Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum Rusland aanvragen? Dat doe je zo!

Visum Rusland aanvragen Dat doe je zo! Rode plein Basiliuskathedraal Moskou

Meermaals reisde ik naar Rusland en meermaals vroeg ik een visum Rusland aan. Iets waar je best even wat tijd voor uit mag trekken. Want misschien het visum Rusland wel een van de meest arbeidsintensieve visumaanvragen die er bestaat. Geen nood. Er is hulp, zo vraag je eenvoudig je visum Rusland aan.
Rusland Moskou Matroesjka

Wanneer heb ik een visum Rusland nodig?

Kort gezegd; altijd. Elke reiziger met de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft een visum nodig om het land binnen te mogen. Het maakt daarbij niet uit of je voor toeristische doeleinden het land bezoekt of als zakenreiziger. Iedereen dient over een visum te beschikken. Ook je kroost dat op eigen paspoort reist (in Nederland hebben kinderen verplicht een eigen paspoort) dienen over de felbegeerde sticker in het reisdocument te beschikken.

Hoe vraag ik als toerist een visum Rusland aan?

Zelf naar de ambassade reizen is geen pretje. Alles gaat op afspraak en het personeel kan, om het zo te zeggen, wel een cursus klantvriendelijkheid gebruiken. Via deze website vraag je betrekkelijk gemakkelijk je toeristenvisum aan. Geen ritjes naar de ambassade, geen snibbige beamten die u – al dan niet terecht – de les lezen.

Waar moet ik aan voldoen?

  • Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • In dat geldige paspoort dienen ten minste twee lege, naast elkaar liggende, pagina’s beschikbaar te zijn voor het visum (en stempel)
  • Verder heb je nodig:
  • Officiële pasfoto in kleur
  • Zogeheten uitnodigingsbrief uit Rusland
  • Bewijs van je ziektekostenverzekering waaruit blijkt dat je in Rusland verzekert bent
  • En niet geheel onbelangrijk, een correct ingevuld visumaanvraagformulier

Hoe kom ik aan zo’n uitnodigingsbrief?

Wanneer je je reis via een reisorganisatie boekt, kunnen zijn doorgaans dit document voor je verzorgen. Kunnen of willen zij dat niet, geen nood. Via E.visums.nl is het eveneens mogelijk het papier in handen te krijgen.

Het voordeel van online het visum Rusland aanvragen

Zoals eerder gezegd, geen gedoe, geen ritten naar de ambassade. Het invullen van het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Bovendien kan de betaling voldaan worden middels iDEAL, overschrijving of PayPal.

Rusland Moskou Kremlin groep wacht Moskou - Irkutsk

хорошая поездка

Meer Rusland:

Moskou voor beginners
Twee dagen in koud Kazan
Irkutsk verkennen met Natalya

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *