Zoek
Sluit dit zoekvak.

All Inclusive, doen of niet doen met de hele familie?

Bij het woord All Inclusive verschijnt bij de een een grote glimlach op het gezicht. Terwijl bij de andere de nekharen recht overeind gaan staan. Ooit 1 keer in mijn leven verbleef ik in een resort op dergelijke verzorging (dat was op Isla Margarita, overigens). Alle andere reizen koos ik voor ander typen accommodatie. Toch overweeg ik, of eigenlijk moet ik we zeggen, opnieuw All Inclusive te gaan.

Hulde aan het gouden bruidspaar

All Inclusive Spanje boulevard Calella
Verblijf ik binnenkort met mijn gehele (schoon)familie aan de Spaanse Costa Brava? Foto: Boulevard Calella

Het is september 2016. Een heugelijke warme nazomerdag. De ouders van vriendlief zijn 50 jaar getrouwd. Hulde aan het gouden bruidspaar. Op het moment van het feest loopt de stamhouder met krukken rond, wegens een nieuwe heup. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, ter gelegenheid van dit heuglijke feit, zal de hele familie (8 volwassen en 5 kinderen) in 2017 gezamenlijk op reis gaan. Maar hoe ga je in hemelsnaam 3 generaties in 1 vakantie tevreden houden.

All Inclusive San Sebastian
In de zomer van 2016 verbleef ik (onder andere) in San Sebastian. Door deze toffe stad, smaakt Spanje naar meer.

Zoveel wensen

“Ik wil vliegen, anders is het niet speciaal,” zegt de een. “Maar niet te ver en niet te lang, want dat houden die van ons nooit vol,” zegt de ander. “Ergens waar het lekker weer is.” “Waar glijbanen zijn!” “Ergens waar ze niet van dat rare eten hebben…”
Zoveel hoofden, zoveel wensen. Over de aanwezigheid van een zwembad, strand en wat ’te zien’ zijn we het allen wel eens. Ook een aangename temperatuur is een gemene deler. Een verse 18-jarige pruttelt nog iets over uitgaansgelegenheden. “Spanje….?” opper ik. Goedkeurend knikken 12 gezichten. Oké Spanje, it is!

Wat nog meer?

Goed, over de bestemming zijn we het (op dit moment) met elkaar eens, maar Spanje is groot. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de bijbehorende eilandengroepen, de Balearen en/of de Canarische Eilanden. Dat blijkt zorg voor later. De discussie die volgt, gaat over iets heel anders. Over het verblijf.

Spanje Gran Canaria
In een ander leven, vierde ik eens vakantie met mijn vorige schoonfamilie op Gran Canaria. Zal de geschiedenis zich herhalen? Foto credits: www.hallocanarischeeilanden.com/

Geen appartement, dat moge duidelijk zijn

“Als jullie maar niet denken dat ik elke avond voor iedereen ga sta koken,” klinkt het – hoe toepasselijk – vanachter het fornuis. Goed, een appartement of vakantiewoning valt bij deze af. “Als ik op stap ben geweest – dat mag toch wel hé? – wil ik niet om 09.00 aan het ontbijt hoeven zitten, ik wil gewoon wat kunnen eten, wanneer ik dat wil….”
Vroege vogels, langslapers, slechte eters, omnivoren en lekkerbekken, ze zijn allen vertegenwoordigd in deze familie. Hoe hou je deze kudde tevreden?

Gaan we All Inclusive?

Terwijl de kids intussen de vergadering verlaten en met elkaar een spelletje spelen. Buigen ouders en grootouders zich, onder het genot van een drankje, nog over de op handen zijnde driegeneratievakantie. “Voor ieder wat wils…….,” denkt eenieder hardop. Als een donderslag bij heldere hemel valt daar ineens het woord – ik weet al niet eens meer wie het uitsprak – All Inclusive. “Waarom boeken we geen All Inclusive vakantie?”

Ibiza Star Clippers
In 2015 legde ik met Star Clippers aan in de haven van Ibiza. Een cruise is ook een All Inclusive reis 😉

All Inclusive dus

Waarom ook eigenlijk niet? Kijkende naar de samenstelling van de kleinkinderen (5,6,9,15,18 jaar) is dat wellicht wel zo praktisch. Op basis van All Inclusive kan iedereen eten (en drinken) op het moment dat hem of haar het schikt en er is altijd wel iets van ieders gading bij.

Maar nu komt het echte werk. Waar gaan we die All Inclusive vakantie doorbrengen? Goed, we besloten reeds Spanje, maar zoals gezegd, dat is een ruim begrip. Ik denk dat ik eens begin met het doorspitten van websites van reisorganisaties. Die van mijn oud-werkgever De Jong Intra Vakanties bijvoorbeeld. Daar moet toch vast wel iets tussen zitten voor onze familie?

Heb jij top tips voor een weekje Spaanse zon op basis van All Inclusive (mei 2017), ik verneem ze graag van je.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. . Is cruisen geen optie? Zo’n jubileum is er de ideale gelegenheid voor! Wel all-inclusief maar toch anders. Zwembaden, kinder- en ouderanimatie. Aan wal voor de cultuur. En het hoeft niet eens zoveel duurder te zijn dan een hotel in Spanje.

    Mocht je toch naar Spanje willen dan is Tenerife is wel een leuk en divers eiland om naar toe te gaan.

    Succes met je keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *