Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wintersport vakantie, hotel versus Appartement

Wat voor accommodatie kies jij tijdens je wintersport vakantie?

Sneeuw, ik hou er van. Niet zo zeer in Nederland, want dat smelt snel en dan wordt het een troep. De treinen lopen er vertraging door op en de ganse natie moppert over gladheid in de straat. Ik heb het over sneeuw, zoals sneeuw bedoelt is. Sneeuw tijdens de wintersport vakantie. Heerlijk!
Wintersport vakantie

Wintersport vanuit een hotel

Sinds mijn eerste wintersport avontuur in Tsjechië, kies ik steeds voor het verblijf in een hotel, tijdens een vakantie in de sneeuw. Na jaren van het zorgvuldig uitzoeken van andere bestemmingen, behalve iets waar sneeuw aan te pas komt, reis ik sinds ik mijn huidige partner ken, vrijwel jaarlijks naar Zwitserland. Ja, dan verblijven we in een hotel.

➡️ Lees ook: Wintersport | Ook leuk voor niet-skiërs?!

Bedje gespreid

Het fijne van een hotel is, dat je niets zelf hoeft te doen. De bedden zijn opgemaakt, het eten staat voor je gereed. Het enige dat je hoeft te doen is genieten. Van de hotels die we in de loop der jaren in de Jungfrau regio bezochten, schommelt het prijs alsmede het kwaliteitsniveau. Van een oké hotel in Grindelwald, een hotel met een topchef in Meiringen tot een soort Fawlty Towers- achtig hotel in Lauterbrunnen en een iets te chique tent in Wengen. Het laatst bezochte hotel in Wengen – Hotel Belvédère – was zo zo. Het personeel was super vriendelijk, maar de kamer en het eten lieten een tikje te wensen over.
Wintersport vakantie Hotel Belvedere

Opgesloten

Ineens voelde ik me een soort van opgesloten. Het diner begon net een half uurtje te laat naar mijn zin, de kamer benauwde me, zeker toen ik me een avond niet zo lekker voelde. Door gebrek aan een fatsoenlijk bed of bank was televisie op de kamer vrijwel geen optie, dus lag ik met tegenzin al voor tienen een poging tot slapen te doen. Alle gemakken die ik normaliter apprecieer van een verblijf buitenshuis begon ik tijdens deze skitrip vervelend te vinden…..

Andere aanpak

Een nieuwe land – Oostenrijk – een nieuwe vorm van accommodatie. Voor onze mini-break naar het Brandnertal, verruilden we het hotel voor een appartement van Landal
Wintersport vakantie Landal Brandertal

Ruimte

Waar ik eerder tegenop zag bij een verblijf in een huisje, ervoer ik tijdens de dagen in Oostenwijk juist als een pluspunt. Je eigen eten klaarmaken? Perfect, dat betekent dus ook eten wanneer het mij uitkomt. Zelf ’s ochtends de lakens rechttrekken, is niet erg als je ook zelf kunt bepalen hoe laat je uit je bed stapt. Het ontbijt wacht wel op je. En dan die ruimte, een gescheiden slaap-en leefruimte, wat fijn.

Service

De zaken waarvan ik altijd van riep dat het me weerhield om voor een dergelijke vorm van verblijf te kiezen,  worden door Landal (tegen betaling uiteraard) simpelweg uit handen genomen.  “Ik ga niet mijn halve voorraadkast meeslepen,” was een van mijn gevleugelde uitspraken.

Oplossing: boodschappen pakket bij aankomst.  Noem het sjoemelen, maar wat is het heerlijk in de ochtend een mand vol verse streekproducten in ontvangst te nemen in alle rust op het terras te ontbijten.  Ook handdoeken en toiletartikelen hoeven niet in de koffer. Perfect. Een avond (toch) geen zin om te koken, uit eten gaan is ook altijd nog een optie.

Hotel versus appartement: Ex Aequo

And the winner is….
Wintersport vakantie Hotels Zwitserland
Er is geen winnaar, ook geen verliezer – behalve Hotel Belvédère dan misschien – ik hou gewoon heel erg van een verblijf in een hotel. Het laatste hotelbezoek in Zwitserland viel enorm tegen, dat kan gebeuren. Landal daarentegen verraste ons enorm. Of ik mijn volgende wintersport vakantie in een hotel of een appartement doorbreng, ik kan het je oprecht (nog) niet vertellen….

➡️ Lees ook: 7 x wintersport hacks

En jij? Wat kies jij tijdens de wintersport vakantie? Hotel of appartement in de sneeuw?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *