Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rulantica | de Waterwereld van Europa-Park

Rulantica

Rulantica staat garant voor waanzinnig veel waterpret

Rulantica opende in (november) 2019 haar deuren. Deze waterwereld is goed voor pure waterpret op 32.600 m2. Verwacht in dit zwemparadijs geen palmbomen maar laat je verrassen door de Scandinavische thematisering. Talloze spannende attracties – binnen en buiten – staan garant voor uren spetterpret.

Europa-Park waterpret voor de allerkleinsten

Vertier voor groot en klein

Net als Europa-Park zelf is ook in Rulantica geschikt voor de bezoekers van alle leeftijden. In het Trølldall spetteren de allerkleinsten naar hartelust, Snorri’s Saga, de lazy river is, net als Surf Fjørd, het golfslagbad bij vele leeftijdscategorieën favoriet.

Onze dochter (12 jaar) was niet weg te slaan bij de Vildstrøm, de wildwaterbaan. We zullen je het besparen om alle glijbanen hier apart te gaan noemen. Beleef ze zelf, dat is het beste!

➡️ Tip: Ben je na alle snelle attracties even toe aan wat rust? Dan kun je (tegen bijbetaling) gebruik maken van sauna Hyggedal van Rulantica.

golfslagbad Rulantica Europa-Park

Hoeveel dagen moet ik uittrekken voor Rulantica?

Wij bezochten het waterpretpark in combinatie met een bezoek aan Euopa-Park en een verblijf in het thema-hotel Krønasår. Wij spetterden 5 uur rond in de verschillende baden, binnen- en buiten en gingen van talloze glijbanen af. Ons inziens is een halve dag zeker niet te lang. Kijkende naar het feit dat er heel veel stoelen zijn om op te relaxen en genoeg horecagelegenheden, is een volledige dag ook zeker aan te raden. Ben je een echte waterrat, dan wil je misschien wel twee dag(del)en hiernaartoe.

➡️ Tip: Ga ook eens VR snorkelen (bijbetaling) een unieke ervaring!

Snorri douche

Hoeveel glijbanen zijn er?

Om eerlijk te zijn, we hebben ze zelf niet geteld. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over Europa-Park en Rulantica vernamen we dat deze waterwereld uit 50 waterattracties bestaat, waarvan 30 slides. In februari 2023 opende Vikingløp, de grootste raceglijbaan van Europa.

Binnenglijbanen Rulantica Europa-Park

Hoeveel mensen kunnen er tegelijkertijd van het waterpretpark genieten?

Per dagen mogen 5.000 bezoekers gebruik maken van dit gigantische zwem- en glijparadijs. Het maximum aan aantal zwemmers dat tegelijkertijd in Rulantica kan verblijven is 3.500. Dat lijkt veel en dat is het ook, maar toch hadden we tijdens ons bezoek geen minuut het idee dat het té druk was. Dat komt omdat – zeker vanwege het lekkere weer – zowel binnen als buiten werd gezwommen. Bovendien is er zoveel ruimte en zoveel te doen voor groot en klein, dat iedereen zijn eigen plekje vind.

Rulantica praktisch:

Je snapt het, wij zijn enthousiast! En jij vast ook als je Rulantica gaat bezoeken. Wellicht is dit nog even handig om te weten:

  • Slaap je in hotel Krønasår? Trek dan je zwemkleding en een badjas aan, via een glazen loopbrug sta je zo vanuit het hotel in het zwemparadijs
  • Ook als je Europa-Park niet bezoekt (zeker wel doen, overigens) of geen hotelgast bent (ook een aanrader), kun je gebruik maken van deze waterwereld. Iedereen is – het hele jaar – welkom
  • Wij maakten gebruik van het avondticket, de prijs tijdens ons bezoek (mei 2023) was € 38,- per persoon
  • Je kunt je spullen in een gratis kluisje stoppen, bij je houden of – indien nodig – in een van de vele rekken bij de entree van de attractie stallen
  • Er is voldoende horeca, maar een dopper of een kleine versnapering meenemen, kan gerust
  • Voor actuele prijzen en openingstijden, check je het beste even de website 

Rulantica de Waterwereld van Europa-Park entreeticket

Meer Europa-Park:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *