Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wintersport | Ook leuk voor niet-skiërs?!

Wintersport Oostenrijk Landal Brandnertal

Wintersport zonder te skiën

Naar de sneeuw zonder een paar ski’s onder te binden of op een snowboard te gaan staan. Daar is toch geen lol aan? Veel mensen vragen mij dan ook dikwijls; “Jij? Op wintersport! Jij skiet toch niet?” Klopt, maar dat maakt een vakantie in de sneeuw er niet minder leuk op.

Sleehonden tocht

Dit was hard werken! Ik heb niet voor niets de rits van mijn jas open 😉 In Italië had ik de eer deze husky’s in bedwang te houden. Mushing, zoals de sledehondensport officieel heet ziet er gemakkelijker uit dan het is. Hoe dan ook een zeer, zeer toffe ervaring om tijdens de wintersport te ondernemen.

Sneeuwschoen wandelen

Eveneens in de Italiaanse sneeuw klikte ik mijn snowboots voor het eerst vast aan een paar sneeuwschoenen. Onder begeleiding van een gids stap ik met een groepje andere wintersporters door de meters diepe sneeuw. Zonder er in weg te zakken. Dat is het mooie er van. Met deze dingen onder je voeten, kom je op plekken waar je zonder het materiaal niet kan komen. Wat mij betreft een aanrader.

➡️ Lees ook het artikel Poedersneeuw en pizza in Ponte di Legno del Tonale dan weet je wat ik nog meer uitspookte tijdens mijn Italiaanse wintersport break. (Spoiler Alert: Iets met een sneeuwscooter)

Wandelen tijdens de wintersport

Oké, dit is/klinkt toch minder spectaculair dan vorige twee punten, maar wandelen in de sneeuw. Zo fijn! Het liefst verse sneeuw, die nog onder je snowboots kraakt. Ik hou er van.

Sleeën

Wanneer ik even geen zin heb om het stuk dat ik omhoog gewandeld heb ook weer af te dalen, pak ik de slee. Onze kleine meid (6 jaar) vind sleeën misschien wel het leukste van de hele wintersport.
Tip: Voor een portie sleeën voor gevorderden: Ik daalde in Zwitserland via de Eigerrun naar beneden. Sneeuwpret verzekerd!

Paragliden tijdens de wintersport

Dit is toch wel een van de gaafste dingen die ik tijdens een wintersport vakantie gedaan heb. Koud! Maar zo gaaf!
➡️ Het hele verhaal over deze afdaling lees je in het artikel: Paragliden in Zwitserland

Snow tubing

Het idee is simpel. Pak een band (binnenband/zwemband) zoek een hoog punt op, stap in de band en zoef door sneeuw. Tijdens mijn allereerste wintersport reis (naar Tsjechië) vermaakte ik me opperbest met dit snow tuben. Tot ik uit de bocht vloog en (bijna) mijn tand door m’n lip viel.
➡️ Hoe het me tijdens mijn eerste wintersport reis verging, lees je hier

Geen skiër, wel de uitrusting

Ook al daal ik niet op twee latten of een board de piste af, ik zorg wel dat ik goed aangekleed ben. Voor mijn eerste trip naar Roytnice in Tsjechië schafte ik spullen aan tijdens een van de vele skibeurzen die Nederland toen nog rijk was. Tegenwoordig bestel ik het meestal online.
Mijn standaard uitrusting bestaat uit een goed paar snowboots, een skibroek en een wind- & waterdichte jas. Ook tijdens het wandelen verkies ik een skibroek boven een reguliere (spijker)broek. Aan koude voeten heb ik sowieso een hekel, dus je begrijpt waar ik mijn voeten het liefst in steek. Kortom mijn skikleding draagt zeker bij aan het plezier dat ik beleef in de sneeuw.

Ski jij? Zo niet, hoe vermaak jij je tijdens de wintersport?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Er is inderdaad veeeel meer te doen in de sneeuw dan snowboarden en skiën in wintersportgebieden 🙂 Snow tubing ziet er trouwens erg tof uit en dat heb ik nog niet eerder gedaan, dus het gaat zeker op de lijst voor m’n wintersporttrip in januari!

  2. Ik ski niet, maar de sneeuw is soms best leuk. Ik heb vorig jaar het sneeuwschoenlopen ontdekt: geweldig!

  3. Ik ben gek op skiën maar tijdens wintersport vind ik het altijd leuk om ook wat andere activiteiten te doen, zoals een aantal uit dit lijstje. Het husky’s in bedwang houden is super zwaar inderdaad, herkenbaar!

  4. Ik ben ook geen skiër. Maar dit lijken mij toch een paar fantastiche dingen om doen. Vooral Paragliden lijkt mij fantastich!

    1. Hi Bryan,

      Zeker een keer doen, geeft echt een kick. (Trouwens ook leuk om te doen als er geen sneeuw ligt 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *