Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oeps! Met deze tips sla geen culinaire flater

’s Lands wijs ’s lands eer, zegt men wel eens. Op reis zijn zaken nu eenmaal anders dan op thuis, ook op het gebied van eten. Pas maar op, want, oeps, voordat je weet, sla je tijdens het eten een flater!

Travel Food Friday | Oeps bestekOeps in Thailand

Stop geen eten in je mond met je vork! Waar heb je dat ding dan voor? Eet je rijst, dan schuif je de korrels hiermee op je lepel. De lepel gebruik je om daadwerkelijk het voedsel in je mond te steken. Wat misschien nog wel erger is, je rijst met stokjes eten….

Oeps in India & Midden-Oosten

Weg met die linkerhand. Want die is voor… tsja, hoe zeg ik dat nu netjes in een artikel dat over eten gaat. Die is voor het toiletbezoek. In India en het Midden-Oosten eet men veel gerechten met de hand, hou daarvoor je reine hand vrij. Maarre, hoe zit dat dan als je linkshandig bent? Ik heb me laten vertellen, dat wanneer je dit vooraf aangeeft en tijdens de maaltijd je rechterhand onbenut laat, dit geen probleem hoeft te zijn. Ik weet het niet uit eigen ervaring dus correct me if I’m wrong.

Oeps in Italië

Travel Food Friday | Oeps ItaliëHou de klok in de gaten! Tijdens mijn reis naar Napels zag ik een paar Duitsers die deze doodzonde begingen. Cappuccino bestellen na 12.00 uur. Als je niet serieus genomen wil worden door de Italianen, zeker doen. Anders een espresso bestellen.

Oeps in Frankrijk

Lekker broodjes! Waar wij in Nederland dikwijls onszelf tegoed aan een mandje brood als voorafje, staat het eten van je broodjes ongeveer gelijk aan de doodstraf – nou ja bijna dan. De Fransman verwacht van je dat je dat gelijktijdig met je maaltijd nuttigt. Of je gebruikt het aan het einde van je maaltijd, bij je kaasplankje.

Nog eentje dan…

Oeps in Rusland

Travel Food Friday | Oeps Wodka RuslandWil je een Rus beledigen? Sla dan een wodka af. Of vraag of je er een cola, jus d’orange of – vul naar eigen smaak in – bij mag. Je Wodka mixen? Ben jij nou zot?

Jij hebt vast ook wel van die momenten gehad tijdens je reis, dat je achteraf dacht, oeps…. Waar beging jij een culinaire flater?

Meer Travel Food stories:

Foodies, zo eet en drink je als een echte Spanjaard
Truffels eten in Frankrijk
Jamaicaanse Jerk Chicken & Patties
Overheerlijke Zuid Afrikaanse gerechten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *