Zoek
Sluit dit zoekvak.

Star Clippers | Keuzestress, wat te doen aan wal?

De voorbereidingen voor mijn Star Clippers (zeil)cruise zijn in volle gang. Echter mijn voorbereidingen reiken niet verder dan hetgeen ik nodig heb om bij de aanmeerhaven te komen en wat ik zoal aan boord nodig denk te hebben.

Star Clippers keuzestress

De hamvraag nu is, wat ga ik doen op de plaatsen waar het schip de haven in gaat? Een vraag die keuzestress veroorzaakt om het feit dat de excursies die door Star Clippers aangeboden worden niet eens allemaal in een reis passen…..

Dag 1: Palma de Mallorca, Mallorca

Star Clippers Mallorca
Bij aankomst of voor mijn vertrek op dag acht kan ik er voor kiezen een 4-uur durende citytour in Palma te maken. Langs de Paseo Maritimo brengt de excursie me naar het Bellver kasteel, een oud middeleeuws fort uit de 14e eeuw. Met een slordige 112 meter boven zeeniveau schijn je spectaculair uitzicht te hebben over de stad en de baai.  Aansluitend wordt er een bezoek gebracht aan Avenida Jaim III met gebouwen in typische architectuur voor Mallorca. Ook de kathedraal word bezocht evenals het Almundaina paleis. Ik heb mijn vluchten nog niet definitief vastgelegd, dus ik moet even kijken of ik tijd heb om Palma daadwerkelijk te kunnen ontdekken.

Mocht ik vroeg arriveren dan kan ik overwegen de excursie te boeken naar het Tramuntana gebergte, naar een hoogte van ongeveer 400 meter met Puig Major de hoogste piek van het eiland. Deze 3-uur durende trip is een combinatie tour met een bezoek aan Lluc klooster met een zwarte Madonna.

Oh, en dan kan er ook nog ingetekend worden op een cursus SUP’en. Al peddelend ontdek je dan fraaie baaien en zeegrotten.

Dag 2: La Savina, Formentera

star clippers Formentera

Formentera is volgens Star Clippers het laatste eiland paradijs in de Middellandse Zee. Meer dan 20 kliometer ongerepte kust. Hier geen excursie mogelijkheden, enkel puur genieten.

Dag 3: Ibiza

star clippers Ibiza
Hoe kun je het binnenland van Ibiza beter verkennen dan per 4×4 jeep? Deze excursie brengt naar de plekken die al decennia verborgen zijn gebleven voor toeristen, kleine dorpen, groene valleien, bergweggetjes en weidse uitzichten temidden van de natuur.

Dag 4: Valencia

star clippers Valencia

Naar deze dag kijk ik wellicht het meest uit. In hetzelfde jaar dat ik Ebro Delta bezocht – 1999 – verliet ik het strand in Peñíscola voor een dagje Valencia. We hadden een kwal van een gids en veel te weinig tijd. Hoogste tijd dus om een keer terug te keren. Star Clippers heeft de mogelijkheid om de stad te (her)ontdekken en de highlights per minibus te bekijken. New Valencia maakt daar ook onderdeel van uit. Toen ik er in de 20e eeuw was, was dit gebied niet meer dan een opgedroogde rivier….

➡️ Lees ook: Waarom je echt op citytrip naar Valencia moet

Wat mij echt geweldig lijkt, is een bezoek aan de Lladro fabriek, op een klein half uur rijden van de stad. De porceleinen stad wordt het ook wel genoemd. Micheal Jackson bracht ooit een bezoek aan deze plek die beroemd is om haar mierzoete lieve beeldjes. Star Clippers combineert deze excursie met nog meer zoetigheid. Te weten een bezoek aan een Horchata café waar je kennis maakt met de lokale amandeldrank.

Maar…. er is ook nog de mogelijkheid een paella kookcursus te volgen onder leiding van een chef die reeds 25 jaar de beste paella klaarmaakt.

Snap je nu al enigszins mijn keuzestress?

Dag 5: Sant Carles de la Rapita

star clippers Ebro Delta

Vanuit deze aanleghaven gaat er een excursie naar de Ebro Delta, een van de grootste wetlands in de Westelijke Méditerranée. Ooit – in 1999 – bezocht ik vanuit Peñíscola dit gebied. De rijstkamer van Spanje waar je ook nog eens flamingo’s kunt spotten. Prachtig! Deze trip wordt gecombineerd met een bezoek aan Caseta del Parrriilo waar mossel en oesters gekweekt worden. Proeven onder het genot van een glas Cava hoort daar vanzelfsprekend ook bij.

Wil je iets sportiever het gebied verkennen? Dan stap je in een kayak, waarbij er de mogelijkheid bestaat zeeschildpadden te spotten. Kinkt ook niet gek, niet waar?

Dag 6: Mahon, Menorca

star clippers Menorca

Drie uur de haven van Mahon ontdekken, met een bezoek aan Monte Toro (357 m.) waarvandaan je bij helder weer Mallorca kunt zien liggen. De restanten van het Augsteiner Klooster vormen het spirituele centrum van het eiland. Taula de Torralba, een prehistorische nederzetting en een bezoek aan het historische centrum maken deze excursie compleet.

Of…. je stapt op een mountain bike om op deze wijze de ongerepte plekjes op Menorca te ontdekken. Wanneer je het onlangs aangelegde Cami de Cavalls pad volgt, fiets je het hele eiland rond.

Mocht fietsen niet je ding zijn, maar wandelen wel dan zou ik kiezen voor een wandeltocht rondom vissersdorp Es Grau, aan de voet van S’Albufera Nature Park. Aan flora en fauna geen gebrek een must voor de natuurliefhebber, aldus Star Clippers.

Ook hier bestaat de mogelijkheid de omgeving vanaf het water te bekijken, wanneer je deelneemt aan een kayak excursie.

Dag 7: Port de Sóller, Mallorca / Dag 8: Palma de Mallorca, Mallorca

Mocht ik op de dag dat ik bij Star Clippers aan boord ga niet genoeg tijd hebben. Dan kan ik mijn bezoek aan Mallorca op dag 7 en/of 8 nog goedmaken. De excursies worden op deze dagen eveneens aangeboden.

Ienemienemutte

Kayaken of fietsen, porcelein of paella, natuur of cultuur….? Ik denk dat ik er nog maar eens een nachtje over ga slapen. Bovendien ben ik me flink aan het inlezen over de plaatsen die ik aan ga doen en ontdek steeds meer leuke plekjes die ik misschien ook wel op eigen gelegenheid wil ontdekken. Zoals ik al zei, “Help, ik heb keuzestress!”. Teveel leuke plekken om te bezoeken, zo weinig tijd….

Welke tours zou jij kiezen of heb je wellicht nog andere ideeën – om de keuzestress nog verder te verhogen 😉 – of tips van plekken die ik écht niet mag missen tijdens deze reis?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Klinkt super leuk! wij zijn toevallig ook op onze eerste vaarvakantie ooit geweest (in de Elzas) maar gelukkig zonder keuze stress. Ik zou zelf in ieder geval kiezen voor de prehistorische nederzettingen en het verder vooral van het weer en je mood op de dag zelf af laten hangen.

  2. och moeilijk kiezen! Ik kan je wel vertellen dat SUP’en heel moeilijk lijkt, maar echt, echt ontzettend leuk is! Zeker het proberen waard. De 4×4 safari, de wetlands en Valencia lijken me ook erg tof. 4×4 is altijd goed en als je veel wildlife door je cameralens wilt hebben zijn de wetlands een aanrader. Palma de Mallorca ben ik geweest en was mooi, maar niet ehm.. Memorabel. Wel gewoon leuk voor een keertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *