Zoek
Sluit dit zoekvak.

Travel Tag | Mijn persoonlijke Reis Top 5

Van Tikva van Gezinopreis.nl ontving ik de zogeheten Travel Tag. Wat het precies is, dat lees je hier:

Travel Tag

De travel tag is een lijstje met vijf vragen die je voorgelegd worden door een reisblogger. Tikva van GezinopReis, vroeg me naar de volgende zaken:

  • Fijnste accommodatie
  • Meest verrassende stad
  • Mooiste kustlijn
  • Onverwacht pareltje
  • Gaafste dieren

Fijnste Accommodatie

Vooropgesteld dat ik op heel wat fijne plekjes mijn hoofd ten ruste heb gelegd, springt er eentje toch echt met kop en schouders bovenuit. Het lekkerste bed was misschien wel het Westin Heavenly Bed in het Westin hotel in Berlijn, maar daar vond ik de service en de ambiance net zo fijn als het hotel dat ik direct ga noemen. Onze suite in het Hard Rock Hotel Macau was ook zeker niet verkeerd, maar op nummer één staat voor mij: Martin’s Paterhof in Mechelen. Slapen in een oude kerk, met prachtige glas-in-lood ramen, op en top genieten!

➡️ Lees ook: Zalig overnachten in Martin’s Paterhof Mechelen
Martins_Paterhof_Mechelen Travel Tag

Meest verrassende stad

Slechts een paar uur was ik in deze stad, genoeg om me te doen besluiten ooit – want het is er tot op heden nog niet van gekomen – een keer terug te keren. Met een vriend backpackte ik mezelf een weg van Italië naar Spanje. De overtocht naar de Grande Dame van Catalonië, Barcelona, geschiedde vanuit Genua. Als grootste havenstad van het land, stelde ik me eigenlijk niets deze plaats. Het deels op UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatste middeleeuwse centrum, de stadspaleizen, het feit dat het overgrote deel voetgangerszone is in de stad, en….. Kortom, Genua, is mijn meest verrassende stad in deze travel tag reis top 5.

➡️ Lees ook:Genua ‘La Superba’
Genua Travel Tag

Mooiste kustlijn

Als ik heel eerlijk ben, ben ik qua strand/kust best snel tevreden. Zodra er een ligbedje is en een parasol vind ik het prima. Kiezen is echter verplicht als je genomineerd bent in een travel tag. Dus spit ik door mijn fotoarchief en loop ik in gedachten gemaakte reizen door. Ik hak de knop door, ik kies voor de kustlijn bij de accommodatie Yoma Cherry Lodge aan Ngapali Beach in Myanmar. Elke middag, wanneer de schemer invalt, varen de vissersboten vanuit dit plekje er op uit, hopelijk de volgende ochtend terugkerend met een goede vangst. Vanaf de veranda van het restaurant, onder het genot van een koude lime juice, een mooi tafereel om gaade te slaan.

➡️ Lees ook: Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach
Myanmar Travel Tag

Onverwachte pareltje

Ja, ik weet het! Maar als je er niet bent geweest, weet je écht niet wat je mist. Een heel seizoen pendelde ik ooit in mijn jonge jaren tussen mijn Brabantse land en de Spaanse kust. Verder dan de Costa Daurada, reikte mijn touringcar niet. In juli 2014 toog ik naar de Costa Blanca en maakte kennis met…… Benidorm. Een badplaats met veel vooroordelen en een gezellige oud centrum, prachtig achterland. Met alles wat ik niet had verwacht, verraste Benidorm me.

➡️ Lees ook: Benidorm: jong van geest
Benidorm Travel Tag

Gaafste dier

Tijdens een half jaar backpacken, boekte ik een tour naar het Chengdu panda breeding research center om er de zwart-witte knuffels – die overigens van dichtbij heus niet zo knuffelachtig er uit zien – te bezoeken. Veel snuitiger waren de kleine broertjes, de rode panda’s. Pluizig en nieuwsgierig als ze zijn, rennen ze naar de rand van het buitenverbljif, zodra ik aan kom wandelen. Ik ben fan!

➡️ Lees ook: Sichuan: thuis van de panda
Travel Tag Rode_Panda_Chengdu

Ik geef de Travel tag door aan:

Op mijn beurt, nomineer ik bloggende Brabo’s:
Eva van Eighty7.nl
Rosanne van Bonjourfrankrijk.nl
Liselore van Grabyourbags.nl

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Leuk te lezen, Genua op de lijst van city trips te doen in Europa! Myanmar staat sowieso al in de top 10 om heen te gaan. Panda’s ja, maar een kleine wit/zwarte vasthouden is toch wel erg mooi hoor! de rode zijn ook leuk echter heb ze daar niet gezien (verstopt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *