Search
Close this search box.

Visum Cuba aanvragen? Dat doe je zo!

Heb ik een visum Cuba nodig als ik naar dit land op vakantie ga? Jazeker, maar geen paniek, je vraagt het eenvoudig en snel online aan.

Land van oldtimers en sigaren

Wie naar Cuba reist, waant zich in een andere wereld. Een ander tijdperk. Oude auto’s tuffen door de straten, koloniale panden die wel een verfje kunnen gebruiken. Dat is precies de charme van het land. Het feit dat (het lijkt of) de tijd er stil heeft gestaan. Dat en natuurlijk de heerlijke muziek die je op elke straathoek tegemoed schalt. En niet te vergeten, sigaren. De beste die er te krijgen zijn, zegt men.

visum cuba huizen

Reizen naar Cuba

Om als toerist naar Cuba te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Cuba verstrekt deze visa in de vorm van de zogenoemde toeristenkaart. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Cuba aanschaffen.

Hoe vraag ik mijn visum Cuba aan?

Uren in de rij. Norse ambtenaren. Op en neer naar de ambassade. Dat is het beeld dat velen hebben als om een visumaanvraag gaat. Niet voor het visum Cuba. Door je visumaanvraag voor Cuba online in te dienen, bespaar je je een retourtje naar het consulaat in Rotterdam.

➡️ Wist je dat: Het ook mogelijk is de online aanvraagprocedure voor iemand anders in te dienen. Verdeel tussen jou en je reisgenoot de taken. De een stippelt de route uit, jij verzorgt eenvoudig en snel de visa.

  • Je vraagt het visum online aan, maar ontvangt het per post
  • Zodra je de aanvraag hebt ingediend, kun je er op rekenen dat je het visum binnen vier werkdagen toegestuurd krijgt
  • Haast? Geen probleem. Vink het vakje spoed aan (tegen een meerprijs) en wanneer je voor 12.00 uur het formulier ingevuld én betaald hebt, wordt de visumkaart dezelfde dag naar verstuurd.

➡️ Let op: Arriveer je per cruise in Cuba? Geef dit dan goed aan op het aanvraag formulier. Check bovendien of je het juiste document toegestuurd krijgt. De reguliere visumkaarten hebben een groene kleur, de kaarten voor cruisepassagiers zijn rose.

Visum Cuba aanvragen? Dat doe je zo!

Hoe lang is het visum Cuba geldig en wat moet ik nog meer weten?

  • Je visum voor Cuba is 30 dagen geldig.
  • Deze 30 dagen gaan in op het moment dat je het land binnen reist
  • Het paspoort dat je gebruikt voor de visumaanvraagprocedure dient minimaal zeven maanden geldig  te zijn op het moment van aankomst in het land.
  • Mocht je uiteindelijk langer in Cuba willen blijven. Dan is het mogelijk je visum na aankomst bij de immigratiedienst te verlengen. Je mag dan nog eens 30 extra dagen in het land blijven. Kortom in totaal heb je de mogelijkheid om 60 dagen in Cuba te blijven.
  • Met het afgegeven toeristenvisum mag je NIET werken in Cuba.
  • Kinderen onder de 18 jaar hebben, net als volwassenen, een visum Cuba nodig.
  • Tenslotte, hou er rekening mee dat je met dit visum niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten in Cuba mag arriveren.

Lees ook:

Het reisleed dat visumaanvraag heet. Over onzinnige regeltjes.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *