Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doen in Dallas | Dit heeft de Texaanse stad te bieden

The Eye Dallas roadtrip Texas Doen in Dallas

Ga je naar Texas? Dan moet je dit zeker doen in Dallas

Wat te doen in Dallas? Wat niet? Deze tweede grootste stad in Texas bruist. Van street art tot street food en van geschiedenis tot bird eyes view. Schrijf je even mee?

Wist je dit over Dallas?

Laten we eerlijk zijn. Wie aan Dallas denkt, denkt – afhankelijk van je leeftijd – aan de gelijknamige televisieserie. Aan uit de kluiten gewassen footballers en oliemagnaten. Tijdens ons bezoek leerden wij echter al snel deze clichés achter ons te laten, want laten we eerlijk zijn, deze stad is zoveel meer dan dat.

  • Je bent niet de enige die plannen heeft om naar Texas te gaan (daarom lees je immers dit artikel, toch?), niet minder dan 22,5 miljoen bezoekers komen jaarlijks naar de stad.
  • Het zogeheten Dallas Arts District is het grootste in zijn soort in heel het land. Echt!
  • Waarschijnlijk ken je allemaal het football team The Dallas Cowboys, maar de stad kent niet minder dan zeven andere professionele andere teams. Dit zijn ze: Dallas Mavericks, Dallas Stars, Texas Rangers, Dallas Wings, FC Dallas, Dallas Jackhalls en de Arlington Renegades.
  • Volgens de VisitDallas is het Dallas/Forth Worth International Airport het op een na drukste passagiersvliegveld in de wereld. Dagelijks vinden 2.200 vluchten hun weg naar deze luchthaven.
  • De stad is beroemd om de vele BBQ en Tex-Mex restaurants.

Doen in Dallas: Dit zijn onze tips

In korte tijd reisden we van hot naar her om de beste plekken in de stad uit te proberen. Dit zijn de plekken die wij je graag tippen om het beste uit jouw trip te halen.

➡️ Tip: Bespaar 50% bij vier van de beste attracties in Dallas met de Dallas CityPASS®. Bestel de pas hier.

Doen in Dallas: Uitgebreid ontbijten

Oké, we zijn in de Verenigde Staten, maar dan nog waren we enigszins overrompeld van de grote porties bij BreadWinners. De Cinnamon roll is niet te versmaden, maar ook echt een complete maaltijd. Bestel je deze unit voor je ontbijt dan heb je tot ver na lunchtijd echt geen trek meer.

Ontbijt Dallas

Stap in het verleden in het Old City Park

Aan de rand van de stad, vertellen enthousiaste vrijwilligers in het Old City Park  je graag alles over het Dallas van weleer.

Het park herbergt de grootste verzameling 19e-eeuwse pioniers- en Victoriaanse huizen in de staat Texas. Al wandelend over het terrein ontdek je hoe het leven voor gewone Texanen er een eeuw geleden uitzag.

Roadtrip Texas Old City Park Dallas
Doen in Dallas Texas USA Old Park

Check dit hotel, dat toch geen hotel is

Het Sweet Tooth Hotel lijkt een hotel, maar dat is het niet. Het is een interactief kunstmuseum met achter elke hoteldeur een ander kunstwerk gemaakt door lokale en nationale kunstenaars. Vooral allemaal heel Insta-worthy.

Sweet tooth hotel

Doen in Dallas: Pioneer Plaza

Deze plek met talloze beelden van iconische longhorns mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Dallas, het is dé plek in de stad die herinnert aan de eerste kolonisten. Omringd door moderne gebouwen maken de waterval, kunstmatige kliffen, inheemse planten en sculpturen extra indruk.

Pioneer Plaza Dallas Verenigde Staten Amerika
AT&T Discovery District

Het AT&T Discovery District is de plek in de stad waar tech, cultuur en entertainment met elkaar gecombineerd worden. Een fijne plek om met vrienden af te spreken of uren rond te hangen en er te genieten van een hapje en een drankje of rond te neuzen in de vele kunstgalerieën.
AT&T Discovery District

Doen in Dallas: Zien in Dallas!

THE EYE: Moet je gezien hebben. Waarom ligt er eigenlijk een enorme oogbol in een stadparkje, zul je denken. Daarover doen verschillende verhalen de ronde. Feit is dat het gigantische kunstwerk je indringend aankijkt op de plek waar tot 2012 het Praetorian Building, ooit het hoogste gebouw van de stad, stond. De eigenaar (tevens eigenaar van het tegenovergelegen prestigieuze hotel The Joule) zou er een garage willen bouwen. Volgens overleveringen klaagde omwonenden dat zo’n lelijk pand zeer zou doen aan hun ogen.

Of het waar is? Kunstenaar Tasset maakte the Eye al in 2010 als opdracht voor de Chicago Loop Alliance, als onderdeel van de Art Loop-installatie. Op de vraag wat het gigantische object betekent, antwoordde de kunstenaar; ‘Wat je maar wilt’.

The Eye Dallas roadtrip Texas Doen in Dallas

Play that funky music

De geschiedenis van Deep Ellum gaat terug naar 1884 en stond vanaf het begin af aan bekend als een hotspot voor blues en jazz. Tot op de dag van vandaag staan hier vrijwel dagelijks grote namen geprogrammeerd en luister je er naar geweldige muziek in de talloze bars die deze wijk rijk is.

Tip: Sla de Blues Alley Murals zeker niet over

Deep Ellum

Doen in Dallas: op de foto met deze ‘man’

In totaal zijn er drie zogehetenTraveling Man Sculptures. Het grootste genaamd Walking Tall, een 12 meter hoog beeld is zeker een fotostop waard. Ga zeker ook op zoek naar Awakening en Waiting on the Train. 

De sculpturen vind je in de wijk Deep Ellum.

Wat doen in Dallas Traveling Man Sculpture

Carnivoren verzamelt u!

Voor een fine-dining experience ben je bij Terry Black’s BBQ niet helemaal aan het juiste adres. Voor (heel veel) vlees rechtstreeks van de grill wel. Gezellig? Ook niet heel erg. Lekker? Nou en of!

Terry Black’s BBQ Dallas Texas USA Terry Black’s BBQ Dallas Texas USA

Zeker niet overslaan:  Sixth Floor Museum

Het zo’n vraag waarop iedereen het antwoord weet,’ Wat deed je op 22 november 1963?’ De dag dat Lee Harvey Oswald de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy doodschoot.

Voor wie – net als team OmniTraveler – (ver) na deze datum is geboren, biedt het Sixth Floor Museum een inkijkje in deze ingrijpende dag in de geschiedenis van Amerika. Decennialang wordt onderzoek gedaan naar deze zaak, maar zelfs na al die jaren is er nog altijd veel onduidelijk over de motieven en de dader(s).

Het Sixth Floor Museum, een voormalig boekenpakhuis, huist op de plek vanwaar het (vermoedelijke) fatale schot is gelost. Vanaf de zesde verdieping kijk je uit op Dealey Plaza. Op de weg zie je witte kruisen, de plek waar de cabriolet waarin Kennedy rondreed tot stilstand kwam na het vuren van de kogel(s).

Bestel hier alvast je tickets voor het Sixth Floor Museum

➡️ Misschien klinkt het een beetje luguber, maar combineer je bezoek aan het museum met een JFK Assassination Tour

Wat te doen in Dallas Texas Usa Sixth Floor Museum JFK

Doen in Dallas: Zoek het hogerop

Het Reunion Tower GeO-Deck is het enige binnen- en buiten observatiedek over de stad. Op niet minder dan 140 meter hoogte ligt Dallas en omgeving aan je voeten.
Reunion Tower GeO-Deck Dallas

Misschien wel de leukste plek in de stad

De wijk Bishop Arts District tref je in Oak Cliff (Zuid-Dallas). Deze unieke plek herbergt talloze unieke boetieks, restaurants, bars, coffeeshops en galerieën. Geloof ons, hier wil je heen. Echt!

Bishop Arts District Bishop Arts District

Maar dat is nog niet alles

Dallas bruist. Als moet je soms even zoeken, waar je moet zijn. Deze melting pot van culturen trakteert je op elke straathoek weer op een ander avontuur. Van een indrukwekkende skyline, indrukwekkende bruggen tot moderne kunst, groene parken en interessante musea.

Vergeet ook niet dat Dallas The most Texan Place on earth is, dus dompel je onder in cowboyhoeden en dito laarzen. Eet een corndog. Stap aan boord van een van de iconische trams, woon een sportwedstrijd bij en geniet van de vele restaurants in de stad en probeer de margarita mile te overleven.

Tenslotte is Big Things Happen Here, niet voor niets de slogan van Dallas.

tram Dallas

Meer Texas

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *