Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantiefoto’s van vroeger- tag, terug in de tijd

Voordat ik genomineerd werd, had ik er ook niet eerder van gehoord, maar dit artikel gaat over de zogeheten vakantiefoto’s van vroeger- tag.

La Balconia

Misschien kun je het niet voorstellen, maar tot mijn 18e was ik nog nooit in het buitenland geweest. Toegegeven, mijn woonplaats is op steenworp afstand van de Belgische grens. Een bezoek aan de Zoo in Antwerpen kwam wel eens een keer voor, maar ik sleet mijn vakantiedagen voornamelijk in Breda met een uitstap naar een zeer bekend pretpark in Kaatsheuvel.

Spread your wings and fly

In mijn achttiende levensjaar spreidde ik mijn vleugels en werd mijn eerste buitenlandse reis een feit. Niet alleen over de grens, nee meteen naar een ander continent. Waarom rustig aan beginnen met een vakantie met de auto naar Zuid Frankrijk, of een weekendje naar een Europese stad. Niets van dat al, ik stapte op mijn eerste reis in het vliegtuig, op naar Montego Bay, Jamaica. Ik keek er mijn ogen uit, fantastisch vond ik het. Dit smaakte overduidelijk naar meer.

Vakantiefoto’s van vroeger- tag

Saskia van Kids eropuit legt met haar vakantiefoto’s van vroeger tag een aantal vragen voor over reizen ‘uit de oude doos’. Jenny van ikreisnet.net nomineerde me om het lijstje ook eens te beantwoorden. Terwijl ik op zoek was naar geschikte vakantiefoto’s ontving een tweede nominatie, dit maar van Daisy van Soetkees.nl .

1. Wat was jouw eerste vakantie?

Mijn eerste vakantie was naar – zoals het toen heette – Sport Huis Centrum (nu Centreparcs). In mijn familie komen, zeker in mijn jeugd, nauwelijks mannen voor. De bungalow werd dan ook volledig bevrouwd door drie generaties dames. Te weten mijn oma, moeder, tante, mijn twee nichtjes en ikzelf. Helemaal zeker ben ik er niet van, maar volgens mij zaten we op het park Meerdal en zwommen en snoepten mijn nichtjes onszelf helemaal suf. Hoe oud ik was? Pffff, een jaar of 10, 11 schat ik. Vakantiefoto’s van deze trip moeten nog ergens bij mijn moeder in een la liggen, maar zijn vooralsnog onvindbaar.

2. Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen?

Vakantiefoto's van vroeger- tag Isla Margarita
In 1998 studeerde ik af aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme & Verkeer (NHTV) en ging bij Kras werken als office manager van kantoor Breda & Tilburg. Isla Margarita werd toen net in de markt gezet. Met een agentenaanbieding was er de mogelijkheid deze nieuwe exotische bestemming zelf te gaan ontdekken. Een vriendin van me, die op dat moment nog studeerde, vroeg ik me te vergezellen. Een week lang genoten van het – toen nog onbekende concept – all inclusive gebeuren. Dronken cocktails, zwommen en ontdekten de rest van het eiland voor de kust van Venezuela. Het was de laatste reis die we samen maakten, maar de vriendschap duurt nog immer voort.

3. Aan welke vakantie had je vroeger de minst goede herinneringen?

Sorry, van mijn kant geen smeuige verhalen van kotstende broertjes of zusje op achterbank tijdens de file op de Route du Soleil, geen gekapseisde caravans in het Zwarte Woud of omgeslagen kano’s tijdens een weekendje Ardennen. Om eerlijk te zijn heb ik aan de vakanties en reizen die ik heb gemaakt alleen maar goede herinneringen. Misschien omdat ik eigenlijk al volwassen was toen ik met reizen begon en vooraf al wel wist wat te wachten stond.

4. Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger?

Vakantiefoto's van vroeger- tag Calella
(spoiler alert voor vraag 5) 1994: Voor het eerst alleen op vakantie, naar Calella. Tien topdagen. Maar wat waren wij voorbeeldig zeg. We dronken beiden geen alcohol, gingen elke dag naar het ontbijt en maakte bijna dagelijks een uitstap. Barelona – Malgrat de Mar – Blanes – Tossa de Mar – Sant Feliu de Guixols – S’Agaro we bezochten het allemaal. Natuurlijk gingen we ook stappen!
Vakantiefoto's van vroeger- tag Calella
Waarom ik deze foto koos? Ik weet nog precies dat dit kort voor het vertek naar Nederland was. Volgens mij was dit een kiekje om het rolletje vol te maken – herinner je dat nog? -. We staan er beiden zo schattig en blue op. Noem het weemoedig, de vakantie zat er immers bijna op. Wanneer zou ik het Spaanse strand weer terug zien? Nou, dat bleek sneller dan verwacht, kort na terugkeer in Nederland begon ik aan mijn eerste baan in toerisme; hostess op de pendelbus naar de Spaanse Costa’s.

5. Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders?

vakantiefoto's BarcelonaDie eerste trip naar Calella vond ik geweldig. Wat voelden we ons stoer en volwassen. Met een pre-paid telefoonkaart of met een zogenaamde collect call belde ik om de paar dagen naar huis. Dat was echter meer ter geruststelling van m’n moeder (en oma) dan dat heimwee had, integendeel.

Vakantiefoto’s van vroeger- tag geef ik door aan:

Dit waren mijn vakantiefoto’s van vroeger. Volgens mijn zijn er al vele reisbloggers op zolder door oude albums aan het bladeren. Om dubbele nominaties te voorkomen, zeg ik enkel: “Jenny en Daisy bedankt voor de nominatie.” Aan alle anderen volg het advies van Saskia op: “niet getagd en wil je deze tag toch invullen? Gewoon doen. Enne, vermeld bij het invullen van de Vakantiefoto van vroeger-tag ook de link naar KidsErOpUit als bedenker van deze tag.”

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wat bijzonder eigenlijk dat je de reislust niet met de paplepel ingegoten hebt gekregen en nu zoveel reist! Hoorde dat laatst ook al van een andere travelblogger…. (En ik zit nu heel hard na te denken wie dat was, maar schiet me niet te binnen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *