Zoeken
Sluit dit zoekvak.

The Dutch Hotel Maastricht, back to the eighties

The Dutch Hotel in Maastricht en de jaren tachtig, wat heeft dat met elkaar te maken?
The Dutch Hotel Maastricht

I grew up in the eighties!

Ja, ik groeide op in de jaren tachtig. Rollerskates, Dolly Dots, die vreselijk irritante kubus (ik kan nog steeds niets meer dan slechts een vlak),  als Madonna verkleed tijdens carnaval, van lagere school naar de middelbare. Neon kleuren en flitsende figuurtjes op je kleding (zie mijn lila bloesje). Wat een toptijd het was.

The Dutch Hotel Maastricht

Op een meer dan regenachtige dag in Maastricht kom ik als een verzopen kat aan bij een fonkelnieuw hotel dat de Limburgse stad rijker is geworden. De eigenaren van Hotel Beaumont en restaurant Harry’s verklaarde op 2 mei 2016 The Dutch voor geopend.
The Dutch Hotel Maastricht
Mijn kletsnatte broekspijpen en doorweekte sneakers deren me ineens niets meer. Zodra ik de schuifdeur en draaideur door ben, sta ik in een supergezellige lobby. Een vette knipoog naar de jaren ’80 valt direct op.

The Dutch Hotel Maastricht
Feest van herkenning

Meer eighties dan de fantastische deurhangers is bijna niet mogelijk. Het zou me niets verbazen als Olivia Newton-John ineens in mijn kamer “Let’s get physical, physical. I wanna get physical. Let’s get into physical. Let me hear your body talk, your body talk. Let me hear your body talk” komt zingen en springen.

Welcome to my crib

The Dutch Hotel Maastricht
Oké, dat MTV programma zag het levenslicht pas in 2000, maar ik vond het wel cool klinken. Naar het schijnt is elke kamer individueel ontworpen en beschikt over alle moderne faciliteiten zoals je die van een viersterren hotel kamer mag verwachten. Te weten: airconditioning (had ik aan moeten zetten, want het was ’s nachts behoorlijk warm in de kamer), een zalig (Auping) bed met flatscreen-tv aan het voeteneinde. Zelf werd ik direct verliefd op de schattige FAB5 minibar van Smeg. En wat nog leuker is: de inhoud van deze minibar is complimentary!

Breakfast in a bag

The Dutch Hotel Maastricht
Ontbijt in een zak, is gelukkig geen als een kat in de zak, integendeel. In plaats van een standaard ontbijtbuffet vul ik op mijn kamer op de papieren bruine Breakfast Bag in of ik ontbijt wens te ontvangen en voor hoeveel personen. Ja hoor, wanneer ik de volgende ochtend met een slaperig hoofd de kamerdeur open, hangt mijn bestelling aan een speciaal bevestigd haakje. Het is gevuld met verse producten van de Saladbar in Maastricht. Dikke prima.

Praktisch

  • Het hotel was voorheen een onderdeel van het Beaumont Hotel, the residence. Sinds een nieuwe generatie de scepter zwaait over het concern veranderde zij het pand in dit kick ass hotel
  • De eerste 36 kamers van The Dutch Hotel en de lobby-bar zijn begin mei 2016 geopend. De Hangout (waar je kunt werken en relaxen, staat tevens dag en nacht gratis espresso, cappuccino, water en fruit voor je klaar) en de resterende 13 kamers volgen eind juni 2016
  • Zelf overnachten bij The Dutch Hotel Maastricht, kijk eens rond op de gave site van het hotel

Groeide jij ook op in de jaren tachtig?

Lees ook:

5 x Mooie plekjes in Maastricht
Kaboom Hotel Maastricht
Drielandenpunt Vaals

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *