Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum Egypte aanvragen? Dat doe je zo!

Aan een visum Egypte ontkom je niet als je naar deze bestemming af wenst te reizen. Egypte is een fantastische plek voor een zonzekere strandbestemming. Relaxt genieten van goede (All-Inclusive) hotel, prachtige duikplekken met een schitterende onderwaterwereld. Of kies je voor een Nijlcruise of ga je als een ware Indiana Jones op zoek naar verborgen schatten in eeuwenoude piramides? Egypte is zo veelzijdig, ieder type vakantieganger treft hier wel iets van zijn gading.

Hurgada, Sharm El Sheikh of Marsa Alam?

Het is eigenlijk niet verrassend dat Egypte een populaire vakantiebestemming is en blijft. Er is zoveel moois te beleven en dat op slechts 5 uur vliegen vanaf Nederland. Kies je voor zee, zon, strand dan heb je de keuze uit verschillende fijne plaatsen als uitvalsbasis. Welke badplaats kies jij voor je vakantie in Egypte? Wordt het Hurgada, Sharm El Sheikh of Marsa Alam?

Egypte vanaf het water

Enorm populair, het maken van een Nijlcruise. Met dit type vakantie combineer je het beste van verschillende geneugten. Ten eerste hoef je slechts een maal je koffer uit te pakken, maar – ten tweede – zie je een heleboel. Zeker als cultuur je kan bekoren, is een Nijlcruise een aanrader. De meeste schepen doen steden uit de oudheid aan. Vergaap je aan de schoonheid van de tempels Karnak tempel of de piramides in Luxor. Plaatsen die ook regelmatig op het vaarschema staan zijn Abu Simbel en Aswan. Een ieder met een voorliefde voor cultuur kan niet wachten hier van boord te gaan.
Visum Egypte beelden tempel

Stedentrip Caïro

Maar weinigen doen het, maar een stedentrip Cairo is echt de moeite waard. Niet voor niets noemen de Egyptenaren hun hoofdstad ‘De moeder van de wereld’. De beroemden piramiden liggen op steenworp afstand van de stad. Bewonder de schatten van farao Toetanchamon in het Egyptisch Museum, ga op ontdekking op de oriëntaalse bazaars of drink een kopje Arabische koffie in een van de vele koffiehuizen die de stad rijk is.
Visum Egypte Bazaar markt slofjes

Visum Egypte aanvragen

Het maakt niet uit welk type vakantie je zoekt/boekt in een visum Egypte heb je nodig. Geen paniek. Je hoeft hiervoor niet naar een ambassade of consulaat. Je vraagt het visum voor deze bestemming simpelweg online aan.

In slechts 3 stappen vraag je je visum Egypte aan

1⃣ Een visum Egypte aanvragen is simpel. Plan ergens gedurende je dag een paar minuten vrij. Deze 5 minuten heb je nodig om de benodigde gegevens online in te vullen.

2⃣ Wanneer je alle velden op het digitale aanvraagformulier ingevuld hebt, regel je de betaling eveneens online. Hoe je dat doet, is aan jou. Je hebt de keuze om het bedrag over te maken via je eigen bank met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3⃣ Tenslotte; wacht enkele dagen rustig af. Wanneer je aanvraag goedgekeurd is ontvang je je visum in je mailbox.

Goed om te weten:

 • Indien je in 2018 of 2019 op vakantie naar Egypte dien je over een visum beschikken
 • Reis je meer dan een keer naar Egypte? Kies dan voor het zogeheten multiple entry visum Egypte
 • Ga je familie of vrienden bezoeken? Zorg dan dat je over een uitnodigingsbrief beschikt
 • Hou er rekening mee dat bij binnenkomst in het land gevraagd kan worden naar uw reisplannen in het land. Het is derhalve handig een overzicht te maken van je geboekte vluchten en hotels
 • Tip! Print je visum en reisschema uit en stop het in je handbagage – dat scheelt een hoop gestress bij de douane
 • Je paspoort dient minimaal 8 maanden geldig is vanaf het moment dat in Egypte aankomt (check je vervaldatum!)
 • Reis je met een gezelschap (familie of vrienden) zorg dan dat je gebruik maakt van de zogeheten groepsaanvraag
 • Je kunt het visum Egypte aanvragen wanneer je wilt, maar: de toekenning van het visum zal pas plaatsvinden vanaf 30 dagen voor aankomstdatum die je in het online ingevuld hebt
 • Het is aan te raden je visum uiterlijk 7 werkdagen voor je aankomst in Egypte aan te vragen
 • Ben je vergeten een visum aan te vragen? Geen nood. Dan maak je toch gewoon gebruik van de zogeheten spoedprocedure. Hou er rekening mee dat op dergelijk korte termijn het lastig is garanties af te gegeven inzake de levertijden, echter ervaring leert dat deze  spoedvisa binnen twee dagen toegekend worden
 • Start de aanvraag voor het visum Egypte

Meer visum info:

Visum India
Visum Turkije

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *