Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stadskookboek Rotterdam, de lekkerste plekken in 010

Stadskookboek Rotterdam

“Rotterdam bruist als nooit tevoren. Als je al niet straalverliefd op haar was, dan word je het nu wel.” – achterflap Stadskookboek Rotterdam

Bam! Een waarheid als een koe. Vond ik Rotterdam vroeger (lees een jaar of wat geleden) nog maar zo zo. Sinds ik me meer in alle leuke eettentjes en restaurants ben gaan verdiepen – met dank aan oud-collega die me vele leuke plekjes in zijn oude woonplaats toont – vind ik Manhattan aan de Maas met elk bezoek al leuker (en lekkerder) worden.

Rondje Rotterdam

November 2015 reed ik met onze kleine meid een rondje door Rotterdam met zo’n iconische rode Sightseeing bus en deden we onszelf tegoed aan heel veel lekkernijen in de Markthal om ons middagje in de havenstad af te sluiten met een verlate lunch bij Jamies Italian. Nou, ik kan je zeggen wij de smaak van Rotterdam meer dan te pakken gekregen. Sterker nog het smaakt naar meer!
Markthal Rotterdam Stadskookboek Rotterdam

Waar te beginnen?

In het Stadskookboek Rotterdam nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Ik ontdekte dit boek net nadat ik de stad bezocht en geloof me, ik zou nu elke week wel een keer naar  de ‘Best in Travel City 2016’ (aldus Lonely Planet) af willen reizen. Al bladerend door het kersverse stadskookboek loopt het water me in de mond. Mooie foto’s, leuke adresjes en heerlijke recepten.

Rotterdam Foodstad

Bekende – Herman den Blijker – en voor mij minder bekende chefs delen in het stadskookboek Rotterdam hun gezamenlijke liefdes. De liefde voor koken en de liefde voor hun stad, Rotterdam. Van streetfood tot sterrenrestaurant, van slager tot visbistro alles heeft een plekje gekregen in dit prachtige boekwerk. Alle buurtjes en adressen die ertoe doen, je ontdekt ze samen met Wim en Frank.

Thuiskok

Ook aan de thuiskok is gedacht. Een keur aan recepten is in het boek terug te vinden. Van heerlijke taarten, Hollandse kost en spicy Aziatische gerechten. Ik maakte het recept op pagina 138 Kung Pad Nam Prik Pao. Een recept dat het Thaise restaurant Soi 3, gelegen in het Rotterdamse China Town met de lezers deelt. Een overheerlijk – authentiek – Thais gerecht van garnalen in chilipasta. Om je vingers bij af te likken!

Hou je van lekker eten en van Rotterdam – na het doorbladeren van het boek, hou je sowieso van deze stad, dat garandeer ik je (zelfs als rechtgeaarde Brabander) ren dan NU naar de boekwinkel en haal dit boek. Je zult er geen spijt van krijgen.

Wat is jouw favoriete eettent in Rotterdam?

[bol_product_links block_id=”bol_568fd468cdced_selected-products” products=”9200000044378154″ name=”Stadskookboek Rotterdam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *