Zoek
Sluit dit zoekvak.

Travelers Tales | Leah maakte een rondreis Spanje

Leah maakte een (mini) rondreis Spanje

In de terugkerende rubriek Travelers Tales vertellen reizigers enthousiast over de door hen beleefde avonturen onderweg. Dit keer neemt Leah je mee op (mini) rondreis Spanje. Ga je mee?

Winnaar

In 2017 won ik via OmniTraveler de reisjournal van Geraldine Kemper. Een leuke manier om mijn reisverslagen bij te houden. Dat deed ik onder andere voor mijn kleine rondreis door Spanje.
➡ Meer over het reisdagboek van de bekende 3 op reis presentatrice lees je hier

Going solo

Alleen reizen. Het blijft een onderwerp van discussie. Vaak word ik vreemd aangekeken wanneer ik benoem dat ik alleen op reis ga. Zoiets doe je toch niet? Dat is toch helemaal niet leuk? Zelf heb ik hier geen moeite mee. Natuurlijk is het leuk om met een vriendin te gaan, maar wanneer zij niet de mogelijkheid heeft om 2 weken op reis te gaan betekent dit dan dat ik dan ook niet kan gaan?
Als het aan mij ligt niet. Ik vermaak mij wel, ook als ik alleen ben.
➡ Ook van plan eens zonder reismaatje op pad te gaan, lees den eens het Handboek voor de Soloreiziger

Eerste halte rondreis Spanje: Madrid

Spanje rondreis Spanje Madrid straatbeeld

Op 18 juli stapte ik op het vliegtuig (na een weekend Zwarte Cross Festival en een avondje Nijmeegse Vierdaagse) richting Madrid. Een stad waar ik in eerste instantie mijn bedenkingen bij had. Het was hoog zomer, wat betekend dat het daar erg warm kan zijn. Eenmaal in Madrid voelde ik mij direct op mijn gemak. Wat een heerlijke temperatuur, vriendelijke mensen en een prachtige stad.

Ik verbleef in een Hostel genaamd Hostel Patria Madrid, een centraal gelegen Hostel in de stad. De stad heb ik verkend met verschillende loop routes en met hulp van de metro. Deze stad heeft namelijk een perfect metro systeem. Ik dwaalde lang vele prachtige gebouwen en beklom verschillende uitkijkpunten over de stad. OHet Retiro park is een absolute aanrader, er heerst hier een erg relaxte sfeer om een middagje rond te wandelen of lekker op een bankje een boek te lezen.
➡ Lees ook: Madrid, stad van kunst, cava en tapas

Volgende halte rondreis Spanje: Valencia

Na 3 dagen pakte ik de trein door naar de stad Valencia waar ik met een vriendin had afgesproken. Deze treinreis koste mij ongeveer €60 en duurde een kleine 2 uur, geboekt bij www.goeuro.nl.
➡ GoEuro is een handige tool voor het boeken van vervoer in Europa. Je leest hier de review van OmniTraveler inzake de app van de organisatie
Spanje rondreis Spanje Valencia

In Valencia verbleef ik samen met een vriendin in een residentie, namelijk Residencia Universitaria Damia Bonet. Een leuk concept, buiten de vakanties zijn dit namelijk studentenkamers voor studenten van de Universiteit in Valencia.

Het leuke aan Valencia vind ik dat je het levendige aspect van de stad hebt maar ook het relaxte sfeertje als je richting het strand gaat. Wat mij betreft een heerlijke afwisseling. In Valencia huurden we een fiets om de stad te verkennen, echt een aanrader! De bezienswaardigheden in Valencia liggen namelijk wat verder van elkaar af, en het Metro systeem is niet erg breed.Tijdens ons verblijf in Valencia was er een muziek festival wat natuurlijk een leuke sfeer met zich mee bracht.
➡ Geen zin om net als Leah op de pedalen te stappen, de Bus Turistic Valencia is een goed alternatief

Laatste bestemming van de rondreis Spanje: Salou

Spanje rondreis Spanje Salou

Opnieuw stapte ik in de trein, dit keer richting de kustplaats Salou. Een treinreis van 2,5 uur.

In Salou verbleef ik in onze eigen vakantie woning. De dagen in deze Spaanse badplaats heb ik het voornamelijk rustig aan gedaan. Ik huurde een scooter en verkende de buurt of dook regelmatig een duik in de zee in en struinde verschillende marktjes af.

Conclusie na tweeweekse rondreis Spanje

In alle drie de plaatsen heb ik heerlijk gegeten. De prijzen aldaar liggen relatief laag, waardoor ik het diner elke dag buiten de deur heb genuttigd.

Of ik het ongemakkelijk vond om alleen uit eten te gaan? Nee. Er is genoeg bekijks en gezelligheid om je heen, soms nam ik mijn Ipad even mee om ondertussen met een vriendin te gaan Skypen. Het alleen op reis gaan raad ik vaak mensen om mij heen aan. Je leert je eigen plan te trekken, maar je leert jezelf ook kennen.

Nu was dit niet mijn eerste reis die ik alleen gemaakt heb dus wist ik wat ik kon verwachten. Wanneer je voor het eerst beslist om dit te gaan doen zal het tijdens je reis het aftasten zijn hoe je het vind. Wanneer je het niks vind dan heb je het toch maar geprobeerd!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Leuk om een mini rondreis door Spanje te maken, en stoer ook alleen! Madrid en Valencia staan beiden op m’n lijstje om een keer te bezoeken. Na ons weekend Sevilla ben ik verkocht aan Spanje.

  2. Wat jammer dat je nog raar aan wordt gekeken voorals je alleen op reis wilt. Het is juist zo verrijking voor je leven. Hier accepteren ze het al goed, dat ik veel alleen reis. Maar wat een toffe route heb je afgelegd. Spanje is een mooi land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *