Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport

Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport

Een redelijk vroege terugvlucht Bangkok – Amsterdam doet me besluiten mijn laatste nacht in Thailand niet meer in de bruisende hoofdstad door te brengen, maar in het Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport hotel.

Waar is dat hotel?

Vanuit de luchthaven ga ik op zoek naar het Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport hotel. Dat valt even tegen. Nergens op Suvarnabhumi Airport zie ik een bordje of aanwijzing welke kant ik op moet. Dwars door de parkeergarage, vind ik aan de andere zijde van het gebouw de plek waar ik wezen moet.

Check-inn

Ik stap het gigantische atrium binnen, waar je 24 uur per dag kunt inchecken. Als Le Club Member mag ik meelopen naar een aparte incheckbalie. De aangrenzende lounge is voor mij als Silver Member, niet toegankelijk.

Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport kamer

Superior room

Mijn Superior Kamer (34 m²) heeft twee gescheiden bedden en uitzicht op het atrium. Hierdoor komt er weinig daglicht de kamer binnen en is het vrij donker in de ruimte. Een bureau, een zitje – met fruitschaaltje – een gigantische kast waar de televisie op staat die ook dienst doet als minibar maken het een volle kamer.

De badkamer wordt door een glazen wand van de slaapkamer gescheiden. De ruimte bestaat uit een fijne douche, een ruim ligbad en een wasbak/planchet over de gehele breedte van de badkamer, compleet met een verse orchidee.

Poolbar galore

Het beste van het hotel is misschien wel het zwembad. Een oase van rust in een fijne groene omgeving. Je hebt totaal niet het idee dat op een paar honderd meter afstand internationaal vliegverkeer aankomt en vertrekt. Bij de poolbar nuttig ik een cocktail met de toepasselijke naam ‘One night in Bangkok’.
Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport

Wil je nog meer relaxen, voor of na je vlucht, trakteer jezelf dan op een rondje wellness of leef jezelf uit in de gym – zo groot als een gemiddelde sportschool.

Smeken

Omdat ik niet in de gelegenheid ben een restaurant in de omgeving te zoeken, eet ik in het hotel. Het Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport beschikt over verschillende restaurants. Sala Thai, een – je raad het al – restaurant in het teken van de Thaise keuken. In Golden Village, kun je jezelf tegoed doen aan Kantonese gerechten en dimsum. Sushi en teppanyaki staat op het menu van Kinsen restaurant. Omdat ik niet kan kiezen, besluit ik voor The Square te gaan, een buffetrestaurant, waar alle keukens samenkomen. Het personeel kan de grote drukte niet goed aan. Tafels worden niet of nauwelijks afgeruimd en ik moet bij verschillende obers/serveersters smeken of ik iets te drinken mag bestellen.

The morning after

De volgende ochtend schuif ik opnieuw aan in The Square. Mijn laatste ontbijt. Tot ziens Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport, tot ziens Bangkok. Tot ziens Thailand.

Elke 15 minuten vertrekt er een pendeldienst naar de luchthaven, dat scheelt weer een wandeling met bagage door de parkeergarage.

Conclusie Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport:

De kamer vond ik een beetje donker, maar de faciliteiten in het Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport zijn uitstekend. Wat mij betreft een aanrader, wanneer je in Thailand dichtbij de luchthaven wil overnachten.

Maak jij wel eens gebruik een airporthotel – of pak liever een hotel in de stad?

Meer Thailand:

Bangkok voor beginners
Bueng Kan, ongerepter wordt Thailand niet

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *