Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips voor Amman | Travelers Tales Theo aan het woord

Tips voor Amman

Tips voor Amman? Theo heeft ze voor je

Tips voor Amman? Die heeft Theo voor je. In de terugkerende rubriek Travelers Tales vertellen gepassioneerde reizigers over de avonturen die ze beleefden. Theo wilde al lang eens een bezoek aan Amman in Jordanië brengen. Een droom die voor hem uitkwam. Graag vertelt hij wat hij bijzonder vond tijdens zijn bezoek aan de bestemming.

Amman, lang naar uitgekeken

Amman, lang had ik hier naar uitgekeken om deze stad eens te bezoeken. Bij aankomst op het vliegveld zag ik de kunsten van voormalig koningin Noor,een prachtige aankomsthal van een hoge architectuurwaarde. Al snel naar het hotel gereden wat heel goed te vinden was,het lag in zone 1.

Amman Jordanië

Tips voor Amman: Zone 1, de oude stad

De stad is opgebouwd in zones en 1 is de oude stad. Hier ligt het beroemde amfitheater ligt en de citadel. Wat me vooral opviel in de Jordaanse hoofdstad was de vriendelijkheid van de mensen. Je komt al snel met de plaatselijke bevolking aan de praat.

Tips voor Amman: Trots op de koning

Wat mij opviel was het feit dat de locals erg trots zijn op hun koning. Daarnaast heerst er grote blijdschap dat hun land niet in oorlog is. Iets wat helaas niet over de omringende landen gezegd kan worden. Wat je niet verwacht is dat de eetcafe’s vrijwel het meest bezocht worden door de vrouwen. Moderne mensen zoals hier en buitengewoon vriendelijk,de waterpijp is daar een gemeen goed. Zowel mannen als vrouwen tref je hiermee aan.

Jordanië Amman The National Gallery of Fine Arts

Theo keert terug

Verder is de stad een goede basis om Jerash, Na’ur, westelijke Jordaanoever en de dode zee te bezoeken. Omdat ik verder naar Petra en de WadiRum ben gereden had ik nog graag wat langer in Amman willen blijven.
Volgende keer ga ik alleen naar Amman en gebruik daar mijn fototoestel beter, omdat ik dat door de contacten en indrukken vaak vergeet te klikken….

Bio

Theo vzn de Laar
56 jaar
Energie choach | Fotograaf

➡ Lees ook: Amman de hipste stad van het Midden-Oosten
➡ Voor info over Jordanië raadpleeg je de site Visit Jordan

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *