Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum India aanvragen? Dat doe je zo!

India

Een visum India aanvragen hoort bij de voorbereidingen van het reizen. Daar hoef je je verder helemaal niet druk om te maken, je regelt het zo online.

Help ik heb een visum nodig!

Als ik – toen ik nog in de reisbranche werkte – aan klanten vertelde dat voor de benodigde reis een visum nodig was, was dat voor sommigen wel even een dingetje. Pasfoto’s, formulieren, ambassades en consulaten. Gesloten loketten en norse ambtenaren. Een paar keer op en neer naar Amsterdam of Den Haag, uren in de rij staan. Weg vakantievoorpret. Ik zou liegen als het bij sommige landen er niet zo aan toe ging. Toch zijn met het verstrijken der jaren ook aanvraagprocedures gemakkelijker geworden. India is daar een goed voorbeeld van.

Visum India aanvragen

India, een bestemming die het van oudsher goed doet bij hippies en backpackers. Anno nu trekken ook steeds meer en meer reizigers die niet perse in die categorie vallen naar deze kleurrijke bestemming. En ja, daar hoort een visumaanvraag bij. Het relaxte is echter, alle doemscenario’s zijn hierop niet van toepassing. Het visum voor deze bestemming is sinds 2015 geheel online te regelen.
Visum India aanvragen

In drie stappen je visum India aanvragen

Een visum India aanvragen is simpel. Plan ergens in je agenda een kwartiertje vrij. Deze 15 minuten heb je nodig om de benodigde gegevens online in te vullen. Voor vrijwel iedereen die een visum aanvraagt heeft het zogeheten eTourist visa India nodig.

Nadat je alle gegevens correct online ingevuld hebt, betaal je eveneens online. Je hebt de keuze om het bedrag over te maken via je eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Tenslotte; wacht een paar dagen rustig af. Wanneer je aanvraag goedgekeurd is ontvang je na uiterlijk vier werkdagen je visum in je mailbox.
Hoe gemakkelijk wil je het hebben. Deden alle ambassades/bestemmingen het maar op deze manier. Dat zou een hoop pre-reis stress schelen.

Goed om te weten

  • Het e-visum India is voor iedereen met een verblijf van 60 dagen of korter
  • Na afgifte van het Indiaas visum dien je binnen 120 dagen het land in te reizen (niet te vroeg aanvragen!)
  • Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig is vanaf het moment dat in India aankomt (check je vervaldatum!)
  • Zelf het visum India aanvragen, kijk op de website en ga snel aan de slag.
    Goede reis!

India Inspiratie

visum india aanvragen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *