Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stedentrip in Nederland – 4 x lekker weg in eigen land

Nederland Gouda say cheese kaasmarkt

Een stedentrip in Nederland. Waarom niet? Het gezegde ‘wat van ver komt, is lekker’ gaat niet altijd op. Sterker nog in ons eigen land is meer dan genoeg te ontdekken. OmniTraveler zet 4 bijzondere steden voor je op een rijtje.

Stedentrip in Nederland: Gouda

Stedentrip in Nederland: Gouda

Wie Gouda zegt, zegt kaas. Of stroopwafels. Of Kaarsen. Producten die bijna synoniem zijn voor deze historische stad. Gouda heeft echter meer te bieden. De Waag waarin het Kaas – en Ambachtenmuseum huist, het vijftiende-eeuwse stadhuis en de Goudse Glazen in de Sint-Janskerk. Stuk voor stuk een lust voor het oog. Dan hebben we het nog niet eens gehad over voormalige Catharina Gasthuis, dat thans dienst doet als Gouds Museum en de museumhaven met haar statige schepen.
Ga jij een weekendje Gouds genieten?

➡️ Lees ook: Historisch Gouda over pijpen, glazen en bier

Stedentrip in Nederland: Middelburg

Stedentrip in Nederland: Middelburg

Ten tijde van de burggraven (vroege middeleeuwen) lag tussen (Oost-)Souburg en Domburg een stad van grote betekenis. Een plek tussen twee andere burchten in, eentje die letterlijk in het midden lag; Middelburg. Deze Zeeuwse stad werd in WOII compleet verwoest, maar in originele staat wederopgebouwd. De Markt is met het statige stadhuis, het kloppend hart van de stad, maar ga zeker ook op ontdekking in de vele poortjes en steegjes rondom het centrum. Lunch of drink een kop koffie bij DRVKKERY, dé culturele ontmoetingsplek van Middelburg, een boekhandel waar woord, beeld en geluid samenkomen.

➡️ Lees ook: Middelburg Winterstad

Stedentrip in Nederland: Breda

Stedentrip in Nederland: Breda

Welkom in de Parel van het Zuiden. Deze Nassaustad bruist. Niet voor niets werd Breda uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Rondom de O.L.V. of Grote Kerk tref je niet enkel een keur aan winkels maar ook tal van horecagelegenheden. ’s Zomers is het goed toeven op Belcrum Beach, Bredaas eigen stadsstrand of ga streetart spotten, de zogeheten Blind Wall Galleries zijn door de hele stad te bewonderen.

➡️ Logeertip: Hotel Nassau Breda, exactly like nothing else

Stedentrip in Nederland: Leeuwarden

De Friese hoofdstad Leeuwarden mocht zich in 2018 een heel jaar lang Culturele Hoofdstad noemen. Een jaar lang liet de stad zien hoe men in het Noorden van Nederland nadenkt over oplossingen omtrent de mogelijkheden om de planeet gezond achter te laten voor de generaties die na ons komen. Daarnaast vierde men het leven en daar zijn ze in 2019 echt niet ineens mee opgehouden.

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in Wegdromen het vakantiemagazine van The Travel Club

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *