Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Visum Oman? Dat doe je zo!

Visum Oman Nizwa markt

Mijn eerste bezoek aan Oman was adembenemend. Mijn tweede bezoek was kort maar krachtig. Beiden bezoeken diende ik te beschikken over een visum Oman. Wanneer jij ook plannen hebt het prachtige land te bezoeken, zal ook jij een visum aan moeten schaffen. Maak je echter niet druk, dat is echt niet zo lastig als je denkt.

Visum Oman online aanvragen

Ik weet nog goed dat ik bij het douaneloket in de haven van Muscat (ik arriveerde over water) onhandig stond te doen met Amerikaanse Dollars om mijn visum Oman aan te schaffen. Er bleek niet genoeg wisselgeld. Ik kreeg een hand vol locale valuta terug. Geen idee of het klopte en wat de waarde er van betrof. Gelukkig kan het visum ook een stuk eenvoudiger aangevraagd worden. Namelijk online. Het kost je slechts 5 minuten.

Waarom online aanvragen?

Met ingang van 21 maart 2018 dien je namelijk over een goedgekeurd e-visa te beschikken als je het land wil bezoeken. Per deze datum worden er namelijk geen visa meer verstrekt op de luchthavens of grensovergangen.

visum Oman zand

Single of Multiple entry

Bedenk vooraf of je voor je reis naar Oman een single of multiple entry visum nodig hebt. Een single visum geeft je recht om een keer het land binnen te gaan. Bij dit type visum heb je de keuze voor een verblijf van maximaal 10 of 30 dagen in totaal.

Bij het multiple entry visum mag je meerdere keren het land binnen gaan. Ideaal als je je reis naar Oman bijvoorbeeld met een trip naar Dubai of Abu Dhabi wil combineren, maar wel vanuit Muscat weer huiswaarts vliegt. Ook dit visum is maximaal 30 dagen geldig.

Hoe gaat de visumaanvraag in zijn werk?

  • Het visum Oman is eenvoudig via het aanvraagformulier van E-visums.nl aan te vragen.
  • In maximaal vijf minuten vraag je het visum aan.
  • Na betaling ontvang je doorgaans binnen 72 uur je visum.
  • De betaling verricht je via iDEAL, overschrijving of PayPal.

Moet ik nog meer weten?

  • Jazeker, let erop dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.
  • Arriveer je in Oman per cruise? Dan heb je geen visum nodig, want speciaal voor cruisepassagiers is een verblijf tot maximaal 48 uur visumvrij.

Meer Oman:

Te Gast in Oman

Te gast in Oman
Wahiba Sands: De zon in het zand zien zakken

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *