Zoek
Sluit dit zoekvak.

Singapore | Singapore Sling hét drankje van het land

Singapore | Singapore Sling hét drankje van het land

Denk je aan Singapore, dan denk je aan? Dan denk je aan de Singapore Sling, toch? Een cocktail op basis van gin, kersenlikeur en scheutje limoen.
Singapore Sling OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op naar het Raffles Hotel

Drie maal is scheepsrecht, zegt men. Na twee eerdere bezoeken de cocktail aan me voorbij te laten gaan, zwicht ik bij een derde bezoek. Benieuwd wat dit drankje nu zo speciaal maakt, zet ik per taxi koers naar het Raffles Hotel. Bij een chique wit Victoriaans gebouw, houdt de taxichauffeur halt en wenst me veel plezier. Het hotel is over heel de wereld beroemd, dat er zelfs over gezegd wordt “Waarom bezoek je niet meteen Singapore als je toch in het Raffles verblijft…?” Het is niet zo maar een hotel, het is sinds de opening in 1899 een icoon.

Een Singapore Sling alstublieft

Aan de zogenaamde longbar in de tuin van het hotel, daar gaat het dan gebeuren. Keurige kelners, strak in het pak, staan al paraat om de bezoekers de drankkaart aan te reiken. Overbodig natuurlijk, maar uit beleefdheid, kijk ik er even in. Alsof het nog een verassing voor hem is, noteert de ober mijn bestelling, een Singapore Sling. Blijkbaar is het niet zo eenvoudig om drie ingrediënten in een longdrink glas samen te voegen. Tegen de tijd dat het bakje nootjes al bijna leeg is, verschijnt onze bediende weer in beeld.

Zoet

Nou, daar gaan we dan! Het roze/rode goedje, compleet met kersje lacht me tegemoet. Tsja, wat zal ik er eens van zeggen. De Singapore Sling is zeker geen vieze cocktail, wel een beetje zoet, naar mijn smaak, maar zeker ook niet de lekkerste die ik ooit gedronken heb. Zodra ik mijn glas leeg heb, informeert de man achter de bar of hij er nog een zal maken, ik schud van nee.

Prijzig

De ambiance is geweldig, maar mijn inziens is dit fameuze drankje een beetje overgewaardeerd. En dat is niet het enige, de prijs mag er ook wezen. Omgerekend kost dit goedje zo’n € 13,- per glas.

De volgende keer als ik in Singapore ben….. dan ga ik weer naar het Raffles Hotel en drink ik toch weer een Singapore Sling. Wat een mooie plek om jezelf even wanen tot de jetset van de wereld.

Meer Singapore:

5 x doen tijdens je 1e keer Singapore
Singapore, de stereotypen voorbij
Strand in Singapore? Jazeker!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *