Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum Turkije aanvragen? Dat doe je zo! Eenvoudig en snel

Vergeet het niet, een visum Turkije. Of je nu een culturele rondreis door Cappadocië maakt of relaxt van de Turkse zon geniet in de beroemde badplaatsen een visum heb je nodig. Aangezien ik jarenlang zelf in de reisbranche werkte, weet ik dat veel mensen altijd enigszins klamme handjes krijgen, wanneer ze allerhande papieren in dienen te vullen, alvorens een land binnen te kunnen gaan. Geen paniek je visum Turkije aanvragen is een eitje. Je vraagt het snel een eenvoudig online aan.

Visum Turkije in een paar muisklikken

Het visum Turkije aanvragen betreft echt geen hogere wiskunde. Iedereen kan het, jij ook. Het kost je slechts een paar minuten tijd om het vereiste visum aan te vragen. Ook over de betaling hoef je je geen zorgen te maken. Geen dollars of Turkse Lira nodig. Betalen doe je met iDeal, Bancontact, creditcard of PayPal. Simpel toch?
Start de aanvraag voor het visum Turkije
Visum Turkije Bazaar Markt granaatappel fruit

Kan ik voor meerdere personen tegelijkertijd een visum Turkije aanvragen?

Ik snap dat je geen zin hebt om voor ieder gezinslid de gehele administratieve handelingen opnieuw te moeten doorlopen. Daarom heb ik goed nieuws, om een visum Turkije aan te vragen vul je in een keer de gegevens in van alle reizigers naar Turkije, inclusief jezelf online in. Heb je onverhoopt niet van iedereen de juiste gegevens bij de hand. Niets aan de hand, vul dan per persoon een eigen formulier in.

Hoe zit het met de aanvraag van het visum Turkije voor kinderen?

Reis je met (minderjarige) kinderen? Voor hen vul je eenvoudig het formulier in zoals je dat voor de rest van het reisgezelschap doet. Makkelijker kunnen ze het niet maken 😉

Wanneer heb ik een visum voor Turkije nodig?

Op de website VisumBuitenland.nl van staat het volgende beschreven:
“Alle toeristische en zakelijke reizigers moeten vooraf het visum Turkije aanvragen. De visumplicht geldt zowel voor reizigers met de Nederlandse als de Belgische nationaliteit. Ook minderjarige kinderen worden alleen toegelaten indien ze beschikken over een eigen visum. Beschikt u niet over een geldig visum? Dan houdt de Turkse immigratiedienst u tegen bij de paspoortcontrole na aankomst in Turkije.”
Visum Turkije lampjes bazaar markt

Wat zijn de voorwaarden?

Wanneer je voor vakantie naar Turkije gaat, moet het wel heel raar lopen, wil je geen visum verstrekt krijgen. Hou de volgende zaken toch even in het achterhoofd:

  • Je reis is van toeristisch of zakelijk doel
  • Je bij aanvraag van het visum in het bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of ID kaart
  • Reis je met je paspoort naar Turkije? Hou er dan rekening mee dat je paspoort nog 6 maanden zijn na aankomst in het land geldig dient te zijn
  • Tijdens je verblijf mag je geen arbeid verrichten voor een Turkse werkgever
  • Tenslotte is ook niet toegestaan tijdens je verblijf een studie te volgen aan een Turkse onderwijsinstelling

Ik arriveer in Turkije per cruise, heb ik dan een visum nodig?

Wanneer je Turkije aandoet per cruiseschip dan dien enkel een visum aan te vragen wanneer je langer dan 72 uur aan wal blijft. De meeste cruises houden echter niet zo lang halt bij een stopplaats, dus veelal heb je geen visum nodig.

En als ik tijdens het vliegen een overstap maak in Turkije?

Opnieuw geluk. Wanneer je slechts een tussenlanding/overstap maakt, heb je geen visum nodig. Je blijft in het transit gedeelte van de luchthaven en blijft derhalve op neutraal terrein.
➡ Net als die keer dat ik met Turkish Airlines (in business class) naar Taipei vloog en heerlijk relaxte in de lounge

Hoe lang mag in met mijn visum in Turkije blijven?

Je visum Turkije is 180 dagen geldig. De geldigheidsduur gaat in op de aankomstdatum die je invult op het aanvraagformulier. Hou er echter wel rekening mee dat je maximaal 90 dagen in Turkije mag verblijven. Dat mag aaneengesloten zijn, maar verdeeld over meerdere trips.
Visum Turkije Istanbul bootje Bosporus

Hoe snel ben ik na aanvraag in het bezit van mijn visum?

Er zijn twee opties. Er bestaat een reguliere aanvraag, hierbij wordt het visum Turkije meestal binnen twee dagen geleverd. Heb je nu enorme haast, kies dan voor een spoedaanvraag. Het voordeel hiervan is, je heb ongeveer een kwartier later je visum al in je bezit. Dus mocht je reeds op de luchthaven staan en dan pas achter komen dat je nog geen visum hebt geregeld. Vul snel op je tablet of smartphone het aanvraag formulier in. Tegen de tijd dat je toestel landt, ben jij al lang en breed in het bezit van het reisdocument. Hoe handig is dat?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *