Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rusland | Slenterend St.Petersburg verkennen

St.Petersburg is misschien wel een van de mooiste steden in Rusland. Ver van huis, maar toch een soort van vertrouwd. Zou het komen omdat Tsaar Peter de kunst bij ons in Nederland af kwam kijken dat deze stad een beetje als thuiskomen voelt?
st.Petersburg
st.Petersburg
st.Petersburg
st.Petersburg
st.Petersburg

Van Zaamdam naar St.Petersburg

Ver van huis, maar toch een vertrouwd gevoel. Dat ervaar ik als ik door St.Petersburg wandel. Een statige stad in Rusland, die veel westerse trekjes vertoond. Niemand minder dan Tsaar Peter de Grote kwam in de 17e eeuw naar de Zaanstreek om er het vak van scheepsbouwer te leren. Alles wat hij zag en leerde nam hij mee terug naar zijn land en creëerde een stad met grachten en fraaie panden.

Kilometers slenteren

Ik slenter heerlijk over de Nevski Prospekt, een 4 kilometer lange boulevard. Verbaas me over de gebouwen waar alleen maar de Russische tekens op staan. Aangezien ik dit niet kan lezen, is de enige manier om te weten te komen wat er achter de deur schuil gaat, is deze te openen. De ene keer tref ik een bloemenzaak aan, dan weer klein supermarktje.

Alles te koop

Verder dwaal ik uren rond in het Gostiny Dvor, het grootste overdekte winkelcentrum van de stad. Hier verkopen ze echt alles, van kaviaar tot souvenirs, van muziekinstrumenten tot make-up. Maar ook designer boetieks zijn hier gevestigd, ik kom ogen (en roebels) te kort.

Maar er is meer

Aan het eind van de dag heb ik heel wat kilometers afgelegd en dan te bedenken dat er nog zoveel meer te zien is.

Meer Rusland:

VDNKh park Moskou, nostalgie galore
Irkutsk verkennen met Natalya

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Aah.. de Nevski Prospekt, wat heb ik daar veel tijd doorgebracht. Heerlijke cafe’s en restaurants daar (bijvoorbeeld Bibliotheka) en ook nog eens een aantal prachtige bouwwerken (bijvoorbeeld de Kazan kathedraal). Een heerlijke plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *