Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terugkeer naar Disneyland Parijs

Op 12 april 1992 komt the Magic Kingdom binnen handbereik. De poorten van Disneyland Parijs, dat eerst nog Euro Disney Resort en later Euro Disneyland heette,  gaan open.

Disneyland Parijs 1992:

28-07-1992: Toen in april mij het bericht bereikte dat er een Disneyland in Parijs geopend was, leek het me ontzettend gaaf om het park te bezoeken, maar een bezoek aan het park zou waarschijnlijk een droom zou blijven, dacht ik. Wat bleek een driedaagse busreis, inclusief entrée hoefde helemaal geen kapitaal te kosten, sterker nog van het geld van mijn bijbaantje kon ik dat best bekostigen. Met highschool sweetheart toog ik met De Jong Intra Vakanties naar de Franse hoofdstad en mocht een dag lang als een kind zo blij door het park heen crossen.Uit mijn beknopte reisdagboek maak ik op dat ik de lichtparade het einde vond en raadde ik een bezoek aan Phantom Manor vooral af.

Disneyland Parijs 1993

27-10-1993: Vriendin (voor het leven) Miranda wil eigenlijk toch ook wel graag een keer naar Disneyland Parijs, of ik het erg vind om samen met haar (nog) een keer te gaan. Hell no! In de herfstvakantie is de beurt aan Van Nood Busreizen ons dit keer veilig naar onze bestemming te brengen. Gedurende de dag worden sommige attracties zo maar ineens gesloten. Het personeel houdt nors de lippen op elkaar en gromt enkel dat we weg moeten gaan. Later op de dag gaan er geruchten door het park dat niemand minder dan Micheal Jackson in het park rondloopt…… Dat zou een goede verklaring kunnen zijn.

Disneyland Parijs 1994

Disneyland Parijs
27 augustus 1994: Enkele dagen na mijn verjaardag stap ik wederom in een Van Nood bus richting Disneyland Parijs, dit maal met mijn moeder. Ook die was inmiddels nieuwsgierig en enthousiast geworden en vond dat ze – op haar oude dag 😉 – al het fraais met eigen ogen moest aanschouwen. 1994 was het jaar van Aladdin, die werd, aldus mijn aantekeningen, overal in het park aangeprezen. Op deze foto kijk ik een tikje geïrriteerd: reden hiervoor, mijn moeder doet er werklijk altijd een uur over om een foto te maken – zucht -.

Disneyland Parijs 1997:

06 augustus 1997: Disneyland Parijs, heet inmiddels ook daadwerkelijk Disneyland Parijs en bestaat vijf jaar. En… het regende het grootste gedeelte van de dag. Ik reisde dit keer met een nieuwe liefde (niet mijn huidige liefde, voor wie dat zich afvroeg) en Peter Langhout verzorgde het vervoer. De Klokkenluider van de Notre Dame is het thema van de parade die ’s middags door Mainstreet trekt en bovendien ook op het toegangstickets staat afgebeeld. Ik lees ook nog dat de wachttijden meevielen die dag, gemiddeld een half uur met als uitschieter 1,5 uur bij attractie Indiana Jones and the Temple of Peril.

Ergens in het najaar van ’97 ging ik nog een keer naar Disney, in het kader van mijn opleiding aan de NHTV, werd een bezoek aan dit themapark gebracht. Blijkbaar vond ik dat niet de moeite van het fotograferen waard.

2014: Terugkeer naar Disneyland Parijs

23-25 November ga ik, 17 jaar na mijn laatste bezoek aan Disneyland Parijs terug. Naast werkverplichtigen heb ik 3 dagen onbeperkt toegang tot beide Disneyparken én ontvang ik een VIP FastPass.

Iemand nog tip & tricks omtrent attracties, shows of parades die écht moét zien, zaken die verandert zijn, sinds mijn laatste bezoek of heb je misschien een leuke anekdote, tell me! Dan laat ik je bij terugkeer weten hoe ik het gesteld heb in Disneyland Parijs anno NU.

➡️ En die terugkeer verliep zo

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *