maar man, wat is dit gezellig en lekker om met een clubje mensen te doen.

Zuid-Korea, wacht op me, ik kom terug om je in al je facetten en met al mijn smaakpapillen opnieuw te beleven!

Meer Zuid Korea

Van het heden naar het verleden in het Hahoe Folk Village
Een 3-weekse rondreis langs alle hoogtepunten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *