Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rusland | Wie wil er Gagarin zien?

Ik ga naar Moskou en ga Gagarin zien

gagarin
gagarin2

Waarom weet ik niet meer precies, maar om onbeduidende redenen, had ik in 2003 de behoefte naar het standbeeld van Yuri Gagarin (Ю́рий Алексе́евич Гага́рин) te gaan. Eigenlijk heb je er niet zo heel veel aan gemist. De foto van de man die de eerste mens in de ruimte een sponssbad geeft is indrukwekkender dan dat je gevaarte vanaf de grond waarneemt.

Met Gagarin en mij wilde het ook niet echt vlotten, zo lees ik in mijn dagboekje:
Op 01-06 schrijf ik: “Op zoek naar het standbeeld. Helaas, niet gevonden, verkeerd gelopen….” Wat op zich best knap is, want je kunt het standbeeld toch echt al wel van verre af zien, maar goed misschien stonden we er wel te dicht bij.
Op 02-06 schrijf ik: “Van onze plannen om Gagarin te (be)zoeken komt vanwege het slechte weer niets meer….”
Op 03-06 schrijf ik: “Van hier uit Gagarin een 2e kans gegeven en gevonden.”

En dat is dan ook het enige dat ik nog over de beste man vermeld heb. Mocht je zelf de behoefte voelen het standbeeld met eigen ogen te gaan aanschouwen, zoekt niet verder en ga naar Poshad Gagarina! Enjoy!

Lees ook:

Moskou voor beginners
VDNKh park Moskou, nostalgie galore
Meer duidelijkheid over dood van Joeri

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Pingback: A day in Moscow | Travels In Orbit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *