Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veranda Natural Resort verstoorde al mijn reisplannen

Waarschuwing! Ga niet naar het Veranda Natural Resort in Kep. Het schopte al mijn alle gemaakte plannen voor bezoek aan Kep, Kampot en Bokor Hill station volledig in de war.

Kep sur Mer

Kep sur Mer, de voormalige speelplaats van de Franse en Cambodjaanse elite. Thans is Kep is een middelgrote plaats aan zee, omgeven door heuvels. Rijke Cambodjanen verlaten in het week-end de hectiek en hitte van de hoofdstad Phnom Penh. Op zoek naar frisse lucht, brengen ze met het gezin een paar dagen door aan één van de stranden. Relaxen, tijd voor elkaar, onder het genot van een picknick.

Zeg je Kep, zeg je krab

Op de kleine markt, eet je de specialiteit van Kep, krab. Je hoeft niet ver te zoeken, het gigantische standbeeld van deze geschaarde vriend verraad dat de stalletjes met verse lekkernijen uit de zee, niet ver weg zijn. Dan is er in de omgeving nog liefelijk Kampot en Bokor Hill station. Mangrovebossen en overweldigende natuur of een tripje met de boot naar Koh Tonsay (Konijneneiland). Kep, mag je niet missen, tijdens een rondreis door Cambodja. Plannen voor uitstapjes hebben we genoeg. Maar toen checkte we in, in het Veranda Natural Resort……

Kep_Veranda_Natural_Resort_pool

Veranda Natural Resort

Tijdens mijn trip Thailand/Cambodja doe ik – samen met vriendlief en kleine meid (4 jr) een paar dagen Kep aan. Vanuit Phnom Penh brengt de lokale bus ons naar de voormalig modaine badplaats. Na wat gesteggel over de betalen rit naar het Veranda Natural Resort tuft onze chauffeur zijn tuktuk de helling van Kep op. Te weinig paardenkracht in de Honda, te zwaar beladen, moeten we in de heuvel onze meerdere erkennen. Via een steil keiig, zanderig pand, sjorren we onze bagage naar de ingang van het resort.

Kep_Veranda_ Natural_Resort_Welcome

Welkom in Kep

Klam van het zweet trek ik mijn tas en kleuter de laatste meters de helling op. Op een bord bij de receptie laat men zien, blij te zijn met onze komst. Sierlijke letters op een schoolbord heten ons welkom. Lieftallige dames snellen ons tegemoet met vochtige handdoekjes en verkoelende drankjes. Knappe gespierde jongens, nemen de bagage van ons over en brengen deze naar onze kamer. Welkom in Kep!

Kep_Veranda_ Natural_Resort_room

Cambodjaanse boomhut

Orchideeën, hibiscus, bloemen waar ik naam niet eens van weet. Mangobomen, bananenbomen, de groenste tuin die ik ooit in een resort zag. Houten vlonders, bruggen en trapjes verbinden de kamers, de receptie en het restaurant met elkaar. Vanuit onze boomhut zien we net een reepje zee, aan het einde groene heuvel.
De hut heeft een soort keukentje (wel aanrecht, spoelbak, koelkast, maar geen fornuis), een ruime slaapkamer met een enorm tweepersoonsbed voor ons, onze kleine meid slijt haar nachten op de bank. De badkamer is ruim en licht en door de glazen dakkoepel heb je het idee dat je midden in de jungle staat te douchen.

Kep_Veranda_Natural_Resort

Hallo hemel

Schoenen en zelfs slippers zijn in het Veranda Natural Resort overbodig. Vanuit de hut lopen we zo naar het restaurant met wijds uitzicht over zee, ook de twee zwembaden zijn nimmer ver weg. Het eten is geweldig, de bediening uiterst vriendelijk en er komen s’avonds gecko’s en poesjes op de veranda. Wat wil een mens nog meer.

Kep_Veranda_ Natural_Resort_happy_hut

Happy hut

Naar de Happy hut of zwemmen? Oei dat is een lastige vraag als je pas 4 jaar bent. In de Happy Hut kun je (tegen vergoeding) spelletjes spelen, film kijken én knutselen. Laat ons meisje nou dol zijn op knutselen. Tijdens ons verblijf dribbelt ze regelmatig de trappen van dit kinderdomein op, een paar uur later weer afdalend met een prachtige creatie. Wat denken jullie van een heus zelfgemaakt Spiderman masker, een vlieger of een vogeltje gemaakt van schelpen? Het enige wat ik denk is “Help hoe gaan we dat in hemelsnaam fatsoenlijk in de bagage vervoeren…?”

Kep_Veranda_Natural_Resort_infinity_pool

Dagje op excursie, not

Een Duitse dame bemant het excursiebureautje op het Veranda Natural Resort. Voor de formaliteit informeren we eens wat de mogelijklheden zijn. Dat wisten we eigenlijk al, maar op een of andere manier voelen we beiden niet de behoefte er in Kep op uit te trekken. De dame babbelt er lustig op los maar merkt dat we niet echt enthousiast reageren. “Je hoéft niets te doen he?”, zegt ze. “Dat is typisch iets voor ons westerlingen, we vinden dat we iets moeten gaan doen, anders is het zonde. Je mag ook gewoon hier – bij ons – op het resort blijven, daar is niks is mee,” voegt ze er aan toe.

Kep_Veranda_Natural_Resort_restaurant

Tot een volgende keer

Dit was niet mijn eerste bezoek aan Cambodja. Wel aan Veranda Natural Resort en Kep. Van Kep en omgeving hebben niets gezien. Of ik dat achteraf gezien erg vind. Nee, helemaal niet. Ik ben er namelijk wel redelijk zeker van dat dit ook niet mijn laatste bezoek aan het land zal zijn. Ach, Kep, Kampot en omgeving lopen niet weg.

Overweeg je tijdens een reis door Cambodja ook in het Veranda Natural Resort te overnachten? Neem van mij aan, alle plannen die je had, verdwijnen – zeker met een cocktail in je hand op het enorme loungebed bij het zwembad OF na een heerlijke massage – als sneeuw voor de zon. Meer info en prijzen lees je na op de website van het resort.

Meer Cambodja:

Lucretia reist solo door Cambodja
Kookcursus Cambodja, leer zelf Khmer koken

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Dit klinkt echt als mijn laatste bezoek aan Lovina in Bali. In eerste instantie had ik nog plannen iets te doen, uiteindelijk ben ik niet verder gekomen dan zwemmen en een massage.

  2. Wat een droom plek om te zijn! Kan me helemaal voorstellen dat er niets meer van jullie plannen terecht kwam, maar niets doen is ook genieten. En daar gaat het toch ook om! Het was in elk geval zo fijn dat je er een blogpost aan wijt. Ik wil ook ooit naar Cambodja als het gezondheidtechnisch iets beter met me gaat. Want ik heb me laten vertellen dat de gezondheidszorg er niet super is. Dat houdt me toch wel tegen om te gaan terwijl het volgens mij enorm de moeite waard is!

    1. Hi Simone, het verblijf in Kep was zalig! Mijn vriend had voor vertrek dit resort uitgezocht en dat heeft hij wat betreft prima gedaan. In de hoofdstad zijn goede voorzieningen, maar in Thailand is de gezondheidszorg beter. Wanneer (en waar) je ook gaat, geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *