Hierbij geef ik je 5x tips Taipei. Waarom? Omdat ontkennen geen enkele zin heeft, ik hou van Azië! Vreugde alom toen ik voor een reportage opnieuw naar Taiwan af mocht reizen (november 2015). Twee maal eerder bezocht ik het land en werd een tikje verliefd op haar hoofdstad Taipei.

Boordevol inspiratie keerde ik na een week terug in Nederland. Een artikel van vier pagina’s over mijn reis door het land verschijnt 15 December 2015 in Tripnieuws Glossy magazine, maar ik hield voor mijn lezers van OmniTraveler een paar leuke tips achter de hand.

Tips Taipei: Ximending district

Tips Taipei Ximendeng
Ximendeng, gelegen in het Wanhua district is dé plek in de stad als het gaat om Aziatische mode, subculturen en Japanse cultuur. Het voetgangersgebied was het eerste en nog altijd het grootste in zijn soort. Hippe Taiwanese jeugd verzamelt zich in in dit gedeelte van de stad. Niet gek als je bedenkt dat het er bol staat van de barretjes, eetstalletjes, kleding en accessoires shops. Tel daar een keur aan bioscopen en karaoke bars bij op en je weet dat het lange avond gaat worden.

Tips Taipei: ‘Bird street’

Tips Taipei Bird_Street
Lang leve een jetlag. Rond zessen ben ik de eerste ochtend na aankomst al klaar wakker. Alvorens mijn trip over het eiland begint maak ik een wandelingtje in de omgeving van mijn hotel (Tapei Garden Hotel) en stuit op dit grappige straatje. Hier tref je een aantal unieke traditionele winkels waar dierenzaken, gespecialiseerd in vogels, de panden domineren. Prachtige Oosterse vogelkooien die enkel hier te koop zijn, zijn een geliefd souvenier bij overzeese bezoekers. Blijkbaar ben ik een (te) vroege vogel want als ik rond achten in de ochtend door het straatje dwaal zijn slechts een handvol winkels geopend.

Tips Tiapei: Roahe Night Market

Tips Taipei Raohe_Night_Market
Hoe leuk alle gadgets en neonlichten in Ximendeng ook zijn, persoonlijk vond ik de Raohe avondmarkt leuker. Hier tref je een gemoedelijke bedrijvigheid. Je neus ruikt overal heerlijke geuren afkomstig van de vele eetstalletjes die zich als een lint door de straat slingeren. Maar dan ineens: een afgrijselijke stank. De boosdoener, de mateloos populaire stinky tofu. Schuif rustig aan bij de vele bontgekleurde plastic tafels en krukjes en geniet samen met de Taiwanezen van je zojuist aangekochte lekkernijen.

Extra tip: Sla Huaxi Street Tourist Night Market, beter bekend als snake alley met een gerust hart over. Neem van mij aan, andere avondmarkten in Taipei zijn zo veel leuker.

Tips Taipei: Bunsbao

Tips Taipei_BunsBao
Mocht je maar op een plek in Tapei kunnen eten tijdens een trip naar Taiwan, doe het dan zeker hier! BunsBao maakt het traditionele gestoomde lotusbroodje gua bao opnieuw populair met een modern healthy twist. De ingrediënten komen enkel van locale Taiwanse veehouders en groentetelers. Het interieur is strak en hip, de kaart eenvoudig en betaalbaar. Oh, en natuurlijk het allerbelangrijkste: het eten is SUPER lekker!

Check de site (in Chinees) voor de locatie

Tips Taipei: Longshen temple

Tips Taipei Longshen_Temple
Wanneer je het shop- en eetgeweld even achter je wil laten, wordt dan weer zen in de Longshen tempel. De Taiwanezen lopen gedurende de dag de tempel in een uit voor een korte encounter met het hiernamaals. Trouwens, rondom de temple tref  je een keur aan kruiden- en theeshops. Ook altijd leuk om even rond te snuffelen.

➡ Check ook de 5 tips voor Taipei die ik eerder al eens gaf

Was jij al eens in Taipei? Wat zijn jouw tips?

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather